Otteluraportti: 25.4-19 JyTy v Salon Wilpas 2-6

Otteluraportti: 25.4-19 JyTy v Salon Wilpas 2-6

Ampiaiset pommitti JyTyn nurin (11.5.2019)

Keltamustan kolmas perättäinen voitto tuli selvin numeroin Turun Yläkentältä, kun Jyrkkälän Tykit saivat isän kädestä. Torstaina 25.4 pelattu Länsi-Suomen kolmosen ottelun loppunumeroiksi taottiin lopulta 2-6. Wilppaan maalintekijöinä kunnostautuivat Alexander Strekalovskiy, Otto Mäkinen, Jashar Balinca, Jani Lehtinen ja kaksi maalia iskenyt Mohammed Ali.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

Nuorennusleikkauksen läpikäyneet Tykit pyrkivät avaamaan lyhyellä ja myös aiempaa suurempaan pallonhallintaan. Suoraviivaisen pystysyöttöpelaamisen kylkiäiseksi oli kehittynyt lyhytsyöttöpeliä ja isäntien pallollisessa pelaamisessa oli pinkkipaidoille ennen niin vieraita nyansseja. Pallottomana se oli realistisen staattinen ja vetäytyi suunnitellusti omalle puoliskolleen, muutamaa prässialoitetta lukuunottamatta.

Pinkkien parhaaksi itsensä pelasi Peetu Savolainen, jonka pallonäppäryydellä jyrkkäläläiset pitkälti elivät. Hyviä pallollisia ratkaisuja sekä ahtaista paikoista ulos pelaamista sekä osittaisia prässin purkuja. Pallottomana hyvällä sijoittumisella ja kärkkäillä ensiaskelilla tärkeitä kakkospallojen voittoja ja hetken rauhan antamista omalle joukkueelleen. Risto Monnonen painoi hartiavoimin laidallaan ja yrityksestä tai kaiken kentälle jättämisestä ei miestä voinut syyttää, kuten ei myöskään aina takuuvarmaa, kapteeninnauhaa kantanutta, Jere Salmea.

Ampiaiset surisivat puolivaloilla ensimmäisen jakson, mutta pistivät silti kahdesti. Odotettua parempi taukotulos ihmetytti kopissa ja yhdessä sovittiin laitettavan Wilpas-radioon vähän menevämpää rallia toiselle jaksolle. Läskibasso ja ghettobiitti paritanssivatkin pelin vanhetessa vähän turhankin railakkaasti ja kaksi päästettyä maalia jäi vieraiden huolimattomuustarroiksi. Joka tapauksessa meheviä palloralleja ja pitkiä syöttöketjuja, jotka johtivat vastustajan ulospelaamiseen, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Harvinaista kruisailua aina vaikeana pidettyä JyTyä vastaan!?

Yläkentän ykkösurho oli taikuri Jesse Jokiniemi. Avausjaksolla pallo poltti aavistuksen maestron jaloissa, mutta toisella jaksolla ei. Suvereenia pelin rytmittämistä oman joukkueen hyökkäyspelin sieluna. ”Veemäinen kaveri, kun luulet taiturin olevan pihdeissä, niin yhtäkkiä huomaatkin tulleesi kusetetuksi”, kuului JyTy-leiristä pelin jälkeen. Harvinaisen totta. Wilpas-vapahtajan maalitili jäi toistaiseksi avaamatta miehen tyytyessä tarjoilemaan Moulle kahdesti tyhjää reppua täyteläisillä alustuksillaan. Alexander Strekalovskiy esitti kauden parastaan tutulla intensiteetillä. Allegro jyskytti raiteillaan pysäyttämättömällä voimalla ja jysähtihän Pietarin pojan sputnik-ohjuskin 33 metristä kerrankin kohdilleenkin. Tärkeät ensitahdit Keltamustan sinfoniaan. Samaa rajua luonnonvoimaa edusti toisen puolen puskutraktori Jani Lehtinen, joka Sashan tavoin poksautti kauden avausosuman. Moitteetonta kahden suunnan non-stop tykitystä, josta joukkuekaverit saivat nauttia täyden 90 minuuttia.

Ottelun jälkimainingit

”Ensimmäisellä jaksolla oltiin vähän niin ja näin pelissä, eikä oikein kunnolla päästy käyntiin, kun sitten vasta toisella puoliskolla. Kun vaihde saatiin kutoselle, niin meno ja jälki olikin sen mukaista, eikä JyTy pysynyt millään tavalla kyydissämme. Pieniä huolimattomuuksia ja nukahduksia vastustajan kahdessa maalissa, mutta vastapainoksi uskomattoman hienoja maaleja, joissa ylivertainen hyökkäysvoimamme nousi parrasvaloihin. Kaunista katseltavaa”, hymyili Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho Turun Yläkentän kumirouheet karistaessaan.

JyTy – Salon Wilpas – 2-6 (0-2)(2-4)

24min 0-1 Strekalovskiy
37min 0-2 Mäkinen (Peltola)
48min 0-3 Balinca (Kesänen)
65min 0-4 Ali (Jokiniemi)
74min 1-4 JyTy
87min 1-5 Lehtinen (J.Koskinen)
88min 2-5 JyTy
90+3min 2-6 Ali (Jokiniemi)

Ottelutilastot (JyTy – Salon Wilpas)

rikkeet 15 – 14
laukaukset (kohti/yht) 5/7 – 9/15
paitsiot 3 – 2
ylärimat/tolpat 0/0 – 1/0
kulmat 7 – 4
kelt.kortit + pun.kortit 2+0 – 2+0
pallonhallinta 45% – 55%

Wilppaan tähdet

*** Jesse Jokiniemi

** Alexander Strekalovskiy

* Jani Lehtinen