Wilpas aseeton Impivaarassa TuTon vieraana, tuloksena 3-0 (2-0) tappio!

Wilpas pelasi perjantaina kauden neljännen sarjaottelunsa Impivaarassa TuToa vastaan aurinkoisessa säässä. Kyseessä oli wilppaan kauden ensimmäinen vierasottelu. Aurinko ei paistanut kuitenkaan wilppaan pelaajille, sillä kotiin tuomisena oli synkkä 3-0 tappio.

Wilpas oli valmistautunut huolella koko viikon kohtaamaan sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Turun Toverit, mutta saman voi sanoa myös TuTosta, kotiläksyt oli myös heillä tehty. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pyrkivät puolustamaan tiiviisti ja pelaamaan pallon aina varmasti ylöspäin. TuTo pelasi äärettömän fyysisesti, sääntöjen rajamailla, usein myös rikollisella puolella, ja Wilppaan pelaajilla ei perjantaina löytynyt papua vastata tähän. Kalle Karhusen kolmesta maalista ensimmäinen oli tyyppi esimerkki TuTon tyylistä pelata, kova taklaus sääntöjen rajoilla, nopea suunnanmuutos, Karhusen jalka vapautui ja pallo verkkoon. Kun Karhunen pääsi jakson lopulla Wilppaan puolustuksen nukahduksen takia viimeistelemään vielä toisenkin  maalin, sai TuTo haluamansa turvallisen johdon,  jonka jälkeen kokenut ja rutinoitunut joukkue jäädytti pelin. Karhusen kolmas maali toisen jakson lopulla, oli enää pelkkää kosmetiikka.

Wilpas oli läpi ottelun yritteliäs. Selkäranka ei napsahtanut yhdeltäkään pelaajalta missään vaiheessa poikki, mutta tällä kertaa pelkkää yrittämistä ei palkittu. Wilpas esitti vaatimatonta ja mielikuvituksetonta peliä pallollisena, varsinkin päästyään omalle hyökkäyskolmannekselleen. Wilpas suoritti ottelussa runsaasti pelaajavaihtoja, samalla pelimuodostelmat vaihtuivat, vaihdoksiin joukkue reagoi hyvin mutta pelin ilmeeseen ei tullut toivottua muutosta parempaan. Ensimmäinen fakta kuitenkin on, ettei ottelussa pelillisiä hienouksia nähty kummaltakaan joukkueelta pois lukien Karhusen maalit sekä muutamia Wilppaan maalivahdin, Petri Salomaan, ilmiömäisiä reaktiotorjuntoja. Toinen fakta on että Wilpas ei hävinnyt huonommalleen!

Valmentajan kommentti: Me puolustimme tänään suunnitellusti mutta hävisimme 1v1 pelissä fyysisesti kovemmalle TuTolle 3-0. Me annoimme hyökkäyspelissä Tovereille ¾ tasoitusta. Olimme hyökkäyssuuntaan todella ponnettomia. Toistamiseen tällä kaudella epäonnistuimme maalipaikkojen luomisessa täydellisesti ja teimme TuTon puolustamisesta helppoa. Ensimmäisen jakson lopun 2-0 maaliin johtanut virhe oli meille lopputuloksen kannalta kohtalokas. Olen ylpeä joukkueeni asenteesta, periksiantamattomuudesta, mutta TuTo yksinkertaisesti oli vain vahvempi tänään. Jos olemme Juhannuksena kuusi pinnaa TuTon perässä tulee syksystä erittäin mielenkiintoinen. NYT ALKAA MEIDÄN PELIT!

Kauttaan "ampiaisparvi" jatkaa perjantaina jälleen Salossa, jossa se isännöi Aki Tetrin johtamaa Littoisten Työväen Urheilijoita. Peli alkaa ylänurmella perjantaina 16.5 klo 18.30.

PE 9.5. klo 18.30 Impivaaran kht.  ET: Al-amarah Gazwan, AET: Ari-Petteri Nurminen ja Ville Saarijärvi.

Tomi Kuokkanen (79 min. Timo Saario)
Juha Wähäsilta, C (70 min. Kushtrim Myftari)