Keltamusta käynnisti syyskierroksen vierastasurilla (2.10.2018)

Ampiaiset palasivat sorvin äärelle sarjatauoltaan, kun matka vei Toejoelle TOVEn vieraaksi. 21.7 lauantaina käyty tapahtumarikas ja vauhdikas ottelu päättyi lopulta oikeutetusti 1-1-tasatulokseen. Salon Wilppaan osumasta vastasi kauden ensimmäisensä maalannut Juho Väinälä.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

Isännät tulivat otteluun ennakkoluulottomalla, joskin aavistuksen varauksellisesti. Prässissään se oli pitkälti staattinen, vaikka linjansa pyrkikin iskemään vastustajan kenttäpuolella. Muuten suuret riskit oli karsittu ja oman pään suojeluun oli panostettu kenttätasapainossa. Pallollisesti isännät olivat parhaimpina hetkinään erinomaisia. Hyvä kontrolli ja kentänkäyttö pääsivät pallovarmojen toejokilaisten pelissä pääosiin, kun se jauhoi pisimpiä syöttöketjujaan. Vihreäpaitaiset tulivat ottelun lopun kovalla höyryllä, mutta jäivät tällä kertaa onnistumatta.

Kotijoukkueen paras oli energisesti esiintynyt laitahyökkääjä Samuel Siren, joka vastasi myös isäntien ainokaisesta. Hyvällä menojalalla painellut Siren ajoitti pysty- ja diagonaalijuoksunsa erinomaisesti ja keräsi plakkariinsa selvästi enemmän plusmerkkisiä suorituksia pelin aikana. Teemu Heinosen varma vasuri nakkeli tarkkoja avauksia vasemman pakin paikalta ja mies onnistui muutenkin kokonaisuutena ehjästi. Puolustushommat luudittiin rutiinilla ja hyökkäyspäähän tarjottiin ajoittain mukavasti tukea. Sami Kirvesmäki pyöritti TOVEn peliä keskikentältä käsin. Hyvän kahden suunnan pelaamisen ytimessä oli kuitenkin oivalliset passit hyökkäyspäässä. Luova pelaaja väläytteli mainiota pelisilmäänsä ujuttamalla linjojen välistä muutaman maukkaan syötön, jolla pelikaverit pääsivät murtautumaan tai maalipaikkaan kiinni.

Wilpas vyörysi alun vahvalla prässipelillään ja pakotti kotijoukkueen takajalalle. Ahnaasti kaveriin kiinni iskeneet salolaiset saivat toejokilaiset yllätettyä housut kintussa toistuvasti, kunnes pelin painopiste siirtyi keskikentälle ja pelitapahtumat tasoittuivat. Raitapaitojen hyvän tekemisen kruunuina toimivat omaa laitaansa kameleina tikanneet nuoret superlupaukset, Onni Vesterinen ja Valtteri Peltola. Muutenkin vieraiden suunnanmuutospeli olin nopeaa ja terävää ja vain kehnohkon alustan ja kaatosateen modifoimat peliolosuhteet hidastivat parasta menoa. Hyvän alkurynnistyksen vastapainoksi salolaiset olivat ottelun loppuhetkillä vastaanottavina osapuolina, kun TOVEn momentum oli voimakkaimmillaan. Loppu kestettiin ja kotiin viemisiksi tarttui yksi sarjapiste.

Ampiaisten numero uno oli Valtteri Sinervo. Toppari oli järkkymätön defensiivisesti ja löi toistuvasti luukut kiinni isäntien nenän edestä. Häiriintyneen vahvaa katko- ja riistopelaamista, jonka suussasulavaksi vastikkeeksi kohosi maailmanluokan avauspelaaminen. Just brilliant! Vasemmalla laidalla non-stoppina edestakas sahannut Onni Vesterinen oli liikkeissään sähäkällä jalalla menossa mukana. Täyteläistä offensiivista antia modernin jalkapallon wing-backinä, joka ei tyytynyt vain helppoon puolustamiseen. Ahnaita ylöskuljetuksia, vahvaa pallollista pelaamista ja aktiivista taustatukea tarjoillen. Pinnan saamiseksi tarvittiin maalivahti Eemeli Mälköstä, joka hoiti ruutunsa jalalla pelaamista lukuunottamatta häikäisevästi. Katkoihin surutta, peruskoppeihin varmasti ja sen päälle gamesaver, jolla nollattiin toejokilaishyökkääjän läpiajo.

Ottelun jälkimainingit

”Ristiriitaiset tunnelmat pelistä, kun 3 pistettä oli tarjolla, mutta oli myös nolla. Positiivista pelirohkeuden löytyminen, varsinkin ekalla jaksolla ja positiivinen yleisilme. Tärkeä piste kuitenkin itseluottamuksen kannalta ja että saatiin tappioputki poikki”, painotti vetovastuussa ollut Salon Wilppaan apuvalmentaja Tero Järvinen kotimatkalla.

TOVE – Salon Wilpas 1-1 (1-1), (0-0)

16min 0-1 Väinälä (Virtanen)

19min 1-1 TOVE

Ottelutilastot (TOVE – Salon Wilpas)

rikkeet 7 – 5
laukaukset (kohti/yht) 8/11 – 6/12
paitsiot 3 – 1
ylärimat/tolpat 1/0 – 0/0
kulmat 5 – 6
kelt.kortit + pun.kortit 1+0 – 1+0
pallonhallinta 45% – 55%

Wilppaan tähdet

*** Valtteri Sinervo

** Onni Vesterinen

* Eemeli Mälkönen