Wilppaalla neljä maalintekijää

Mustonen, Nummi, Saarimäki ja Sadikaj onnistuivat FC Boda-voitossa
maalintekijat

Wilpas sai pakettinsa kasaan yhden surkeasti sujuneen (kotitappio TPK:lle 7-1) harjoitusottelunsa jälkeen. Kemiönsaarelainen FC Boda jäi lauantain ottelun toisella 45-minuuttisella täysin keltamustien jyrän alle ja sai olla pelitapahtumiin nähden tyytyväinen 4-2 (2-2) -tappioonsa.

– Lopputulos ei tosiaankaan imartele meitä. Saimme toisella jaksolla pallollisen pelimme pyörimään, minkä lisäksi karvauspelimme oli kiitettävän aggressiivista, hykerteli Wilppaan tyylikäs kapteeni ja pelinjohtaja Juha Wähäsilta.

Se, mitä ”Wähiskin” vielä kaipasi lisää joukkueensa otteisiin, oli terävyys maalintekotilanteissa. Toisaalta FC Bodan tolppien väliin toiseksi jaksoksi vaihdettu Ben Nybondas pelasi punamustien maalilla erinomaisesti ja veti muutaman kerran pitemmän korren avopaikalle päässeitä Juha Saarimäkeä ja Markus Mustosta vastaan.

Saarimäki (3-2) ja etenkin Mustonen (1-1) olivat kuitenkin avainpelaajia jalkapallovuoden 2013 ensimmäisen voiton taustoilla. Heidän lisäkseen kotijoukkueen maalihanoja kävivät aukomassa Aapo Nummi (2-1) sekä toinen vaihtomies, lähes onnensa ohi kotisohvallaan torkkunut Alban Sadikaj (4-2).

Petri Salomaa pelasi keltamustien veräjällä kauden ensimmäisen ottelunsa ja loi pelkällä läsnäolollaan levollisuutta alakertaan. Ongelmana takalinjoilla oli erikoistilannepelaaminen, sillä FC Boda sai tehtyä molemmat osumansa kulmapotkujen jälkitilanteista. Ensimmäisen upotti sisään kookas toppari ja muutenkin edukseen esiintynyt Patrik Abrahamsson (0-1) sekä toisen joukkueen nestori Sven Ivars (2-2).

FC Bodaa valmentaa Wilppaan tavoin kolmen miehen tiimi, johon kuuluvat Mats Johansson, Markus Dahlblom sekä Markku Laaksonen. Heistä kokenut Dahlbom vahvistaa kemiönsaarelaisia myös kentällä, mutta ei ehtinyt osallistumaan ”hiihtolomaviikon derbyyn”. Salossa joukkueen johtava pelaaja oli keskikentän keskellä Juha Wähäsillan tavoin operoiva kapteeni Jens Törnqvist.

Wilppaan vastuuvalmentaja Uolevi Nurmi näytti kauden kolmannen harjoitusottelun jälkeen huojentuneelta.

– Ne asiat, joita olemme harjoitelleet, näkyivät tässä pelissä. Teemanamme oli tänään ”eteenpäin puolustaminen” ja tämä onnistui erinomaisesti läpi koko ottelun, mutusteli Nurmi, jota tyydytti myös suojattiensa yhtenäinen peli-ilme:

– Pystyimme pitämään omaa vauhtiamme ja tempoamme yllä vastustajasta riippumatta.

Henkilökohtaisella tasolla päävalmentajaa ilahdutti Mustosen ohella joukkueeseen Korsosta täksi kaudeksi liittynyt Roman Karro.

– Hän pelasi itsensä ainakin minun sydämeeni kovuudellaan ja syötöillään, jotka osuivat oikeaan aikaan oikeisiin paikkoihin, kehui Nurmi kahta kotijoukkueen maalia pohjustanutta laitapakkiaan.