Wilpas2 palasi voittojen tielle

Wilpas2 kohtasi kevät kierroksen viimeisessä ottelussa 29.6 uuden tuttavuuden BFB:n Piikkiöstä. Mielenkiintoisten tapahtumien jälkeen Wilpas2 nousi miehen vajaalla takaisin voittojen tielle 3-2.

Peli alkoi jo tutuksi tulleella kaavalla; 6 minuuttia pelattu ja Wilpas2:n puolustukselta kaamea virhe, tällä kertaa Ilkka Virtaselta järjetön syöttö taaksepäin ja vastustaja läpi. Pelin 8 minuutilla koimme ilon ja surun hetkiä, Kustrim Myftari teki maalin vapaapotkun jälkitilanteesta mutta vapaapotkuun johtaneessa tilanteessa Roope Merikukan jalka murtui… Wilpas2 vei hidastempoista peliä sata-nolla, muttei onnistunut hyvistäkään paikoista tekemään maalia. Vastustaja oli heikko pelillisesti, mutta silti he onnistuivat menemään 2-1 johtoon kun puoliaikaa oli pelattu 42minuuttia, pitkä purkupallo, mies ohi toppareistamme ja veto 25 metristä yläpesään. Kolme minuuttia myöhemmin tilanne toistui mutta tällä kertaa Iivonen torjui, mutta valitettavasti rangaistusalueen ulkopuolella. Punainenkortti ja Wilpas2 oli todellisissa ongelmissa, Juha-Matti Haavisto puki maalivahdinhanskat käsiinsä vasemmanpuolustajan paikalta ja muutenkin pelipaikat pistettiin uusiksi puoliajalla.

Puoliajalla oli kasa hiljaisia pelaajia, jotka päättivät antaa kaikkensa ja kääntää ottelun meille. Pelin 52:lla minuutilla Lars-Erik Boenischin syöttö löysi vauhdissa olleen Myftarin ja peli tasoihin. Tasapeli tai tappio olisi ollut yhdentekevää ja siksi Wilpas 2 jatkoi upporikasta ja rutiköyhää peliään. Periaatteessa pelasimme ajoittain ainoastaan kahdella keskuspuolustajalla, viidellä keskikenttäpelaajalla ja kahdella kärjellä. Taktiikka tuotti runsaasti avoimia maalipaikkoja mutta se viimeistely…Rohkea hyökkääminen aiheutti myös sen että aina kun BFB pääsi hyökkäämään, saivat he myös maalipaikan. Tällä kertaa uhkapeli kuitenkin palkittiin parhaalla mahdollisella tavalla. 80 minuutin kohdalla Männistön Teemu sai pallon vapaaseen maalipaikkaan kuudentoista alueen sisällä ja hän siirsi pallon verkkoon 3-2. Saman tien siirryiimme puolustusvoittoiseen asetelmaan 4-4-1, joka kuitenkin meinasi lopuksi kostautua kun BFB nosti pelaajiaan ylöspäin ja saivatkin kulmapotkun, voittivat kaksintaistelun ilmassa mutta ylärima pelasti Wilppaan. Tärkeät kolmepistettä tuli plakkariin vaikeimman kautta.

Kokonaisuutena kevätkierros oli tuloksellisesti parasta Wilpas kakkosta koskaan, mutta pelillisesti jäi paljon parannettavaa. Kaikkien kannattaa kuitenkin huomioida että hyvän joukkueen merkki on voittaa tiukat kamppailut ja pistetili karttui heikommillakin peleillä. Liike ja joukkuehenki vievät tätä joukkuetta eteenpäin. Syksyllä meillä on uudet entistä kovemmat haasteet!!!!!

Wilpas2- BFB 3-2 (1-2)