Sarja-avauksesta selvä 5-0 voitto

Salon Wilppaan jalkapallon edustusjoukkue avasi kautensa perjantaina kotikentällään.
Nelosen sarja-avaukseen Wilpas sai vieraita Turusta, kun paikallinen nimiyhdistelmä
ÅCF (Åbo Club de Fútbol) saapui Salon urheilupuiston tekonurmelle.

Alkuhuuto ennen nelosen sarja-avausta.

Ottelusta muodostui alusta alkaen Wilppaan näytös. Ensimmäisen maalin turkulaisten verkkoon
toimitti Joonas Ojanen jo ottelun neljännellä peliminuutilla. Syötön avausosumaan tarjoili
Jashar Balinca, joka syötti pallon Ojasen jalkaan maalin edustalle kulmantilanteen jälkitilanteesta.
2-0 osuman viimeisteli joukkueen kapteeni Jesse Jokiniemi ottelun 23. minuutilla. Esityön osumaan
teki harjoituspeleissä tehokkaasti viimeistellyt Mohammed Al-Asadi. 3-0 taukojohtoon Wilppaan
vei 40. minuutilla Jashar Balinca hienolla laukauksella oikeaan ylänurkkaan ja syöttäjänä toimi
Jaakko Viitaniemi.

Kauden avaus-maalia kannattaa tuulettaa. Joonas Ojanen vie Wilppaan johtoon Jesse Jokiniemen syötöstä jo ottelun neljännellä minuutilla.

Toisella jaksolla kentälle palasi ilmeisesti jo ottelun voittajaksi itsenä jo luullut kotijoukkue.
Vierailija ÅCF sai yllättävästi horjutettua melko ylivoimaisesti ensimmäisellä jaksolla kentällä
esiintynyttä kotijoukkuetta. Reilun kymmenminuuttisen aikana vierailijat voittivat kaksinkamppailut
sekä korjasivat pallot Wilppaan harhasyöttöjen jälkeen. Onneksi kotijoukkueen maalilla
Teemu Koskinen hoiti puolustuksen avulla pahimmat kavennusyritykset.

Vaihtojen myötä kotijoukkue sai taas hieman lisää ryhtiä kentälle. Kokeneiden Mikko Tapanisen
ja Jani Lehtisen kentälle tulo auttoi Wilpasta taas pääsemään ottelun hallitsijaksi. 4-0 osuman
järjesti juuri kyseinen kaksikko ottelun 75. minuutilla. Tapaninen viimeisteli Lehtisen oikealta laidalta tulleen syötön maalin edestä ohi ÅCF maalivahdin Luukas Niittyaron. Loppunumerot 5-0 viimeisteli Lehtinen Jesse Jokiniemen hyvästä syötöstä ottelun 78. minuutilla. Kotijoukkue teki lopussa paljon vaihtoja tarjoten kaikille pelaajille peliaikaa uudella sarjatasolla.

Mikko Tapaninen (oik.) siirtää Wilppaan 4-0 johtoon Jani Lehtisen syötöstä. Kapteeni Jesse Jokiniemi komppaa.

Kotijoukkue paidassa on kevään aikana esiintynyt mm. paluun keltamustiin tehnyt Aki Ajalin.
Aki tuo joukkueeseen lisää kovaa työmoraalia ja kaksinkamppailuvoimaa. Lisäksi uusina miehinä joukkueeseen ovat saapuneet kamerunilaiset Georges N’Zali ja Sebastien Ngako. N’Zali on tullut Suomeen Espanjasta ja on pelannut mm. aikaisemmin Portugalissa. Ngakolla on pelejä takana
mm. Ltu:ssa. Molemmat pelaajat vahvistavat Wilppaan omaa pelaajarunkoa. Salon hyvä
työpaikkatilanne on poikimassa pitkästä aikaa uusia pelimiehiä salonseudulle!

Georges N’Zali on asettumassa Saloon ja vahvistaa Wilppaan joukkuetta.