Salon Wilpas kohtaa ÅIFKin Salon Urheilupuistossa (19.4.2018)

Keltamusta palaa voitokkaan Turun reissun jälkeen kotiyleisön eteen, kun se saa vieraakseen kauden kolmanteen sarjaotteluun Åbo IFKn. Länsi-Suomen miesten kolmosen ottelu käynnistyy perjantaina 20.4 klo 19.

Ottelun lähtökohdat

Nuorekas ja kotikutoinen ÅIFK on aloittanut sarjan kahdella tappiolla. Avauskierroksella se esiintyi vahvasti edukseen ja hallitsi ottelua Peimari Unitedia vastaan, kohtalokas alakerran virhe kuitenkin kostautui. Viikko sitten puolestaan paraislaisten turbulenssiin joutuneet keltapaidat kärsivät ruman 2-5-tappion.

”Petteri Joensuu on yksi sarjan parhaista valmentajista jo motivoitunut nuori ryhmä on nälkäinen ja erittäin pelaava kollektiivi. Nuorelle joukkueelle tyypillistä on kuitenkin ailahtelevaisuus, josta on saatu jo osviittaa. He pelaavat yltiöpäisen rohkeasti ja pystyvät hyvänä päivänä voittamaan kenet tahansa. Uskoisin heidän kääntävän viime ottelun pettymykset positiiviseksi voimavaraksi ja vastaan asettuu äärimmilleen ärsytetty Åbo, ennustaa Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Turkulaisilla on riveissään sarjan parhaimmistoon kuuluvia hyökkäyspään pelaajia, joista vieraille tärkein lienee kapteeni Jeremias Kaari. SalPasta pelipaikkaa hakenut Kaari oli kaksi kautta sitten eittämättä kolmosen paras pelaaja. JyTystä tullut Cuong Tran on erittäin pätevä taitopelaaja tälle tasolle ja kärkeen on palannut niin ikään salolaisille tuttu Nicolas Manzo.

”Todella potentiaalisia ukkoja, jotka pystyvät omilla yksilösuorituksillaan ratkaisemaan pelejä. Ja sitä näiltä nuoren joukkueen johtavilta pelaajilta varmasti odotetaankin. Kunhan jättävät potentiaalinsa meitä vastaan käyttämättä, niin hyvä”, hymähtää Aho.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

Salon Wilpas – 2 maalia – Jesse Jokiniemi & Jesse Koskinen

ÅIFK – 1 maali – Jeremias Kaari

Salon Wilpas team news

Ampiaiset jatkoivat voittokulkuaan Turun Yläkentällä, kun FC Inter 2 kaatui viime sunnuntaina 0-2. Salolaiset olivat pinteessä avausjaksolla, mutta kestivät lopulta kovan temmon isäntiään paremmin, jotka hyytyivät totaalisesti toisella jaksolla. Manu kiittääkin omia kovasta työnteosta ja periksiantamattomasta taistelusta: ”Me osoitimme sydäntä ja ansaitsimme perääntymättömällä asenteella tuloksemme. Toinen jakso oli meiltä hyvää pallollista pelaamista ja kontrollia, mikä uupui vielä avauspuolikkaalla. Teimme puoliajalla tärkeitä muutoksia peliimme ja ratkaisimme ongelmamme”.

Keltamustan tulevasta vahvuudesta puuttuvat kireää takareittä paranteleva kapteeni Tomi Kuokkanen, polven sivusidevammastaan edellä aikataulua toipuva Valtteri Sinervo sekä työkiireinen Juha Wähäsilta. Muuten valittavia jäseniä pelipäivän kupongiin riittää totutusti kolmisenkymmentä: ”Meidän rosterimme leveys on ihanteellinen ja tunkua jokaiselle pelipaikalle riittää. Jos minä saisin valita, niin ottaisin jokaisen mukaan, mutta säännöt antavat nimetä vain 18 pelaajaa. Leveää rinkiä tullaan aivan varmasti tarvitsemaan tämän kauden haastavan sarjan osalta ja se on yksi meidän vahvuuksistamme”.

Alexander Strekalovskiy palaa kokoonpanoon missattuaan Inter-pelin kireän takareiden varotoimenpiteenä. Onni Vesterisen unelmadebyytti poikinee jatketta, superlupauksen vahvistaessa Ampiaisia tulevanakin perjantaina. Hyökkääjien osalta tehdään pientä rotaatiota ja pelinälkäisinä kaksi ottelua penkiltä aloittaneet Jesse Koskinen ja Jani Lehtinen ottavan paikkansa avauksesta. Wilpas-debyyttiä kyttäävät uusina kasvoina salolaistalentit Heikki Leppäkoski ja Tomas Vuoriranta.

”Toivon, että masumme eivät ole kylläiset kahden avauspelin jälkeen ja, että uudet miehet pyrkivät nappaamaan nyt tilaisuutensa saadessaan väkevillä pelisuorituksilla paikkansa avauksessa jatkossakin. Tunnelma joukkueessa on mainio ja fiilis korkealla ja me vain haluamme humaltua tästä tunteesta loputtomiin. Olemme narkkareita voiton tuomaan euforiaan”, fiilistelee Aho loppuun.

Kiinnitä katseesi heihin:

Onni Vesterinen – Ampiaisdebyytti ei olisi voinut paremmin sujua ja Salon kirkkain lupaus sitten legendaarisen Ilpo Vesterisen, ihastutti Turkuun matkanneita faneja sekä ansaitsi kunnioituksen kanssapelaajiltaan. Jäätävä. When you are good enough, you are old enough.

Jani Lehtinen – Murr sanoi isäkarhu Kiikalasta, kun turkulaisia Saloon saapui. Pitelemätön voimanpesä on ahkeroinut tuplavuoroa kiriäkseen vajaan pre-seasonin ja nyt mies on valmis jättämään jälkensä salolaisten menestystarinaan.

Eemeli Mälkönen – Käsittämättömän isoksi figuuriksi kohonnut maalivahti on ollut kiistattoman ykkösvahdin paikkansa veroinen. Nopeampi, vahvempi, kestävämpi, parempi. Alpha Omega on nykyformissaan sarjan paras pelipaikallaan.