Otteluraportti 29.7.2017 Länsi-Suomen miesten 4div: Salon Wilpas – EuPa 2-1

Otteluraportti 29.7.2017 Länsi-Suomen miesten 4div: Salon Wilpas – EuPa 2-1

Wilpas jälleen maalin parempi EuPaa (18.8.2017)

Keltamusta jauhoi läpi ottelun vakuuttavasti, mutta ei onnistunut maalinteossa kuin kahdesti. Jani Lehtisen ja Ville Batalhan maaleilla EuPa kaatui Salon Urheilupuiston tekonurmella 29.7 lukemin 2-1.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

Ampiaiset malttoivat siirrellä palloa mieheltä toisella kiitettävällä tavalla, varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Monipuolista ja järkevää pallottelua, jossa vastustajan pakkaa revittiin pysty- ja leveyssuunnassa. Tempo pallolla olisi voinut olla vieläkin nopeampaa ja turhan usein isännät sortuivat toimistojalkapalloon. Jauhanta tuotti kuitenkin kaksi kauniisti rakenneltua ja viimeisteltyä osumaa ja ne riittivät lopulta täyteen pistepottiin.

Eriskummallisella tavalla Wilppaan ottelun mieheksi nousi maalivahti Eemeli Mälkönen, ottaen huomioon kotijoukkueen pallonhallinnan ja dominanssin. Eemeli joutui ekalla jaksolla esittämään yhden äärettömän tärkeän lähitorjunnan ja jälkimmäisellä puoliskolla liimanäppi tarjui pilkun ja pari muutakin vaarallista euralaislaukausta. Peli, jossa Wilpas-vahdin olisi pitänyt osallistua peliin vain joukkueensa pallollisena liberona. Kapteeni Tomi Kuokkanen oli sekä pelinavauksessaan että puolustuspään katkopelissään erinomainen oma itsensä. Taattua laatutavaraa pelistä toiseen. Myös elämänsä kesää futisrintamalla elävä Vesa Vainio helli salolaisyleisöä vuorenvarmana laitapakkina.

Kahdella vaihtomiehellä helteisen päivän vieraspeliin matkanneita euralaisia ei käynyt kateeksi. Sen mukaan se olikin laatinut pelikirjansa matsiin ja oli vähällä onnistua bussin parkkeeramisessaan. Syvälle omalle puoliskolleen vetäytynyt EuPa miehitti keskikentän ja ohjasi salolaisia laitoihin parhaan kykynsä mukaan. Harvoista saumoistaan se repi absoluuttisen maksimin ulos, jollei epäonnistunutta rankkaria lasketa mukaan. Wilppaan myllyssä jalat ja henkinen kantti laitettiin puntariin, mutta vieraat hanskasivat sen parhaansa mukaan.

EuPan ykkönen oli niin ikään maalivahti Jussi Helander, joka esitti luukullaan varmoja otteita. Selkeä alakerran johtaja ja se tukipilari, johon EuPan linja-auto nojasi. Ei huippuluokan torjuntoja, mutta tukku perusseivejä. Kapteeni Antti Julin pelasi kohtuullisen hyvän pelin yksinäisenä target-hyökkääjänä, nikaten pitkiä palloja päällään muille perään juoksettavaksi, mutta harvoin näihin kavereita löytyi. Pariin kertaan hyville tonteille päässyt Julin ei tänään onnistunut maalinteossa, kun pilkkukaan ei uponnut. Miska Palonen yritti parhaansa mukaan rakennella ja rytmittää joukkueensa peliä keskikentällä, mutta jäi aivan liian usein salolaisten keskelle, Ampiaisten piirittämäksi. Kurinalaisen puolustusvelvoitteensa mies teki hyvin pallollisen osuuden jäädessä vähäiseksi.

Ottelun jälkimainingit

”Hiukan hämmentynyt olo näin jälkikäteen…peli oli täysin hallussamme ja pallollinen pelimme oli riittävää, joskin vähän pragmaattista ja hidasta. Toisaalta me veimme hyvin hyökkäyksiä päätyihin ja loimme ylivoimia laidoille, mutta toisaalta taas pelimme olisi voinut olla nopeampaa ja tehokkaampaa. Vastustaja tukki hyvin keskustan, mutta ei Eemelin olisi tarvinnut näin isoa roolia tänään ottaa. Vähän outo peli, mutta me saimme tarvittavamme eli 3 pistettä”, sai Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho muotoiltua.

Salon Wilpas – EuPa (1-0), (1-1) 2-1

21′ Lehtinen (Helminen)

48′ Batalha (Jokiniemi)

70′ EuPa 2-1

Ottelutilastot (Salon Wilpas – EuPa)
rikkeet 8 – 8
laukaukset (kohti/yht) 10/18 – 5/6
paitsiot 2 – 1
ylärimat/tolpat 0/0 – 1/0
kulmat 9 – 4
kelt.kortit + pun.kortit 3+0 – 1+0
pilkut 0/0 – 0/1
pallonhallinta 70% – 30%

Wilpas team sheet

Mälkönen, Kesänen, Ojanen, Kuokkanen, Vainio, Tapaninen (45min Batalha), Aho, Virtanen (66min Ah.Rasul), Jokiniemi, Helminen (73min Koskinen), Lehtinen (81min Järvinen)

Wilppaan tähdet

*** Eemeli Mälkönen

** Tomi Kuokkanen

* Vesa Vainio