Wilpas otti tärkeän kotivoiton. SCR Raisiosta kaatui 2-0 (1-0)

Wilpaan ja SCR:n kohtaaminen oli ennakkoon ns. "kuuden pisteen ottelu". Wilppaan joukkueen asenne ennakkoon oli, että vain voitto tästä ottelusta olisi hyvä tulos sekä nolla omassa maalisarakkeessa olisi kiitettävä tulos. Wilpas oli viikolla pelannut pettymyksekseen Paraisilla "vain" tasapelin 1-1, joten keltamustien voiton nälkä oli aivan valtava.

Ottelussa paluun Wilppaan vahvuuteen tekivät nilkkavamman jälkeen taas pelikuntoinen Juha-Matti Schukov ja kahdeksan kuukauden tauon jälkeen polven ristisidevammasta kuntoutunut Tomi Kuokkanen. Joukkueesta taasen puuttuivat syntymäpäiväsankari Marko Jalonen, työesteinen Mika Lahtinen, lomamatkalla oleva Jyri Moneriss Virkki sekä loukkaantumisista johtuen rivistä poissa olivat mm. Topi Luukkala ja Tommi Leppähaara.

Ottelun erotuomarin ensimmäisestä pillinvihellyksestä niihin kolmeen viimeiseen asti oli selvää kuka oli tämän ottelun herra. Kotijoukkue otti pelin täydellisesti kontrollissaan ja ei antanut vastustajalle kuin kaksi puolittaista tilaisuutta yrittää maalintekoa ja itse se vyörytti peliä kohti vastustajan maalia armottomasti 90 min. ja palkintona tästä se voitti ottelun 2-0 (1-0). Maaleista vastasivat tutusti Juha Wähäsilta komealla vapaapotkumaalilla ottelun 31. minuutilla, oikealta n. 18 metristä vasempaan takayläkulmaan 1-0. Tilannetta edelsi scr:n rike, raisiolaispuolustus joutui kaatamaan wilpashyökkääjä Jussi Saarion sääntöjenvastaisesti hieman ennen rangaistusaluetta, josta wilppaalle tuomittiin vapaapotku. Ottelun lopullisesti ratkaisseen 2-0 maalin laukoi Juha-Pekka Jokinen n. 14 metristä vasemmalta oikeaan takayläkulmaan kun ottelua oli pelattu 62 minuuttia. Tilanteessa pelivälineen J-P:lle jätti epäitsekkäästi J. Saario, josta j-p pääsi laukomaan pallon komeasti yli maalivahdin. Maali oli Jokisen ensimmäinen keltamustissa kautta aikain.

Joukkueen hyvään suoritukseen vaikuttivat puolustuspelin onnistuminen alkaen Timo Saarion vasemman keskikentän erinomaisesta pelistä, jota tukivat keskeltä Rezin Muhamad (Markus Aho) sekä Wille Batalha ja Juha Wähäsilta ja alhaalta Juha-Pekka Jokinen, Rauli Suominen, Aku Kesänen ja Jesse Määttä.

Kotijoukkue hyökkäsi laajalla rintamalla, jota raisiolaiset lähtivät alusta asti väkivaltaisesti rikkomaan. Ottelun päätuomarilla kuitenkin pysyi peli kohtuullisen hyvin hallinnassa. Vierailijoiden asenne esim. Wähäsiltaa, Loimulahtea kohtaan oli suorastaan säälittävän läpinäkyvää, koiruuksien ja taklaamisten tavoitteena oli pelaajan vahingoittaminen ei pallon pelaaminen, joten meillä oli myös tässä suhteessa onnea, että isommilta loukkaantumisilta vältyttiin.

Wilppaan seuraava kotiottelu PE 20.7 klo 18.30 Wilpas-LTU (Kaarina). Seuraava ottelu TO 28.6 klo 18.30 TPK 2 – Wilpas (Impivaaran nurmi).