Wilpas jäi maalittomaan tasatulokseen Espoossa (14.4.2018)

Ampiaisten pre-seasonin virallinen kenraaliharjoitus sarja-avausta varten käytiin kiirastorstaina 29.3-18 Espoossa, kun EsPa isännöi vihreissä vierasasuissaan pelanneita salolaisia. Kiihkeän kamppailun loppulukemiksi jäivät 0-0, vaikka molemmilla oli paikkansa.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

Etelä-Espoon Pallo toteutti Tuukka Uimosen vaativaa pelitapaa ihailtavalla tavalla ja täydelliseen pallonhallintaan perustuva ideologia jauhoi aktiivista ja liikkuvaa lyhytsyöttöpeliä laajalla säteellä. Noin totaalista peliä pystytään pelaamaan vain erinomaisella valmennuksella ja erittäin taitavalla pelaajamateriaalilla. Molemmat isännillä olivat kunnossa ja välillä Keltamusta sai urakoida sydämensä kyllyydestä, kun kotijoukkue jauhoi syöttömyllyjään. Pelivarma, rohkea ja lähes loppuunhiottu. Siinäpä keltapaitoja parhaiten kuvaavat adjektiivit.

Kentän ykköshahmoksi kohosi EsPan Xavi, kapteeni Juuso Happonen. Tyylilleen uskollisesti omiensa pallollisena keulahahmona ja yhtyeensä solistina esiintynyt taitoniekka, jonka otteissa laaja syöttöarsenaali, herkkä ensimmäinen kosketus, pelinäkemys ja äärimmäisen korkea henkilökohtainen taitotaso yhdistyivät niin kirkkaiden ylä-äänien kuin tumman basson syleilyksi, josta raspikurkkuinen Axl W.Rosekin olisi ollut kateellinen. Turhan hyvä pelaaja tälle tasolle. Espoolaisten taitavan keskikenttäkolmion täydensivät Wahab Al-Tamini ja Tommi Virkkunen. Päteviä tikitakailijoita Happosen ympärille, triona vaikea puolustettavaksi mille tahansa joukkueelle.

Wilpas lähti haastamaan EsPan rohkean pelityylin ja onnistui useahkosti korkealla prässillään ja pääsi riistojen ja katkojen avulla usein vaarallisiin paikkoihin käsiksi. Isäntien saadessa syöttörallinsa käyntiin, joutuivat vieraat välillä aikamoiseen karuselliin, tosin tivolin kyydissä se pysyi mallikkaasti pyyteettömällä duunillaan ja joukkuekurilla kollektiivin yhteistä agendaa kohden. Possessio oli keltapaidoilla, mutta vaarallisimmat paikat vihreänutuilla.

Keltamustan parhaaksi pelasi kippari Tomi Kuokkanen. Pelivarmuus kesti kotijoukkueen prässit ja huolimattomia paineistuksia konkari avasi tarkoilla syötöillä ylä- ja alataskuihin. Puolustuspelissä kapu oli tutun erheetön oma itsensä. Jesse Jokiniemi pystyi taidollisesti haastamaan vastustajan keskikenttämiehiä ja kesti minkä tahansa vertailun isäntiin. Liukkaasti puolustus- ja keskikenttälinjan välissä liikkunut Taikuri napautteli kivasti passeja eteenpäin ja haastoi espoolaisia aktiivisesti. Myös Markus Aho syttyi entistä seuraansa vastaan ja pääsi oikeuksiinsa pelaamalla vahvuuksillaan: vahvalla kaksinkamppailupelillään ja vasurillaan, jolla vapautettiin useasti joukkuetovereita juoksemaan suoraan kohti EsPan puolustuslinjaa.

Ottelun jälkimainingit

”EsPa oli vastustajana meille äärettömän arvokas tähän ajankohtaan ja tarjosi juuri sellaista haastetta, mitä tarvitsimme. Meidän työmoraali ja krafti olivat ne hyveet, joilla pelissä pystyimme taitavammalle vastustajalle kampoihin laittamaan. Varmasti juoksimme mittariin enemmän metrejä, mutta yksinkertaisesti olimme valmiita siihen, emmekä suostuneet antamaan tuumaakaan periksi. Kaksinkamppailuissa olimme vahvoja ja alussa korkea prässi tuotti meille hedelmää. Lopussa sitten väsyn myötä valuimme liian alas ja kontrolli tekemisestämme katosi. Hyvin rimpuilimme kuitenkin loppuun asti ja olihan siinä lopussa meillä paikkamme voittaa tämä matsi. Ehkä loppujen lopuksi tasapeli oli oikeutettu lopputulos, mutta maaleitta ei kummankaan osapuolen olisi tarvinnut jäädä”, näki Salon Wilppaan päävalmentaja kotimatkallaan.

EsPa – Salon Wilpas 0-0

Ottelutilastot (EsPa – Salon Wilpas)
rikkeet 3 – 10
laukaukset (kohti/yht) 4/11 – 6/10
paitsiot 0 – 3
kulmat 2 – 3
pallonhallinta 58% – 42%

Wilpas team sheet

Mälkönen, Strekalovskiy (65min Lehtonen), Kuokkanen, Sinervo, Lehtinen, Aho (45min Jaatinen), Vainio (70min Auranen), Kesänen, Jokiniemi (75min T.Koskinen), J.Koskinen (69min Helminen), Virtanen (63min Saario)

Wilppaan tähdet

*** Tomi Kuokkanen

** Jesse Jokiniemi

* Markus Aho