Wilpas ja VG-62 nyhjäsivät 0-0 tasapelin

Perjantaina 23.5 Wilppaan bussin keula otti suunnaksi Naantalin Kuparivuoren. Illan koitokseen lähti Salosta ärsytetty joukkue, sillä edellinen ottelu kun oli kääntynyt wilppaan harmiksi lisäajalla johtoasemasta tasatulokseksi. Naantalissa nähtiin kuitenkin kahden hyvin puolustaneen joukkueen rauhallinen kamppailu lähinnä keskialueella. Puolustuslinjat pelasivat molemmilla virheettömät ottelut ja kun molempien joukkueiden hyökkäystyöskentely oli hyvin kaavamaista ja mielikuvituksetonta oli 0-0 tasatulos oikeutettu lopputulos.

Ensimmäinen jakso alkoi Vg-62:n pienellä painostuksella, mutta kunnon maalipaikoille he eivät päässeet, kiitos Wilppaan hyvin pelanneen puolustuslinjan. Vaarallisimmat tilanteet syntyivät erikoistilanteista, varsinkin VG-62 kulmapotkut olivat vaarallisia. Jakson edetessä myös Wilppaan pelaajat alkoivat löytämään paremmin toisiaan syötöillään ja samalla jalkojen liike parani. Jakson lopulla pelin painopiste olikin siirtynyt jo hienokseltaan Vg-62:n kenttäpäätyyn. Parhaimmat tilanteet Wilpas sai, kun pelin painopiste kyettiin vaihtamaan nopeasti puolelta toiselle, valitettavasti viimeinen syöttö tai keskitys oli kuitenkin heikko.

Toisella jaksolla peli oli jopa ensimmäistä tasapaksumpaa. Wilppaan peliä leimasi pieni hätäily, mikä aiheutti valtavan määrän harhasyöttöjä. Onneksi harhasyötöt tapahtuivat kuitenkin pääasiassa hyökkäyspäässä. Wilpas ei myöskään millään tahtonut malttaa pitää palloa rauhassa ja katsoa parasta mahdollista paikkaa käynnistää tai jatkaa peliä, vaan pyrki pelaamaan nopeasti kohti VG-62:n maalia. Keskityspallot päätyivät järjestäen liian lähelle maalivahtia Sinkkosta, jolla oli suhteellisen helppo työ poimia ne hyppysiinsä. VG-62 oli lopulta lähempänä voittoa, kun heidän pelaajansa pääsi paitsiolta vahvasti haiskahtaneesta tilanteesta nostamaan pallon yli wilppaan maalivahdin Petri Salomaan, mutta wilppaan onneksi pallo kuitenkin vain ylärimaan.

Valmentajan kommentti ottelusta: "Oma puolustuslinja pelasi kauden parasta peliä, etenkin Kesäsen voitontahto oli esimerkillistä. Puolustuslinja sai hyvää tukea keskikentän ikiliikkujilta Wähäsillalta ja Kuokkaselta. Maalilla Salomaa torjui vg:n lähentely-yritykset, joten kun kumpikaan joukkue ei sortunut virheisiin jäi tulostaululle pyöreät nollat. Hyökkäysten päättäminen on tällä hetkellä takalukossa ja tähän pyrimme löytämään avaimen tulevien viikkojen aikana".

Seuraavaksi Wilpas matkustaa Impivaaran tekonurmelle jossa se kohtaa nuorekkaan TPK:n joukkueen. Ottelu pelataan torstaina 29.5 kello 19 alkaen.

PE 23.5. klo 18.30 Kuparivuori, Naantali.  ET: Anton lbrahimi, AET: Henry Hietanen ja Krister Sagulin.

Vaihdossa:
Kimmo Wasström, Jesse Aalto ja Olli Lintunen.

Wilppaan seuraava ottelu torstaina 29.5 klo 19 TPK – Wilpas Impivaaran KHT, Turku.