Sarja-avaus suoritettu. Pif2-Wilpas 2-2 (1-0)

Salon Wilppaan edustusjoukkueen nelosen kausi käynnistyi torstaina 11.4. Paraisilla. Wilppaan ja Paraisten IF:n reservijoukkueen sarjan avausottelu päättyi sateisella ja erittäin liukkaalla Paraisten uusitulla tekonurmella tasatulokseen 2-2 (1-0).

Wilpas sai otteluun täyden miehistön, tosin valmennus olisi varmaankin halunnut mukaan myös lisää joukkueen kokeneempaa kalustoa. Kuitenkin pitää aina olla tyytyväinen, että kokoonpanosta löytyy riittävästi pelaajia, varsinkin alkukaudesta, että saadaan uutta energiaa kentälle tilanteen niin vaatiessa.

Itse ottelu alkoi wilppaan ollessa vastaanottavana osapuolena. Tosin heti ottelun alkuhetkillä wilppaalla oli mahdollisuus siirtyä 0-1 johtoon, mutta tällä kertaa kova vireinen Mohammed Al-Asadi ei onnistunut. Kotijoukkueella oli muuten aika nuoren ryhmän apuna puolen tusinaa edustusjoukkueen peluria. Vaikutuksen tekivät ainakin edustusjoukkueen ranskalaisvahvistukset, jotka pyörittävät peliä vakuuttavasti. Wilppaan pelaajat joutuivatkin vaikeuksiin liukkaalla kentällä kun ranskalaiset hallitsivat pelivälinettä. Kotijoukkue loi useita hyviä tilanteita, mutta onneksi wilpas kesti ja sai pidettyä tilanteen ensimmäinen jakson vain 1-0 tilanteessa. Myös wilppaalla oli ensimmäisellä jaksolla muutama todella maukas maalipaikka, mutta rehellisesti kotijoukkue oli hallitseva osapuoli.

Sateinen Paraisten tekonurmi.

Toiselle puoliajalle Wilpas teki muutaman vaihdon, jotka piristivätkin wilppaan peliä selvästi. Lisäksi myös kotijoukkueen ”vahvistukset” siirtyivät vaihtopenkin puolelle. Ottelun hallinta alkoi vaihtojen myötä siirtyä wilppaalle, tosin pif2 siirtyi heti jakson alussa wilppaan huonon pelaamisen takia jo 2-0 johtoon.

Wilppaan kokoonpanossa nähtiin ehkä historiallinen (ainakin satavuotisen historian viimeisen neljänkymmenen vuoden osalta) hetki kun kentällä kirmasivat isä ja poika pelaajat. Valtteri Tapaninen (synt. 2006) oli jo wilppaan avauksessa, mutta isä Mikko Tapaninen (s. 1980) tuli joukkueen keskikentälle toisen jakson alussa. Isä-Mikon kunniaksi voidaan todeta, että hänen tullessa kentälle wilppaan pelaaminen parani ja erityisesti rauhoittui. Peliväline ei polttanut joukkueen jaloissa enään niin paljoa kuin ensimmäisellä jaksolla.

Aki Ajalin teki joukkueen kavennusmaalin ottelun 75. minuutilla. Pystyjuoksun päätteeksi keskikentällä pelannut joukkueen kapteeni laukoi Mohammed Al -Asadin syötöstä maalin vasempaan alanurkkaan. Ja lopulta hyvä painostus tuotti tulosta kun wilppaan junnuissa vielä muutama vuosi sitten pelannut Oskari Tuominen (s. 2006) laittoi aikaisemmin lupaamansa oivan pitkän pallon vastustajan rankkarialueelle ja kärkäs Mohammed Al-Asadi jatkoi päällään pallon yli vastaan tulleen kotijoukkueen maalivahdin. Ottelua oli tuolloin pelattu vajaat 90. minuuttia. Lisäaikaa pelattiin reilut viisi minuuttia loukkaantumisen takia.

”Saihan vastustaja paineen pidettyä yllä, kun oma pallollinen pelimme oli ekalla jaksolla todella heikkoa, vähän kaikilta syötöt karkailivat ja joko hätäiltiin tai viivyteltiin liikaa. Tosin peli olisi minuutin jälkeen voinut olla 1-0 meille. Toinen jakso oli kyllä hyvä ja sikäli tulos oli hyvä, kun kestimme sen ensimmäisen jakson kotijoukkueen vyörytyksen”. Oli päävalmentaja Rauli Suomisen kommentit ottelun jälkeen.

Lopputulokseen tyytyväinen vierasjoukkue ottelun jälkeen.