Wilpas otti makean avausvoiton! Wilpas-TPS Akatemia 4-2 (3-1).

Salon Wilppaan edustusjoukkue otti tärkeän voiton perjantai-illan kolmosen kamppailusta. Turun palloseuran reservit kaatuivat Wilppaalle huipputärkeässä kotiottelussa 4-2 (3-1). Wilppaan voiton kannalta tärkeä jakso oli ensimmäisen jakson 16.-21. peliminuutin välillä, tuolloin kotijoukkue iski kolme osumaa.

Ensimmäisen maalin laukoi kapteeni Jesse Jokiniemi, kauden ainakin tähän asti komeimmalla maalilla, aivan vasempaan ylänurkkaan. Esityön maalin tarjoili Jaakko Oksanen. Toisen maalin teki reilun minuutin päästä Ahmed Al-Shekhli Drilon Musajin ja Jaakko Oksasen esityöstä. Huikean viisiminuuttisen kruunasi Jaakko Oksasen viimeistely TPS:n maalivahdin pienen haparoinnin jälkeen. Jo ennen näitä osumia kotijoukkue odotti rangaistupotkua, kun Gino Berg kaadettiin täysin selvästi rangaistusalueella! No tätä tilannetta ei kuitenkaan ottelun erotuomari, ottelutapahtuman ehkä ainoana henkilönä, kuitenkaan nähnyt rikkeen arvoiseksi.

TPS sai kavennuksen hieman ennen puoliaikaa, kun Rasmus Karjalainen joutui kaatamaan tepsin pelaajan rangaistusalueella. Tepsin Niklas Harittu siirsi pallon pilkulta varmasti ohi Wilppaan maalivahti Teemu Koskisen. Puoliajalle mentiin siis 3-1 tilanteessa.

Toisella jaksolla nähtiin kovaa taistelua ja lukuisia kortteja kun TPS akatemia loi painetta Wilppaan päätyyn. Tämä työ palkittiin ottelu 58. minuutilla kun TPS sai kavennuksen kulman jälkitilanteesta. Wilppaallakin oli omat paikkansa kun TPS alkoi hyökkäämään voimakkaammin. Mutta vasta ottelun 84. minuutilla Wilpas onnistui tekemään lisämaalin kun loistavasti pelannut Gino Berg vapautti jo heti kentälle tultuaan kovia kokeneen Mohamed Al-Asadin maalintekoon. Wilppaan viimekauden maalitykki siirsi Wilppaan 4-2 kotijohtoon ottelun 84. minuutilla. Tästä TPS ei enää noussut ja kotijoukkue Wilpas sai näin kauden avausvoittonsa ja ehkä ansaitustikin.

Sarja jatkuu Wilppaan osalta ensiviikolla perjantaina Turussa. Silloin kotijoukkueena on Åifk. Ottelu pelataan klo 19.15 Turun yläkentän tekonurmella.

PE 28.4.2023 klo 19.15 Salon urheilupuiston tekonurmi. Yleisöä 80.
Wilpas-TPS Akatemia 4-2 (3-1)

1-0 ’16 Jesse Jokiniemi (Jaakko Oksanen)
2-0 ’18 Ahmed Al-Shekhli (Drilon Musaj-Jaakko Oksanen)
3-0 ’21 Jaakko Oksanen
3-1 ’42 TPS Niklas Harittu rp.
3-2 ’58 TPS Otto Näsi
4-2 ’84 Ahmed Al-Asadi (Gino Berg)

Ottelutilastot: Wilpas-TPS Akatemia (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)

Sarjataulukko ym: Miesten Kolmonen (palloliitto.fi)