Wilpas hävisi 1-3 (0-1) FC Bodalle

Wilpas kitkerään 1-3 (0-1) tappioon perjantain kotiottelussa. "Naapuri" FC Boda vieraili Salon urheilupuiston ylänurmella hyvävireisenä, vaikka ottelu olikin vierailijoille jo kolmas viikon sisällä. Wilpas oli "rampautunut" edellisessä tappiollisessa ottelussaan Åifk:n vieraana Turussa eikä se ehtinyt viikossa kuntoutua Bodan tasolle. Wilppaan vakiomiehistöstä olivat loukkaantumisten vuoksi sivussa: J-P Jokinen, Joni Loimulahti, Rauli Suominen, Tero Järvinen, Tommi Leppähaara sekä työesteiset Aku Kesänen ja Jere Vainionpää. Joukkueen vahvuudesta loppukauden on poissa myös Ville Batalha, joka alkuviikosta lensi "valtoihin" pelaamaan yliopistosarjaa. Joten Wilpas oli joutunut nostamaan kokoonpanoonsa lähinnä kakkosjoukkuetta kuluneella kaudella edustaneita pelureita.

Ottelun alku lupaili tasaista kamppailua, jossa molemmat joukkueet onnistuivat luomaan melko tasapäisesti maalintekotilanteita mm. siten, että Markus Ahon kulmapotkusta Jussi Saario puski pallon vaarallisesti kohti Boda maalia, mutta vierasjoukkueen maalivahdin Jesse Peltosen ilmiömäinen torjunta maaliviivalta esti ottelun avausmaalin synnyn. Toisessa päässä vaarallisia tilanteita aiheutti lähinnä wilpaspuolustuksen paitsioansan pettäminen ja tästä johtuneet ylivoimahyökkäykset. Yhdestä tälläisestä tilanteesta Johan Backas pääsi siirtämään FC Bodan 0-1 vierasjohtoon ottelun 36. minuutilla. Maalia edelsi wilppaan turha pallon menetys keskialueella. Oma hyökkäys muuttui bodan vastahyökkäykseksi kun wilpas menetti pallon kemiöläisille ja wilppaan puolustuksen paitsioansan petettyä pääsi Backas siirtämän pallon helposti ohi wilpasvahti Petri Salomaan. Boda onnistui hyödyntämään 100% isäntien alokasmaiset virheet, joten P. Salomaa ei voinut kuin pettyneenä noukkia palloja verkoista oman puolustuksen töpeksittyä ratkaisevasti vielä kahdesti ottelun jälkimmäisellä jaksolla muutaman minuutin välein. 57. Min 0-2 John Byman ja 61. Min 0-3 Sven Ivars.

Boda hallitsi keskikenttää ottelun ensimmäiset 45 min. ja liikkui liukkaasti. Kotijoukkueen koko kentän prässi ei onnistunut toivotulla tavalla ja etenkin alkukaudesta tuttu joukkueen tiivis aluepuolustus oli vain etäinen kangastus keväästä. Lisäksi isäntien pelinrakentelu ontui pahasti. Lieneekö syynä koko viikon joukkuetta puhuttaneet kokoonpano-ongelmat, mutta peli oli hermostunutta, ajatus, ennakointi ja oikea-aikaisuus sekä päättäväisyys olivat kadonneet itseluottamuksen myötä.

Wilppaalla oli toisella jaksolla parempi ote pelistä ja se että joukkue ei 0-3 tilanteessa romahtanut vaan laittoi Bodan vielä todella ahtaalle viimeisen puolituntisen aikana oli osoitus ryhdikkyydestä ja periksiantamattomuudesta. Ottelun 78. minuutilla Wilpas sai jo pitkään hakemansa kavennusmaalin kun Jussi Saario sijoitti pallon bodan maalin oikeaan ylänurkkaan. Alkutyön maaliin teki Markus Aho, joka vapautti J. Saarion läpiajoon vasemmaltalaidalta.  Peliaikaa oli tämän jälkeen vielä tarpeeksi vaikka jopa tasoitusmaaliin asti, sillä muutamat loukkaantumiset ja vaihdot toivat lisäaikaa otteluun lähes kahdeksan minuuttia. Valitettavasti wilppaan kannalta lisämaalit jäivät tälläkertaa tekemättä. Hyvä taistelu kuitenkin 0-3 tappioasemasta luo uskoa kuitenkin tuleviin pelihin. Joukkue pesi kasvonsa ainakin valmentajan silmissä ja lupaus siitä että Wilpas vielä kuluvalla kaudella kiusaisi kärkiporukoita elää vahvana. Tosin viimeinen mahdollisuus lupausten lunastamiseen on ensi perjantaina Turussa TuTon vieraana.

Wilppaan seuraava ottelu perjantaina 24.8 klo 18.30 Turun Toverit – Salon Wilpas Turun Urheilupuiston yläkentällä.

PE 17.08.2007 Salon Urheilupuiston ylänurmi
Wilpas -FC Boda 1-3 (0-1)  ET: Mika Koskinen AET1: Isto Peltomäki AET2: Harri Kortelahti
0-1 ´36 FC Boda Johan Backas
0-2 ´57 FC Boda John Byman
0-3 ´61 FC Boda Sven Ivars
1-3 ´78 Jussi Saario (Markus Aho)