Wilpas Suomen Cupissa 5. kierrokselle

Wilpas voitti Suomen Cupin 4. Kierroksella Valkeakosken Hakan A-juniorit 2-1 (1-1) ja eteni näin jo Suomen Cupissa 5. Kierrokselle. Wilppaan maaleista vastasivat kapteeni Juha Wähäsilta ensimmäisellä ja Timo Saario toisella jaksolla, molempiin maaleihin syötön antoi Markus Aho.

Edustusjoukkue on pelannut kauden käynnistyttyä kahden ottelun viikkotahdilla, tästä syystä harjoitteleminen on ollut vähäistä, joka näkyi nyt myös pelissä. Suomen Cupin 4. kierroksen otteluun FC Hakan A-junioreita vastaan wilpas lähti kuitenkin hyvin valmistautuneena ja latautuneena, mutta tästä huolimatta FC Haka oli ensimmäisellä jaksolla vahvempi varsinkin 1v1 peleissä. Kentällä vastustaja oli myös joukkueena terävämpi ja onnistuikin riistämään pallon kotijoukkueelta usein kohtuuttoman helpon näköisesti. Haka hallitsikin kenttätapahtumia ensimmäisellä jaksolla luoden useita tilanteita kotijoukkueen maalille. Wilpas ei kyennyt ensimmäisellä jaksolla organisoitumaan ja kontrolloimaan peliä toivotulla tavalla. Hakan toistuva nopea pelin painopisteen muutos hyvillä puolen vaihdoilla onnistui mallikkaasti ja tämä antoi heille tilaa kentällä ja mahdollisuuden haastaa kotijoukkue 1v1 tilanteisiin, joka sitten johtikin heidän rangaistuspotkuun ja 0-1 maalin. Juha-Pekka Jokinen joutui kaatamaan hakahyökkääjän. Ottelun päätuomari Mika Koskinen ei epäröinyt ja pallo pilkulle. Tuomitun rangaistuspotkun toimitti varmasti maaliin hakan Kalle Multanen, tilanne 0-1 hakalle.

Ensimmäisen jakson lopun vahva ja päättäväinen erikoistilannepelaaminen toi wilppaalle tärkeän tasoitusmaalin ennen taukoa. Juha Wähäsilta puski pallon väkivahvasti maalin edestä verkkoihin Markus Ahon erinomaisesta kulmapotkusta. Samassa tilanteessa wilpastoppari Ville Batalha loukkasi kylkensä ja hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon puoliajasta.

Ottelun puoliajalla wilppaan kopissa syvennyttiin pelin ytimeen ja tarkennettiin pelipaikkakohtaisia rooleja ja joukkue itse päätti näyttää Suomen liigan tulevaisuudentoivoille, että jalkapallon on kuitenkin miesten peli. Muutokset puoliajalla (yksi vaihto + asenne) tukevoittivat mm. joukkueen puolustuspelaamista ja näin FC Hakan oikean laidan nopea ja suoraviivainen kaista saatiin kuriin. Tässä oli pelin ratkaisevin muutos sekä Rauli Suomisen laadukas topparityöskentely Aku Kesäsen kanssa tyrehdytti Hakan hyökkäyspelin lähes kokonaan ja Hakan pojista tuli poikia kaikilla kentän osa-alueilla. Wilpas pelasi jälkimmäisellä puoliskolla kauden parasta peliään, mutta parhaaseen on vielä matkaa ja sen koko joukkue tietää myös itse.

Wilpasmaalissa Petri Salomaa torjui muutaman erinomaisen laukauksen. Juha Wähäsilta, Topi Luukkala sekä Rezin Muhamad raatoivat keskikentän keskustassa koko joukkueen tukemana erinomaisella asenteella. Kilometrejä kertyi myös voittomaalin vapaapotkusta viimeistelleelle Timo Saariolle kunnioitettava siivu. Joukkueen toinen 1990 syntyneistä pelaajista Tom Mikkola haastoi Suomen parhaat A-juniorit päättäväisesti ja terävästi sillä seurauksella, että valkeakoskelaisten oli turvauduttava muutaman kerran sääntörikkomuksiin. Tässä pelissä ei kaikkia maalintekotilanteita tarvinnut käyttää, mutta tuhlaajapojat Saario & Kushtrim saanevat henkilökohtaisen "personal trainerin" torstain harjoituksiin…

Suomen Cupin 5. Kierroksen runkopelipäivä on 10.6. Vastustaja selviää lähiaikoina.

Wilppaan seuraava sarjaottelu lauantaina 12.5 klo 17 JyTy–Wilpas Turussa Kupittaan tekonurmella.