Salpa parempi harjoituspelissä. SalPa-Wilpas 2-0 (2-0).

Salpa Wilpasta parempi paikallisessa. SalPa-Wilpas 2-0 (2-0).

Wilpas joutui taipumaan paremmalleen keskiviikko-illan harjoituspelissä. Sarjaporrasta ylempänä esiintyvä ”kotijoukkue” voitti Wilppaan miehistön numeroin 2-0 (2-0). Ottelun ainoat maalit nähtiin jo ensimmäisten kuuden minuutin aikana. Molemmat salpan maalit syntyivät wilppaan pelaajien vielä ”nukkuessa”, ainakin niin helposti tuntuivat molemmat maalit syntyvän… salpa-wilpas01042015_1

Illan ensimmäisessä osumassa salpa rynnisti oikeaa laitaa pitkin wilpaspelureiden seuratessa – pallo vain maalin edustalle ja sieltä siirto maaliin. Toinen osuma syntyi vasemmalta puolelta, kun salpan pallonsiirto keskelle tavoitti salpa pelaajan ja pallo maaliin. Molemmissa maaleissa wilppaan maalia vartioineella Sauli Karjalaisella ei ollut mahdollisuuksia. Salpa pelasi tilanteet hyvin ja tehokkaasti wilppaan seuratessa tilanteita tuntumassa.

Tämän jälkeen myös wilpas ryhdistäytyi ja alkoi saada otetta illan otteluun. Ensimmäinen todellinen maalitilanne syntyi ottelun 18. minuutilla, kun wilpaskärki Juha Saarimäki vapautettiin läpiajoon. Liian hätäinen vasemmanjalan laukaisuyritys esti kuitenkin wilppaan kavennusmaalin syntymisen. Ottelun 22. minuutilla wilpas oli vieläkin lähempänä kavennusmaalia, mutta valitettavasti Arttu Heleniuksen n. 25 metristä laukoma veto kilpistyi salpamaalin yläputkeen. jakson vielä edetessä wilppaalle oli syntyä muutamia maukkaita maalintekoyrityksiä, mutta huonot ensimmäiset kosketukset hankaloittivat pelureiden etenemistä suoraviivaisesti kohti salpan maalia.

Voidaan kuitenkin todeta, että salpan erittäin vahvan alkurynnistyksen jälkeen wilpas pääsi otteluun melko mukavasti mukaan luoden muutamia maukkaita maalipaikkojakin, niissä tällä kertaa kuitenkaan onnistumatta. Toisella jaksolla kotijoukkue salpa otti jälleen ottelun ohjakset käsiinsä ja wilpaspelurit joutuivat, muutamaa ajoittaista hyvää hetkeä lukuun ottamatta, juoksemaan salpapelureiden ja pallon perässä liikaa. Maaleja  kumpikaan joukkue ei kuitenkaan enää pystynyt tekemään.

– Jouduimme liikaa varsinkin toisella jaksolla juoksemaan pallon perässä salpan hallitessa palloa. Loimme kuitenkin 2-4 hyvää maalipaikkaa, mikä on kuitenkin aina positiivinen asia. Alun maalit olivat osittain seurausta omista virheistämme ja syntyivät liian helposti. Itse ottelua salpa hallitsi ja piti paljon palloa, jolloin jouduimme liikaa juoksemaan perässä…  Totesi wilpasluotsi Heikki altonen ottelun tauottua.

8. Harjoituspeli KE 1.4. klo 18.30 Salon KHT
Salpa-Wilpas 2-0 (2-0)
1-0 ´3 SalPa Albijon Muzaci
2-0 ´6 SalPa Jussi Haijanen

Peliryhmä: mv Sauli Karjalainen, Tomi Kuokkanen, Markus Kultarinta, Aki Ajalin, Teemu Kesänen (C), Juha Wähäsilta , Joni Rahkonen, Ville Liimatta, Arttu Helenius  ja Juha Saarimäki. Vaihdosta kentälle: Mikko Batalha, Riku Yli-Ikkelä, Ville Batalha, Roope Saariluoma.

Wilppaan seuraava harjoituspeli:
LA 11.4. klo 15 TALLINNA FC ARARAT TTÜ – Wilpas, Sportland Arena (A. Le Coq MiniArena)

Wilppaan Kolmosen sarja-avaus:
PE 17.4. klo 18.30 Wilpas-VG-62, Salon KHT

salpa-wilpas01042015_5
Arttu Helenius (wilpas nro 23) pääsi kokeilemaan yläriman kestävyyttä ottelun 22. minuutilla (kuvassa eri tilanne).
salpa-wilpas01042015_4
Juha Saarimäki pääsi ottelussa muutamia kertoja yrittämään salpan maalivahdin torjuntataitoja.
salpa-wilpas01042015_2
Wilpas joutui juoksemaan liikaa pallonperässä illan ottelussa…
salpa-wilpas01042015_3
Wilpas pääsi ensimmäisellä jaksolla muutamia kertoja ”prässäämään” salpapelureita huonoihin ratkaisuihin.