Juhlaottelusta tuli tappio. Wilpas-Åifk 2-5 (0-2)

Salon Wilppaan jalkapallo vietti lauantaina 100-vuotisjuhliaan. Salon urheilupuistossa pelattiin päivän aikana lähes 40 Wilppaan jalkapallo-ottelua. Juhlapäivän viimeisessä ottelussa Wilppaan edustusmiehistö kohtasi tutun ÅIFK:n kovan joukkueen miesten kolmosen ottelussa. Ottelu oli samalla 100-vuotisjuhlapäivän pääottelu.

Itse otteluun Wilpas joutui lähtemään hieman varamiehisenä kun mm. luottomiehet Aki Ajalin ja Eemeli Auranen puutuivat pelikiellon ja lomamatkan takia. Lisäksi keskikentän taituri Drilon Musaj ehti juhlapeliin vasta toisella jaksolla. Mutta kokoonpanoon saatiin kuitenkin hyvä ryhmä keltapaitoja. Åifk tiedettiin jo ennen ottelua kovaksi nipuksi. Kevätkierrokselta oli muistissa selvä tappio. Ensimmäinen puoliaika oli aika tasaista pelaamista. Valitettavasti kotijoukkueelle on tullut viimepelissä liika virheitä, joista Åifk:n tasoinen vastustaja rankaisee kyllä armotta. Avauspuolikkaalla vierailijat pääsivät rokottamaan kahdesti 24. minuutilla ja aivan hetki ennen taukovihellystä. Puoliajalle mentiin siis numeroissa 0-2.

Toinen jakso oli pääsääntöisesti tasaista pelaamista molemmilta joukkueilta. Kotijoukkue kavensi ottelun 1-2 ottelun 53. minuutilla kun Matias Leppähaaran laukaus 18 metristä painui maalin vasempaan alakulmaan. Valitettavasti ottelun 73, 77. ja 80. minuutilla tulleet maalit ratkaisivat voiton vierasjoukkueelle ehkä ansaitustikin. Molemmat maalit tulivat vastahyökkäyksistä kun kotijoukkue yritti kaventaa peliä. Wilpas kavensi vielä Gino Bergin osumalla loppunumeroihin 2-5. Mutta se jäi enää laihaksi lopuksi.

Kotijoukkueen tärkeät pelit jatkuvat torstaina 24.8. Turussa. Ottelulla TPK-Wilpas.

100-vuotisjuhlaottelun parhaina palkittiin Åifk:sta Jeremias Kaari ja kotijoukkue Wilppaasta Jaakko Oksanen. Parhaat pelaajat valitsi Wilpaan vuonna 2000 kakkoseen nostanut joukkue ja silloisen joukkeen kapteeni Krister Lahtinen.

LA 19.8.2023 klo 15.00 Salon urheilupuiston ylänurmi. Yleisöä 220.
Wilpas-ÅIFK 2-5 (0-2)
0-1 ’24 Åifk Untamala
0-2 ’44 Åifk Siirtola
1-2 ’53 Matias Leppähaara (Jaakko Oksanen-Drilon Musaj)
1-3 ’73 Åifk Kaari
1-4 ’ 77 Åifk Lehtinen
1-5 ’80 Åifk Palani
2-5 ’83 Gino Berg (Oksanen)

Ottelutilastot: Wilpas-Åifk (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi).