Wilpas hävisi sarja-avauksessa Someron Voimalle 1-2 (0-0)

Salon Wilppaan kolmosdivisioonan sarja-avauksessa oli paikallispelin tuntua, kun urheilupuiston keinonurmella isäntiä vastaan asettui Someron Voiman monikansallinen joukkue.

Wilppaan avauspeliä edeltävä viikko sisälsi runsaasti ikäviä uutisia. Putoaminen Suomen Cupista Liedossa, harmillisia loukkaantumisia sekä sairastelua. Mikko Batalhan, Juha-Matti Schukovin, Timo Saarion, Rezin Mohamedin ja Kustrim Myftarin loukkaantumiset ja sairastelut viikolla, loivat peliin valmistautuvan ryhmän ylle tummia pilviä ja oli selvää, että perjantaina kentälle marssi talven harjoituspeleistä hieman poikkeava ryhmittymä keltamustia. Wilppaan leveäksi ja tasaiseksi ennakoitu pelaajamateriaali osoitti kuitenkin todenmukaisuutensa. Isännät olivat pelin alusta loppuun asti erinomaisesti mukana taistelussa avauspisteistä.

Somero tiedettiin ennakkoon vahvaksi nipuksi pelimiehiä. Ennakkoarvioissa Voiman heikkouksiksi oli arviotu pelikuri ja asenne. Saloon Someron joukkue kuitenkin saapui selvästi hyvin latautuneena ja näyttöhaluisena joukkueena. Somero pelasi yksinkertaista jalkapalloa ihailtavan kurinalaiseti ja kun joukkueen asenne oli voittava, tuli "paikallispelistä" tarkkaa pelaamista puolin ja toisin. Pelin tempo ei päitä huimannut, mutta keltamustien työmäärä oli silti kunnioitettava.

Ottelun avausjaksolla erittäin varmasti maalia vartioinut Petri Salomaa teki toisen jakson alussa yhden virheen, jonka seurauksena Somero onnistui siirtämään pallo verkkoihin ottelun avausmaalin merkiksi. Salomaan sanoja lainatakseni, "jos mulle tulee virhe siinä on se ikävä puoli että epäonnistuminen näkyy heti tulostaululla". Mutta miksi voiman Kari Vuorinen oli Tomi Uusitorpan laukauksesta 20 metristä, seuranneesta tilanteessa ensimmäisenä kakkospallossa ottelun 51. minuutilla, voi wilpaspuolustus katsoa hieman peiliin.

Someron 1-2 voittoon päättyneessä ottelussa ei hienouksilla mässäilty. Someron maalit ottelun 51. ja 59. minuuteilla eivät komeudessaan häikäisseet, mutta Wilppaan 1-2 kavennusmaali ottelun  71. minuutilla oli yhdenkosketuksen pelin "taidonnäyte" kuin suoraan alan oppikirjasta. Timo Saarion ja Markus Ahon luomasta tilanteesta Aho kaventaa ottelun 1-2 tilanteeseen. Wilpas hyökkäsi ottelun loppuun asti tavoitteena pistejakoon oikeuttava maali, mutta tällä kertaa Someron maalivahti Ilkka Innola voitti joukkueelleen kolme pistettä viimehetken upealla reaktiotorjunnallaan kun keltamustien "junioritoppari" Niko Stenholm pääsi vielä puskemaan pallon lähietäisyydeltä kohti maalia viime sekunneilla, mutta ei tänään…

Wilpas on virittänyt jo uuden madon koukkuunsa ja kauden avauspisteitä narrataan viikon päästä perjantaina edelleen kotiapajilta, kun toinen viimekauden päätteeksi kakkosesta alas kolmoseen pudonnut laaturyhmä, Maskun Palloseura, saapuu ampiaisten pisteltäväksi Salon kotoisalle KHT:lle.

Wilppaan seuraava ottelu perjantaina 25.4 klo 18.30 Wilpas- MaPS Salon KHT.

PE 18.4 klo 18.30 Salon KHT. ET: Mika Koskinen, AET: Isto Peltomäki ja Harri Kortelahti.
Wilpas-SoVo 1-2 (0-0)
0-1 ´53 SoVo Kari Vuorinen
0-2 ´59 SoVo Kari Vuorinen
1-2 ´71 Markus Aho (Timo Saario)