Wilpas päätyi Taponkedolla pistejakoon (4.7.2019)

Länsi-Suomen kolmosen kuukauden ottelussa päädyttiin Maskun ja Salon Wilppaan välillä 2-2-tasatulokseen. Ampiaiset hallitsivat ottelun ensimmäistä puoliaikaa ja tauolle siirryttiin Kevin Kreenin tuplalla 0-2-vierasjohdossa. Masku kuitenkin painoi jälkimmäisellä puoliskolla pelin tasoihin.

Ottelu kokonaisuudessaan

Ottelun parhaat

Masku tuskaili ekan 45-minuuttisen Keltamustan tiukan defensiivisen paketin kanssa ja koitti murtautua lähinnä pelaamalla kohtuuttoman pitkiä palloja linjan taakse, jotka salolaiset selvittivät kerta toisensa jälkeen vaivatta. Aktiivinen ote sai kuitenkin repalaisella rosterilla liikkeellä olleet salolaiset uupumaan ja tiloja alkoi löytyä myös linjan edestä. Kotijoukkueen tekemisessä paistoikin kovan luokan rutiini ja pallovarmuus. Ylemmilläkin tasoilla meritoituneet pelimiehet vyöryttivät aika ajoin näyttävästi peliään ja osoitti olevansa sarjan ennakkosuosikin arvoisia.

Maskun tasaisesta nipusta on vaikea nimetä selvää ykköstä, mutta kolmikosta Kari-Pekka Koivunen, Niclas Forss ja Jesse Nurmi se todennäköisesti löytyi. Koivunen pyöritti omalla erinomaisuudellaan isäntien pallollista peliä ja oli vahvasti sekä luomassa että päättämässä tilanteita. Sähäkät jalat ja nopeasti toimivat futisaivot erottuivat kombinaationa lähinnä plusmerkkisillä suorituksilla. Niclas Forssille paikkoja siunaantui läpi ottelun tasaiseen tahtiin, mutta jotain viimeisestä suorituksesta jäi aina puuttumaan, kunnes lahjakkuus tuli väistämättä esiin, tällä kertaa noin tunnin kohdalla. Mestarillinen chippi noin 40 metristä yli Viitasen oli poikkeuksellisen hieno yksilösuoritus ja löi ensitahdit Maskun takaa-ajolle. Maskun alkukauden onnistujaksi nostettu oikea laitapuolustaja Jesse Nurmi oli kehujensa arvoinen ja esitti laidallaan tasapainoisen virheettömän suorituksen.

Kapealla kokoonpanolla pahaan paikkaan joutunut Ampiaisparvi oli kaikessa tekemisessään ensimmäisellä puoliajalla vakuuttava. Sen uppiniskainen lähestymistapa vahvaa ennakkosuosikkia vastaan käänsi momentumin vieraille. Kovalla ilmeellä kaksinkamppailuihin ja niistä jatkuvasti voittoja. Tinkimätön duuni tulla tiukkaan muotoon ja iskeä lähes jokaisen mahdollisuuden sallitessa. Erinomaisesti pelikirjan mukaan pelaamista, kunnes väsy hiipi puseroon. Luonnollisesti, eikä tällä kertaa uutta vaihdetta saatu vaihdettua hyökkäyspäähän.

Jesse Jokiniemi yltyi keskikentällä mielipuoliseen peli-ilmeeseen; mies dominoi keskikenttää voittamalla kaksinkamppailut, kusettamalla itselleen ja pelikavereilleen liukkaalla askeleella ja lantioliikkellä tilaa ja aikaa. Jämäkkä sekä pallottomana että pallollisena, minkä kanssa vastustajan kollegat turhautuivat ja napsuttivat tasaisesti sukille ja huutelivat perään. Sarjan paras oli kuitenkin fokuksessa ja horjumaton. Jani Lehtinen puolestaan nostatti Wilppaan fiiliksiä vasemmalla kaistalla seuraten Taikurin esimerkkiä. Fyysisesti välillä jopa ylivoimainen poninhäntä paineli menemään sydämensä kyllyydestä ja jätti kirjaimellisesti kaiken kentälle. Voittavan pelaajan display. Kristian Viitaselle tiedettiin olevan merkittävää roolia tarjolla jo ennen ottelua, eikä Keltamustan veräjänvartija jättänyt vastaamatta kutsuun. Eka jakso päästiin suhteellisen vähillä vaivoilla, muta toisella puoliskolla ja varsinkin ottelun loppumetreillä kolossaalisen pömpelin portsarin massiivisia hanskoja tarvittiin useasti. Takaiskuille ei Krisukaan kuitenkaan voinut mitään.

Ottelun jälkimainingit

“Pelasimme taktisesti kauden parhaan puoliaikamme ja olin erittäin tyytyväinen siihen, millä tavalla joukkue toimi kollektiivisti pallottomana ja millä tavalla me tulimme kaksinkamppailuihin. Syöttöjen paino ja ratkaisujen valinnat olivat ensiluokkaisen hyviä ja osasimme tehdä oikeat päätökset tilanteisiin nähden. Vahvuuksilla pelaamista, siinä me onnistuimme. Tiesimme väsymyksen tulevan kuvioihin jossain vaiheessa, mutta silti lopputulos oli meille paha, paha pettymys, eikä kukaan kopissa juhlinut pistettä. Meidän papereissa tämä oli kaksi hävittyä pistettä”, manaili selvästi pettynyt Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho ottelun jälkeen.

Masku – Salon Wilpas  2-2 (0-2), (2-0)

28min 0-1 Kreen (Jokiniemi)
39min 0-2 Kreen (Jaatinen)
61min 1-2
73min 2-2

Ottelutilastot (Masku – Salon Wilpas)

rikkeet 15 – 4
laukaukset (kohti/yht) 11/16 – 5/9
paitsiot 4 – 1
kulmat 4 – 1
kelt.kortit + pun.kortit 3+0 – 0+0
pallonhallinta 50% – 50%

Wilppaan tähdet

*** Jesse Jokiniemi

** Jani Lehtinen

* Kristian Viitanen