Otteluraportti: 26.5-19 FC Inter2 v Salon Wilpas 3-1

Otteluraportti: 26.5-19 FC Inter2 v Salon Wilpas 3-1

Wilppaalle kauden toinen tappio (8.6.2019)

Veikkausliigapelaajilla vahvistettu FC Inter2 tarjoili Keltamustalle tyrmäystippoja Turun Yläkentällä sunnuntaina 26.5, kun kotijoukkue vyöryi 3-1-voittoon. Ampiaisten ainokaisesta vastasi Joonas Ojanen.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

FC Inter2 tiedettiin ennakkoon pelaavaksi ja aktiivisesti liikkuvaksi, nuorekkaaksi joukkueeksi ja juuri sitä se oli. Rohkealla, vaativalla, mutta ennakkoluulottomalla otteella modernia lyhytsyöttöpeliä harrastanut kotijoukkue aiheutti monipuolisuudellaan salolaisille varsin kiireisiä aikoja puolustuspäässä. Toki isännät tekivät pelissä virheitä, joista ovat maksaneet alkukaudella kovimpia lunnaita, mutta pääsivät nyt säikähdyksillä ja ansaitsivat voittonsa hyvällä tekemisellään.

FC Interin Veikkausliigaryhmään kuuluvat nuoret Mikke Louhela, Elias Mastokangas ja Hanson Boakai olivat ehdottomasti isäntien hyvin esiintyneen joukkueen ykkösmiehiä. Louhelan ja Mastokankaan pysähtymätön työmäärä pallollisena ja pallottomana keskikentän keskustassa olivat avaintekijöitä Sinimustien vahvassa esityksessä. Lahjakkaita nuoria miehiä, joilla pallo ei polttanut jaloissa ja ratkaisut tuntuivat poikkeuksitta kypsiltä ja peliä eteenpäin vienneiltä. Boakai taas hääri väkkärämäisenä laiturina ja aiheutti räjähtävällä nopeudellaan ongelmia Wilppaan puolustukselle. Hyvien pystyjuoksualoitteiden seuraksi vahvoja tempokuljetuksia keskustaan ja sitä kautta hyviä haastoja.

Salon Wilpas jäi turkulaisten erinomaisen peli-ilmeen varjoon ja vähän telineisiin. Se pyrki aktiivisesti ja vähän turhankin rohkeasti prässäämään taitavaa vastustajaansa korkealta, vain huomatakseen tulleensa lähes kerta toisensa jälkeen ulospelatuksi. Pallonhallinnan jäädessä selvästi Interin reserveille, oli Keltamusta vähän sormi suussa pallollisessa pelissään ja kunnollisesti rakenneltuja hyökkäyksiä tai ylipäätään pitkiä syöttöketjuja jäätiin kaipaamaan kipeästi lisää.

Ampiaisten päällikkö oli topparikörmy Joonas Ojanen. Jonny punnersi tavoilleen tyypillisesti erikoistilanteesta Wilppaan johtoon ja heitti takuuvarman dominanssinsa salolaisten puolustuksen ytimeen. Voittava ja johtava pelaaja, jonka päälle on helppo rakentaa menestystä, jota pelistä ei kuitenkaan tällä kertaa saatu. Yhteistyöseuran, SalPan, Severi Jaatinen tuli ärhäkkäästi sisään ja oli terävine jalkoineen päivän positiivisimpia ilmestyksiä. Tuhannen taalan paikkakin kauden avausreppuun ja johto-osumaan tarjottiin läpiajon muodossa, mutta Inter-kassari Linus Virkki gamesaverilaan riitti yrityksen nollaamiseksi. Alexander Strekalovskiy tarjosi vasemmalla laidalla hyveensä jälleen kerran Ampiaisten arsenaaliin ja painoi edestakaisena höyryjunana ylös ja alas. Wing back-allegro tarjosi myös maukkaan sivuvaparista lähteneen keskityksen etualueelle, josta Jonny pääsi sivaltamaan pystyraidat johtoon.

Ottelun jälkimainingit

”Ensimmäisellä jaksolla oltiin suurissa vaikeuksissa vastustajan dominoidessa, prässi purettiin kerta toisensa jälkeen ja, kun samaan aikaan pallollinen peli liian hidasta, niin taukojohtomme oli melkoinen yllätys. Toisen jakson alku vahva, hyvää pelaamista 10 minuuttia, jota ei edes sotke järkyttävä tuomarivirhe 1-1-tasoituksessa. Ylipäätään toinen jakso oli kontrolloidumpaa pelaamista, mutta valitettavasti pelaajatasolla pahoja alisuorituksia ihan liikaa, että voisi voitosta kamppailla, eikä asiaa auttanut tuomarifarssi. 1-1-tasoitus kolmen metrin paitsiosta ja ekalla jaksolla vietiin selvät pilkku, kun Mou’ta tultiin törkeästi boksissa selkään. Vastustaja ansaitsi voittonsa kuitenkin hyvällä tekemisellään, mutta jossiteltavaa jäi”, totesi pelistä poissaollut Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho otteluvideon analysoituaan.

FC Inter 2 – Salon Wilpas 3-1 (0-1), (3-0)

42min Ojanen (Strekalovskiy)
48min 1-1
68min 2-1
90+5min 3-1

Ottelutilastot (FC Inter 2 – Salon Wilpas)

rikkeet 13 – 15
laukaukset (kohti/yht) 6/16 – 3/9
paitsiot 5 – 3
ylärimat/tolpat 0/1 – 0/0
kulmat 6 – 5
kelt.kortit + pun.kortit 1+0 – 3+0
pallonhallinta 57% – 43%

Wilppaan tähdet

*** Joonas Ojanen

** Severi Jaatinen

* Alexander Strekalovskiy