Otteluraportti 27.6.2018 Länsi-Suomen 3div: SoVo – Salon Wilpas 2-0

Wilpas kevätkierros päättyi tappioon (16.9.2018)

Someron Voima lähetti Salon Wilppaan sarjatauolle voittamalla salolaiset numeroin 2-0. Keltamusta palaa sarjaotteluiden pariin vajaan kuukauden kuluttua, kun se matkaa Toejoelle TOVEn vieraaksi 21.7.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

SoVo tuli otteluun vahvalla kontrollilla ja sen nopea pallon siirtely esiintyi ensimmäisen jakson pääosassa. Varsinkin koko kentän käyttö ja monipuolinen hyökkääminen olivat kotijoukkueen ehdottomia vahvuuksia. Vain kehno viimeistely piti lukemat tauolle siirryttäessä niukkoina ja toisaalta vieraiden hyökkäysyritykset se puolusti läpi ottelun virheettömästi. Toisella jaksolla somerolaiset vetäytyivät omalle puoliskolle ja luottivat vahvaan vastahyökkäyspelaamiseen, joka tuottikin lopullisen naulan Ampiaisten arkkuun. Kokonaisuutena erinomainen pelisuoritus valkopaidoilta.

Ottelun kirkkain tähti oli SoVon oikealla laidalla vieraitaan läpi ottelun piinannut Nicholas Brain. Räjähtävät ensiaskeleet, hurja huippunopeus ja kova 1v1-pelaamisen taito olivat kotijoukkueen hyökkäyspelaamisen luksusta, josta se nauttikin tasaisesti. Liukas laituri piti tuplata kahdella miehellä ja siltikin Brain sai usein luotua maalipaikan tai vaaran Wilppaan päätyyn. Sarjan paras vastustajan pelaaja, jonka salolaisjoukkue on kohdannut. Kirkkaasti. Kalie Mamadu Kallohin kahden suunnan keskikenttäpelaaminen teki myös vaikutuksen. Kantemaisesti palloja omilleen ryöstänyt pelimanni myös rakensi valtaosan Voiman hyökkäyksistä. Kokonaisuutena kiitettävä matsi Kalielta. Avausmaalin komeasti suoraan ilmasta takanurkkaan iskenyt Alhagie Sawaneh ihastutti varmalla topparipelillään. Helpon näköistä tekemistä ja vaivatonta pelinavaamista.

Raitapaidat olivat avausjaksolla vaikeuksissa kotijoukkueen hyvän pallollisen pelaamisen kanssa ja isännät pääsivät liiaksi rellestämään Wilppaan kenttäpuoliskolla. Ampiaisten hyökkääminen jäi koko ottelussa hämmästyttävän vaisuksi, eikä viimeiselle kolmannekselle tahdottu löytää oikein mitään meininkiä. Toisella jaksolla se dominoi kenttätapahtumia kotijoukkueen vetäytyessä omalle puoliskolleen, mutta se viimeinen suoritus jäi puuttumaan Keltamustan atakeista.

Salolaisten ykköseksi pelasi poikkeuksellisesti keskikentän keskellä pelannut superjunnu, Tomas Vuoriranta. Tompan vikkelät kintut veivät välillä palloja vastustajan lapikkaista, kuin korttelin pahin poika läskiltä tikkarin. Myös muut Toman hyveet olivat vahvasti näkyvillä, kun poika viiletti ohi vastustajistaan ja antoi hyviä linjoja murtavia passeja. Kapteeni Tomi Kuokkanen tuli vaihdosta kehiin pienen loukkaantumisen kera, mutta onnistui hyvin keskikenttämiehen roolissaan. Tomille tutun taattua laadukasta syöttötyöskentelyä ja muutenkin vahvaa katko- ja riistopelaamista. Heikki Leppäkoski oli salolaistan maalinsuulla työllistettynä tasaisin väliajoin ja oli torjunnoissaan vakuuttava. Kuten myös jalalla pelaamisessa, kerrassaan tyylikästä. Takaiskuissa Hessulle ei jätetty mitään mahdollisuuksia. Kaiken muun veskari hoitikin mallikkaasti.

Ottelun jälkimainingit

”Kahden hyvin erilaisen 45-minuuttisen peli. Ekalla oltiin pienehkössä pinteessä ja vastustaja käytti kenttää huomattavasti meitä paremmin ja hyökkäsi paljon monipuolisemmin, pääosin oikean laidan ja Nicholas Brainin kautta. En tiedä oliko SoVolta toisen jakson passiivisuus taktinen veto vai väsymystä? Joka tapauksessa meiltä vahvaa dominointia, mutta jotenkin hyökkäyspäässä jäätiin täysin hampaattomiksi, eikä oikein saatu mitään uhkaa tai vaaraa aikaiseksi. Vastustaja voitti tämän pelin paremmalla hyökkäämisellään tänään”, näki Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho sarjatauolle siirryttäessä.

SoVo – Salon Wilpas 2-0 (1-0), (1-0)

29min 1-0 SoVo

84min 2-0 SoVo