Wilpas voitti Naantalin VG:n

Wilppaan edustusjoukkue otti kauden toisen kotivoittonsa kun Naantalin VG:n kakkosjoukkue kaatui 2-1 (1-1).

Wilpas jatkoi voitokkaita otteitaan kotikentällä perjantaina kun se kukisti jalkapalloilun Kolmosen ottelussa naantalilaisen WG-62 2:n maalein 2–1 (1-1). Wilppaan osumista vastasivat Jussi Saario ensimmäisellä jaksolla ja Juha Wähäsilta toisella jaksolla. VG-62:n tasoitusmaali syntyi vain reilut kolme minuuttia Wilppaan avausmaalin jälkeen.

Ottelu alkoi lievässä wilppaan hallinnassa, mutta kotijoukkueen sortuessa lievään hermoiluun pääsi vastustaja mukavasti mukaan otteluun. Alku näyttikin wilppaan kannalta lupaavalta kun jo reilun vartin kohdalla wilpas siirtyi 1-0 johtoon. Wilppaan ottelun parhaanapelaajana palkittu Juha Wähäsillan noin 20 metristä laukoma veto muutti suuntaa wilppaan kärkkäästi esiintyneen kärkimiehen Jussi Saarion jalasta ohi jo toisessa kulmassa valmiiksi palloa odottaneen ex-veikkausliigamaalivahdin Sami Sinkkosen.

Wil_tilanne1

Avausmaalin jälkeen wilppaan puolustuksella oli kuitenkin yllättäviä vaikeuksia tehottomasti kaudenalun esiintyneiden naantalilaishyökkääjien kanssa. Suurin osa tilanteista toki syntyi kun wilppaan pelaajat itse syyllistyivät luvattoman heikkoihin omanpään purkuyrityksiin. Välillä tuntui pelivälineen täytetyn ilmaa raskaammalla aineella, niin luvattoman huonosti palloa saatiin purettua oman maalin läheisyydestä läpi ottelun. Tosin oman puolustuksen oloa eivät muutkaan pahemmin välillä helpottaneet, sillä pelaajat sortuivat pahoihin pallonmenetyksiin myös keskialueella, josta vastustaja pääsi liian nopeasti hyökkäämään wilpasmaalia kohti.  Lisäksi kaksinkamppailut hävittiin pääosin naantalilaisille. Tilannekovuuttakin kaivattaisiin välillä oikeassa paikassa ja oikealla hetkellä…

Wil_tilanne3

Vg-62:n illan ainoaksikin jäänyt maalikin syntyi wilppaan puolustajien omanpään hölmöilyn seurauksena. Jo jonkin aikaa purettavissa ollut peliväline ”lahjoitettiin” vastustajalle, joka Mikko Kasin hahmossa siirsi pelivälineen, hölmistyneen wilpaspuolustuksen seuratessa aitiopaikalta, ohi maalivahti Mika Lahtisen wilppaan maaliin. Aikaa wilppaan 1-0 johto-osumasta oli kulunut vain reilut kolme minuuttia.

Wil_tilanne9

Toisella jakson aluksi wilpas hieman ryhdistäytyi ja pelikellon näyttäessä 52 minuuttia wilpas siirtyi 2-1 johtoon. Rezin Muhamadin loistavasta esityöstä Juha Wähäsilta pääsi läpiajoon hölmistyneen VG-puolustuksen keskeltä ja siirsi pelivälineen taidokkaasti ohi maalivahdin oikeaan kulmaan. Ottelun loppuhetkillä vg-62 haki rohkeasti tasoitusosumaa nostamalla maalivahti Sinkkosen hyökkäyksen avuksi. Useita minuutteja hyökkäyksen apuna häärinyt maalivahtikolossi ei kuitenkaan onnistunut auttamaan joukkuettaan kentän toisessa päädyssä. Wilpas pääsi melkein hyödyntämään vastustajan riskinoton, mutta Timo Saarion veto kohti tyhjää naantalilaismaalia meni hieman yli… Vilppaalla on tilillään kauden alun otteluista kaksi voittoa ja yksi tappio, joten kausi on käynnistynyt vähintäänkin kohtuullisesti.

Wil_tilanne11b

Wilppaan seuraava ottelu pelataan jo ensiviikon tiistaina, jolloin Suomen Cupin 4. kierroksella Wilpasta vastaan asettuu Valkeakosken hakan A-juniorit. Ottelu pelataan TI 8.5 klo 19 alkaen Salon urheilupuiston ylänurmella.

Wilppaan seuraava kolmosen ottelu JyTy-Wilpas pelataan lauantaina 12.5 klo 17 Turussa Kupittaan tekonurmella.