Uudistuneen Wilppaan Kolmosen kausi alkaa perjantaina 14.4.

Salon Wilppaan edustusjoukkueen valmistautuminen tulevaan kolmosen sarjaan on jo loppumetreillä. Perjantaiseen sarja-avaukseen vastustajaksi saapuu Paimion Haka. Ottelu alkaa Salon urheilupuiston tekonurmella klo 19.15.

Jalkapallokausi 2023 on seuran 100. vuosi jalkapallon parissa! Tämä tulee näkymään Wilppaan kotiotteluissa kun kesä edistyy ja muissakin yhteyksissä. 100-vuotisjuhlia vietetään 19.8.2023 koko päivä urheilupuistossa sekä pääjuhlassa myöhemmin samana iltana.

Wilpas on pelannut talven ja kevään aikana puoli tusinaa harjoituspelejä. Ottelut ovat olleet hyvää harjoitusta uusiutuneelle ja runsaslukuiselle ryhmälle. Vaihtoja on tehty peleissä paljon ja monet ovat saaneet omat näyttöpaikkansa. Valmennuskolmikolla onkin positiivinen ongelma löytää oikeat miehet isosta pelaajaryhmästä.

Wilppaan edustusmiehistöön on liittynyt talven ja kevään aikana yli kymmenen uutta pelaaja. Naapurista Wilppaan riveihin peliaikaa hakemaan ovat siirtyneet Juho Henttinen, Väinö Helenius sekä Matias ja Valtteri Leppähaara, joiden isä Tommi muistetaan Wilppaan pitkäaikaisena luottopelaajana. He kaikki ovat jo tuttuja edellisiltä kausilta. Myös yhden välivuoden jälkeen pelikentille palanneet Rasmus Karjalainen ja Onni Mäkinen ovat tehneet hyvän vaikutuksen harjoituspeissä. Osa Wilppaan pelaajista viettää aikaansa myös Suomen puolustusvoimien riveissä, mutta onneksi urheiluvapaat ovat pyörineet melko hyvin.


Ehkä etukäteen kovin nimi on kuitenkin keltamustiin liittyneistä uusista pelaajista on Gino Berg, joka viime kaudella edusti ykkösen Piffeniä. Viime vuonna Suomeen ja nyt Saloon muuttaneella nuorella miehellä on pelikokemusta mm. Ruotsin kovista sarjoista. Hän on Södertäljen Assyriska FF:n kasvatti. Myös pari kautta sitten Wilppaassa pelannut Ahmed Al-Shekhli on palannut joukkueen vahvuuteen.

Gino Berg

Jaakko OksanenLisäksi vain vähän ennen sarjan alkua joukkueeseen on liittynyt jo juniorisarjoissa Wilppaassa viilettänyt Jaakko Oksanen. Jaakon joukkueeseen liittyminen on otettu monissa piireissä ilolla vastaan. Jaakko on Salon vuosien jälkeen asunut pääkaupunkiseudulla opiskeluiden ja nyt työn takia. Jaakko tuo kokemuksellaan kovemmista sarjoista Wilppaalle kaivattua tulivoimaa, varsinkin kun viimekaudella loukkaantunut Jashar Balinca vielä on toipumassa pelikuntoon. Joukkueeseen saattaa liittyä vielä lähiaikoina uusia paluumuuttajia…

Valmennuksesta Wilppaan edustusjoukkueessa vastaa tuttu nelikko viimekaudelta. Ainoa muutos on ollut se, että Rauli Suominen on päävastuussa ja häntä tukevat Martti Kuvaja sekä Joonas Ojanen, joka nähdään myös pelikentän puolella. Nelikkoa täydentää maalivahtivalmentaja/ maalivahti Kristian Viitanen.

Joukkueen päävalmentajan Rauli Suomisen mietteitä ennen kauden alkua: ”Mielestäni meillä on erittäin hyvä ja tasainen ryhmä höystettynä muutamalla kokeneella sotaratsulla. Paikallisuus on valttia ja odotankin muutamalta nuorelta pelurilta hyvää läpimurtokautta kolmosessa. Olemme yllätysvalmiita ja odotan meiltä yllätyksellistä kautta. On tärkeää saada yleisö mukaan kannustamaan ja sitä kautta luoda matseihin hyvä tunnelma ja pelaajille ekstra boostia. Jokaista matsia lähdetään voittamaan eikä ketään nöyristellä”.

Lisäksi viime vuotisesta joukkueesta lähes kaikki ovat jatkaneet joukkueessa (pelaajalista sivun alaosassa). Otto Mäkinen ei jatka Wilppaassa, koska opiskelee Tampereella ja viettää nyt myös kesän siellä. Jongtae Yoon jatkaa uraansa naapuriseura salpassa ja Hiroki Nekado, joka teki sopimuksen PK-35:n kanssa loukkaantui harmillisesti kauden kynnyksellä ja on jo palannut kotiin Japaniin. Lisäksi muutamat kokeneemmat pelaajat ovat hieman vähentäneet harjoituksissa käyntejään, mutta ovat toivottavasti valmennuksen käyttävissä tilanteen niin vaatiessa…

Ahmed Al-Shekhli
Väinö Helenius
Onni Mäkinen
Rasmus Karjalainen
Matias Leppähaara
Juho Henttinen

Salon Wilppaan edustusjoukkueen tavoitteena kaudella 2023 on taistella jokaisessa ottelussa voitosta. Helppoa se ei varmaankaan tule olemaan, sillä sarja on todennäköisesti jopa kovin koskaan! Siitä pitävät varmasti kakkosesta tippuneet Musan Salamat Porista ja Kaarinan pojat. Lisäksi Åifk on vahvistunut merkittävästi talven aikana. Inter 2 on ollut harjoituspelissä murskaava. TPS Akatemia ja Peimari United osoittivat harjoituspeleissämme olevansa kovia nippuja sekä FC Åland ja muut joukkueet tulevat asettamaan kovan haasteen kaudelle 2023.

Läntisen alueen Kolmonen kaudella 2023


Salon Wilpas kaudella 2023

1. Viitanen Kristian, mv
2. Ojanen Joonas
4. Ajalin Aki
5. Auranen Eemeli
6. Musaj Drilon
7. Balinca Jashar
8. Al-Shekhli Ahmed
9. Jokiniemi Jesse, C
10. Lehtinen Jani
11. Al-Asadi Mohammed
12. Mäkinen Onni
13. Leppähaara Valtteri
16. Sadikaj Alban
17. Karjalainen Rasmus
18. Viitaniemi Jaakko
19. Lähteenmäki Vennu
20. Leppähaara Matias
21. Roos Jare
22. Ståhlström Vilho
26. Tapaninen Mikko
31. Koskinen Teemu, mv
32. Salomaa Verneri, mv
33. Eftekharshenas Ryan
34. Kurppa Riku
35. Oksanen Jaakko
37. Helenius Väinö
39. Henttinen Juho
77. Berg Gino
Ukwuoma Stanley
Nurminen Jussi
Savojoki Verneri

Päävalmentaja: Suominen Rauli
Valmentaja: Kuvaja Martti
Valmentaja: Ojanen Joonas
Mv-valmentaja: Viitanen Kristian
Huoltaja: Nurmi Toni
Joukkueenjohtaja: Keto-oja Sami