Suomen Cup 3. kierros

Tampereen Pallo-Veikkojen 2-joukkue Wilppaan kaskena kannossa

Wilpas joutui viime sunnuntaina tekemään täyden päivätyön Suomen Cupin 3. kierroksella Tampereen Pallo-Veikkojen kakkosjoukkuetta vastaan. Wilpas pystyi kukistamaan kaksi sarjatasoa alempana pelaavan vastustajansa vasta aivan jatkoajan viimeisillä minuuteilla. Helpottava voitto-osuma syntyi Markus Ahon jalasta vasta kun ottelua oli pelattu yli 117 minuuttia.

Vilpas hallitsi ottelua selvästi, mutta TPV 2:n taktiikka toimi mainiosti. TPV:n maalivahti Tuomas Tuominen torjui wilppaan lähentely-yritykset ja kun puolustuskin toimi mallikkaasti niin oli keltamustien tyytyminen varsinaisen peliajan jälkeen 1-1 tasapeliin upeasti taistellutta vastustajaa vastaan.

Avausjakson 19. minuutilla Wilpas siirtyi johtoon kulmapotkusta, kun Rezin Muhamadin kulmapotku löysi tarkasti Jussi Saarion pään, pusku ohi maalivahdin vasempaan nurkkaan 0-1 wilppaalle. Peli näytti jo ratkeavan helposti Wilppaalle, mutta 1. Jakson lopussa tuli kuitenkin kylmää vettä Wilppaan niskaan. TPV nousi tasoihin kun pelikello näytti 41 minuutin täyttyneen. Pitkästä rajaheitosta TPV:n Olli Hirsimäki pääsi puskemaan palloa rangastusalueella. Pusku suuntasi kohti Wilppaan maalia ja yllätti maalissa torjuneen Mika Lahtisen, eikä ihme, sillä maalitilanne taisi olla kotijoukkueen erän ensimmäinen.

Toisella jaksolla Wilpas jatkoi painostusta ja tilanteitakin riitti, mutta maalia ei vaan tekemälläkään syntynyt… Sama tilanne jatkui myös jatkoajalla, TPV kesti pitkään vastustajien vyörytystä, mutta Wilppaan vapauttanut voitto-osuma syntyi vasta kun jatkoaikaa oli jäljellä enää vain muutama minuutti. Rezin Muhamad vapautti syötöllä Markus Ahon vapaaksi vasemmalta laidalta.  Jo muutaman kerran aikaisemminkin vetoaan kokeilemaan päässyt Aho ei tällä kertaa erehtynyt vaan pisti pallon varmasti ohi TPV:n maalissa hyvin torjuneen Tuomas Tuomisen. TPV järjesti Wilppaalle kylmiä väreitä vielä aivan ottelun loppuhetkillä, mutta wilppaan puolustus ja maalivahti Mika Lahtinen kestivät lopun "paniikin".

Ottelu oli "cuppia" parhaimmillaan, sillä ehkä ennakolta vahvemman vierasjoukkueen olisi luullut vievän ottelun selvemmin, mutta kun ei niin ei. TPV:n kakkosjoukkueelle täytyy antaa kyllä tunnustusta sinnikkäästä taistelusta!

Wilpas siis jatkaa Suomen Cupin 4. Kierrokselle jossa vastaan asettuu FC Hakan A-juniorit. Ottelu pelataan Salossa tiistaina 8.5 klo 19 ylänurmella.