Salon Wilppaan pre-season -20 käynnistyy

Salon Wilppaan pre-season -20 käynnistyy

Keltamustan harjoitukset ovat pyörineet kovalla intensiteetillä jo kuukauden päivät ja seuran uusvanhan valmennustiimin tai oikeastaan kaksikon esittäytyminen medialle oli jälleen kerran ajankohtaista. Päävalmentajana jatkavan Markus Ahon aisapariksi lyöttäytyy edustusjoukkueen monivuotinen kapteeni ja runkopelaaja Teemu Kesänen.

Mikä sai Manu sinut pysymään Ampiaisten peräsimessä vaikean viime kauden päätteeksi? Paikallisessa sanomalehdessä heitit koviakin vaatimuksia viime kauden lopulla, joten onko muutoksia sillä saralla tulossa?

Manu: ”Lupauduin antamaan sadankymmenen prosentin työpanokseni seuran käyttöön vuoden -19 loppuun ajatellen joukkueenrakennusta ja me pääsimme minimitavoitteeseemme rosterin suhteen deadlineen mennessä. Joukkueenjohto on luvannut ryhtiliikettä kentän ulkopuolella, jonka vastineeksi lupasin vastaavaa sitten itse kentällä. Emmehän voi kuin parantaa viime kaudesta”.

Miten valmistautuminen on käynnistynyt tulevaa kautta ajatellen?

Manu: ”Pieniä muutoksia ollaan tehty itse harjoittelurakenteeseen sekä sisältöön. Ensinnäkin nyt aloitettiin heti kolmella palloharjoituksella ja fysiikkaosuus on integroitu jokaiseen harjoitustapahtumaan vähän eri painopisteillä. Näin leuto talvi on ollut harjoitusolosuhteiden kannalta lähes optimaalinen ja mahdollistanut edellä mainitut muutokset”.

Teme: ”Harjoituksissa on ollut hyvä intensiteetti, jonka kautta olemme fyysisen kunnon puolesta aikataulussa. Taktisella puolella meillä riittää kirittävää, sillä joukkueen runko on vielä hakenut itseään ensimmäisen kuukauden aikana”.

Millainen joukkue Salon Wilpas on kaudella 2020?

Manu: ”Ainakin joukkue on erilainen; tasaisempi ja sitoutuneempi. Edelleen meille tärkeille arvoille (salolainen, periksiantamaton ja työteliäs) uskollinen. Valmennuksellisesta näkökulmasta pyrimme olemaan taktisesti yhtenäisempi kollekti, jossa on mukautumiskykyä ja variaatioita pelata monipuolisesti vastustajan ja pelin vaatimalla tavalla, unohtamatta kuitenkaan omaa identiteettiämme. Tällä hetkellä meillä on 20 pelaajasopimusta ja muutama neuvottelu vielä kesken. Yhteistyösopimuksen sisällöstä ei olla myöskään vielä SalPan kanssa istuttu alas, mutta viikon 8 loppuun mennessä meillä pitäisi olla lisää tiedotettavaa. Merkittävimmät lähtijät lienevät Markus Kuivala ja Niko Stenholm ja vahvistuksista toistaiseksi tärkeimmät ovat ykkösvahdiksi palaava Eemeli Mälkönen sekä topparikorsto Ben Okafor”

Teme: ”Haluan, että Wilpas 2020 muistetaan rohkeasta ja työteliäästä asenteesta sekä taktisesti kypsästä pelaamisesta. Harjoituksissa luodaan positiivinen ilmapiiri, joka kannustaa olemaan rohkea niin pallollisena kuin pallottomanakin. Pocchettinon sanoin olemalla rohkea altistat itsesi kehitykselle, mikä pätee niin joukkue- kuin yksilötasolla”.

Mitä Teemu Kesänen tuo valmennuspuolelle?

Manu: ”Teme on aina ollut älykäs pelaaja, jota olen saanut ilolla koutsata jo kortteliliigasta lähtien. Hän omaa myös valmennustaustaa junioripuolelta. Siviilielämässä vedonlyöntiä ammatikseen tekevä kaveri on intohimoinen lajiekspertti, joka ymmärtää tilastoinnin ja analysoinnin aakkoset. Tulemme saamaan entistä enemmän arvokasta dataa pelaamisestamme, jota taas voimme käyttää oman pelaamisemme kehittämiseen. Valmennusparina toimiminen oli myös joukkueenjohdon toive, sillä tärkeää on nyt viljellä joukkueeseen uskoa ryhdikkäällä joukkueenjohtamisella, jossa roolit ovat selvät. Me haluamme Temen kanssa kitkeä kaikki häiriötekijät pois ja luoda levollinen, kannustava ja positiivinen ilmapiiri joukkueen ympärille, missä pelaajalla on parhaat mahdolliset edellytykset pelata parasta futistaan”

Teme: ”Toivon pystyväni tuomaan taktiselle puolelle uusia näkökulmia ja elementtejä ihan erikoistilanteista lähtien. Vahvuuteni ammattini puolesta on pelin syy-seuraussuhteiden ymmärtäminen sekä joukkueen ja pelaajien suoritustason analysointi ja kehittäminen. Toivon pystyväni antamaan pelaajille työkalut hyvien päätösten tekemiseen, mikä ei ole aivan yksinkertainen prosessi, sillä jalkapallo on niin nopeatempoinen peli, että päätökset kentällä tehdään usein intuitiivisesti”.

Suurkiitokset jälleen kerran lehdistötilaisuudesta ja menestyksekästä vuotta 2020 Salon Wilppaan miesten edustusjoukkueelle!

Valmennuskaksikko Aho & Kesänen
Wilppaan kapteenisto 2020: Sadikaj (A), Mälkönen (C), Jokiniemi (A)

Salon Wilppaan harjoitusottelurunko 2020:

  • LA 22.2 klo 15 Salon Wilpas v Wilpas2
  • SU 1.3 klo 15.15 Salon Wilpas v LoPa
  • LA 7.3 klo 15 Salon Wilpas v Peimari Utd
  • LA 14.3 klo 15 Salon Wilpas v JyTy
  • LA 21.3 klo 15 Salon Wilpas v FJK
  • LA 28.3 klo 15 Salon Wilpas v BK-46