Hammarland venyi 1-1 (1-0) tasapeliin Salossa

Wilpas kärsi kauden ensimmäisen pisteiden menetyksen kotonaan, kun joukkue pelasi tasapelin vierailija Hammarlandin kanssa. Vaikka Wilpas hallitsikin ottelua "prosenteissa" 80-20, niin pelin päättyessä tulostaululla olivat lukemat 1-1 tasapelin merkiksi ja maalithan ratkaisevat ei pelin hallinta.

Lähtökohdat edustusjoukkueen kolmosen kauden kolmanteen kotiotteluun olivat kaksijakoiset. Kokoonpanosta oli poissa loukkaantumisista ja sairastelusta johtuen puolentusinaa pelimiestä. Toisaalta voitokasta peliä kotonaan esittäneellä joukkueella on laaja ja tasavahva pelaajamateriaali. Nälkäiset haastajat ovat odottaneet näytönpaikkaa pitkin kevättä.

Kentälle juoksikin voitonhaluinen Wilpas. "Haastajista" avauksessa pelasi mm. toisena hyökkääjänä Jyri Monerris Virkki. Maalitili ei vielä auennut, mutta Jyri antoi mainion läpisyötön Jussi Saarion tekemään wilppaan 1-0 maaliin. Muutenkin "depyytti" pelissään pirteästi pelannut Monerris Virkki vakuutti wilppaan "parhaan pelaajan valitsijaraadin", joka valitsi Jyrin wilppaan Helatorstain parhaaksi pelaajaksi.

Itse pelissä joukkueiden taitotaso oli liian suuri ja siksi pelistä tulikin juuri sitä mitä ennakkoon oli odottettavissa. Pelin ja pallon hallintaprosentit olivat kutakuinkin kotijoukkue 85% ja vierailijat 15%.

Kotijoukkueen haavoittuvuus tuli esiin, kun halu tehdä töitä enemmän kuin peli olisi vaatinut kostautui muutamalle tähän syyllistyneelle kotijoukkueen pelaajalle. Miellyttävän kesäisissä olosuhteissa keinonurmella käydyn kamppailun rasitus ja auringon lämpö vei pelureiden voimat kesken ottelun tiimenlyksen. HammIK käytti tästä johtuneen saamansa tilaisuuden hyväksi ja onnistuikin toisella yrittämällään maalinteossa. Ensimmäisen lähentely-yrityksen maalivahti Salomaa torjui näyttävästi vasemmasta ylänurkasta kulmapotkuksi.

Kotijoukkueella oli tusinan verran hyviä maalintekotilanteita, joista ottelun ratkaisun olisi voinut iskeä. Mutta tänään kuten myös kauden aiemmissa otteluissa olemme havainneet maalin johtavissa ratkaisuissa vaaditaan taitoa, huolellisuutta ja ennen kaikkea päättäväisyyttä sekä ripauksen maalivainua. Näitä edellä mainittuja ominaisuuksia omaaville pelaajille maksetaan isoissa sarjoissa "mukavasti" ja meille "jää mitä jää". Koska edellä mainitut kyvyt jalostuvat jo osin äidinmaidossa – jään innolla odottamaan tämän maitotuoteen lanseeraamista urheilumarkkinoille.

Wilppaan seuraava ottelu pelataan jo sunnuntaina 20.5, kun Saloon Wilppaan vieraaksi saapuu sarjan "ennakkosuosikki" ÅIFK Turusta. Ottelu alkaa klo 18.30 Salon Urheilupuiston ylänurmella.

TO 17.05.2007 Salon KHT
Wilpas – HammIK 1-1 (1-0)
1-0 ´23 Jussi Saario (Jyri Monerris Virkki)
1-1 ´72 HammIK Willhelm Ingves
 
Wilpas aloitus (vaihdot):
Marko Jalonen
Rauli Suominen
Juha-Matti Schukov (87 min Jussi Lindroos)
Juha-Pekka Jokinen
Ville Batalha (82 min Tommi Leppähaara)
Markus Aho
Topi Luukkala C
Tom Mikkola (69 min Kushtrim Myftari)
Jussi Saario (60 min Timo Saario)
Jyri Monerris Virkki
MV Petri Salomaa

Vaihdossa:
MV Toni Nurmi

HammIK: MV Enqvist, Östermalm, Appel, Shafie (37 min M. Danielsson), Sharifi, Lindholm (77 min Uotila), Ingves, Friiman, Ekblom ( C ), Signe ja Eklund.
Vaihdossa: T. Danielsson.