Wilpas wiidenteen woittoon (24.5.2018)

Raitapaitojen iloinen kevätkaravaani kurvaili totutulla pörinällä, kun sen uhriksi joutui Salon Urheilupuistossa 5.5 vielä viime kaudella kakkosta pelannut Peimari Utd. Sauvolaiset kaatuivat Jesse-powerin turvin, kun herrat Koskinen ja Jokiniemi pommittivat maalin mieheen. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin lopulta 2-1.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

Ampiaiset tulivat otteluun hyvällä latingilla, kuten odottaa saattoikin. Tasaisen ottelun keskiössä oli tiukka keskikentän kamppailu, sekä molempien tarkka ja riskitön puolustuspelaaminen. Salolaiset puolustivat Peimarin pitkät ristipallot jämerästi, pitivät pakkansa tiukkana ja saivat tarjottua aina vastustajan pallolliseen nähden tuen. Hyvän pallottoman kontrolloinnin vastapainoksi Ampiaiset painelivat kovalla voluumilla suunnanmuutoksiin ja vastahyökkäyksiin, joiden kanssa sauvolaispakit saivat olla jatkuvasti takajalalla. Täyteläisen hyökkäämisen minimivaatimuksena oli molempien laitapuolustajien aktiivinen ote hyökkäyspeliin ja nimenomaan laitapelissä isännät onnistuivatkin hyvin. Kolmiot jauhoivat reikiä valkopaitojen linjoihin nopeilla syöttöketjuilla. Kaksinkamppailujen värittämässä ottelussa kotijoukkue oli ääriaggressiivinen, iskien lujasti vastustajaan kiinni.

Isäntien ykköseksi nousi vasenta laitaa dominoinut Alexander Strekalovskiy. Pyyteetön duuni puolustussuuntaan ollen eheä katkoissa ja 1v1-tilanteissa. Ja sen päälle kovavauhtista äksöniä ylöspäin. Kovalla intensiteetillä 82 minuuttia täyttä dynamiittia! Oikeanpuoleisena topparina päivystänyt Valtteri Sinervo oli tutun tiukka tarhasetä. Aidoilla ei kiipeilty, eikä keinuissa roikuttu tämän järkäleen valvovan silmän alla. Päinvastoin pihasääntöjä noudatettiin kiltisti ja herran nuhteessa. Jumalanpelko iskettiin vieraisiin kuin entisaikoina puisessa saarnatuolissa. Wilppaan tähtikolmikon täydensi keskikentän terrierinä katkoja ja riistoja napsinut Markus Aho. Manun rauhallinen pelin rytmittäminen ja balanssin tuominen oli paikallaan, kun hurlumhein sijaan haettiin pallokontrollia. Konkari avasi myös pistetilin tämän kauden osalta napauttaessa ovelasti Jesse Koskisen nokikkain veskarin kanssa.

Peimari iski isäntien tavoin kovalla asenteella kaksinkamppailuihin. Pallollinen peli oli pitkälti toppareiden ristipalloja, mutta hyvistä keskialueen riistoista käynnistyi useasti pitkiä syöttöputkia, joilla pyrittiin iskemään Wilppaan selustaan. Salolaisten tapaan myös vieraiden laitapelaaminen vaikutti hyvältä. Valkopaidoilla oli myös hyvä aikomus prässätä korkealta ja ensimmäisellä linjalla se jotenkin vielä onnistuikin, mutta sen jälkeen rakoa alkoi löytyä liiaksi ja välimatkat kasvoivat aivan liian suuriksi kutsuakseen prässiä kokonaisvaltaiseksi.

Peimari Unitedin täysammattilaiset olivat myös palkkansa väärtejä ja vieraiden näkyvimpiä pelaajia. Bruno Rodriguesin kautta valkopaidat pääsääntöisesti hakivat ja saivatkin useinmiten vaarallisia paikkoja luoduksi. Nopea, liukas ja taitava laituri liikkui laajalla säteellä ja haki tempokuljetuksilla ja ohituksilla ratkaisujaan keskelle leikaten. Ruuti oli kotijoukkueen onneksi märkää ja suurin osa ratkaisuyrityksistä jäivät kaipaamaan sihtiä ja/tai voimaa. Edgar Mastianica oli toisella laidalla yritteliäällä päällä, mutta jäi hyvin Onni Vesterisen pihteihin ja sitä kautta muutamaa väläytystä lukuunottamatta pimentoon. Vaihdosta kavennusmaalin puskemaan tullut Lauri Parkkunen oli energisellä tuulella ja toi sekä virtaa että tuoreita jalkoja kentälle päästyään.

Ottelun jälkimainingit

”Vahva suoritus pallottomana ja etenkin tiiviit linjat ja koko ottelun kurissa pysyneet välimatkat miellyttivät suuresti. Alussa haettiin pallollisena vähän peliämme, kunnes hahmotimme tyhjän tilan vastustajan ensimmäisen prässilinjan takana. Sitten peli oli hyvää myös pallollisesti. Turhaan päästettiin kaveri lopussa peliin mukaan kavennuksen myötä ja hallussa olleesta pelistä tuli kohtuuttoman jännittävä. Meillä oli kuitenkin erinomaisia paikkoja naulata peli purkkiin jo aikaisemmin”, tiivisti Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho viides voitto takataskussaan.

Salon Wilpas – Peimari Utd 2-1 (2-0), (0-1)

26min 1-0 J.Koskinen (Aho)

45min 2-0 Jokiniemi (Vesterinen)

66min 2-1

Ottelutilastot (Salon Wilpas – Peimari Utd)
rikkeet 12 – 14
laukaukset (kohti/yht) 6/8 – 4/8
paitsiot 1 – 1
kulmat 7 – 3
kelt.kortit + pun.kortit 2+0 – 1+0
pallonhallinta 50% – 50%

Wilpas team sheet

Leppäkoski, Strekalovskiy (82min Lehtinen), Ojanen, Sinervo, Vesterinen, Tapaninen (8min Kesänen), Vainio (73min Stenholm), Aho (45min Kuivala), Jokiniemi (58min Virtanen), Vuoriranta, J.Koskinen

Wilppaan tähdet

*** Alexander Strekalovskiy

** Valtteri Sinervo

* Markus Aho

Taikuri Jokiniemi palkittiin ottelun alla Länsi-Suomen miesten kolmosen kuukauden pelaajana.

Manu väänsi kaksinkamppailut voitokseen kovalla asenteella.

Sashan meno oli pitelemätöntä!!!