Otteluraportti 11.8.2017 Länsi-Suomen miesten 4div: PiPS – Salon Wilpas 2-0

Otteluraportti 11.8.2017 Länsi-Suomen miesten 4div: PiPS – Salon Wilpas 2-0

PiPS yllätti Keltamustan Piikkiössä (10.9.2017)

Salon Wilppaan derbyvoittohuuma jäi lyhyeksi, kun sarjajumbo-PiPS kellisti salolaiset nurin piskuisella Piikkiön POP-Areenalla perjantaina 11.8.2017. Loppunumeroiksi kirjattiin avausjaksolla nähtyjen kahden piikkiöläisosuman myötä 2-0.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

PiPS tuli alusta asti kovalla tappeluhengellä peliin ja rikkeiden värittämä ottelu eteni pitkälti sen suunnitelmien mukaan. Isännät iskivät kovaa kaksinkamppailuihin, puolustivat kurinalaisesti ja hyökkäsivät nopeiden kärkimiestensä avulla terävästi vastaan. Kotijoukkueelle pieni ja ahdas POP-Areena sopi vieraita selvästi paremmin ja piikkiöläisten vahvuudet pääsivät esiin.

PiPSin riveistä voisi nostaa koko joukkueen onnistujaksi, mutta sen riveistä loisti poikkeuksellisesti Sami Villanen. Erinomainen sisäänleikkaava vasenjalkainen oikean laidan pikakiitäjä, jonka kautta isäntien hyökkäykset soljuivat pääsaääntöisesti. Räjähtävät rytmivaihdokset, hurjat tempokuljetukset, haastot ja paikkojen petaamiset pelikavereille tai omien ratkaisujen hakemiset olivat Samin spesiaalia perjantai-illan futisnäytöksessä. Käsittämättömän hyvä pelaaja. Jostain naftaliinista piikkiöläisten sarjapaikan uusimistaistoon oli kaivettu myös Lassi Lahti, jonka sentterirooli oli avainasemassa isäntien pallollisessa pelissä. Vahvaa target-pelaamista ja  järkevää tiputtautumista 10-paikan pelintekijäksi ja siitä poikkeuksitta hyviä passeja eteenpäin. Mustapaitojen taisteluhengen ruumiillistumana toimi joukkueensa kapteeni, Mikko Päiväläinen. Tylyllä rouhijaotteella työmiehen haalarit päällä ja rankkaa duunia oman pään nollan säilymiseksi. Kaikesta päätellen kipparin nauha oli oikean miehen käsivarressa.

Salon paikallispelin voittajasta oli vain varjo nähtävillä Piikkiössä, eikä raitapaidat päässeet missään vaiheessa hyvälle tekemisen tasolle. Väritön, hajuton, mauton ja nihkeä. Adjektiivit, jotka harvoin liitetään Ampiaisparveen. Kaksinkamppailuissa jäätiin eloonjäämisen puolesta taistelleiden piikkiöläisten jalkoihin ja kunnon rytmiä tai pallollista syöttöpeliä ei näin saatu pyörimään kuin harvakseltaan. Rikkonaisen pelin sisällä Keltamusta ei päässyt flow-tilaan ja peliesitys jäi pahasti väkinäiseksi.

Salolaisten tähtikaarti löytyi alakerrasta ja kolmikko Vainio-Ojanen-Sinervo voivat olla tyytyväisiä tekemisiinsä. Vesa Vainio voi olla ainoana enemmänkin kuin tyytyväinen, sillä konkari kesti vertailun keneen tahansa pelaajaan fantastisilla otteillaan. Vankkumaton pallovarmuus ja loukkaantumisvapaa kausi näkyy sotaratsun kivenkovana fysiikkana Veskun painaessa surutta katkoihin ja kontakteihin. Parasta kauttaan moneen vuoteen pelaava veteraani on ollut Salon Wilppaan valopilkkuja tällä kaudella. Topparikaksikko Joonas Ojanen ja Valtteri Sinervo piti pintansa nopeiden piikkiöläishyökkääjien kanssa ja olivat puolustuspelissään tutun varmat. Pelinavauksellisesti rohkea duo olisi voinut ottaa vieläkin suurempaa roolia.

Ottelun jälkimainingit

”Meillä oli peliin valmistautumisen kannalta pieniä häiriötekijöitä ja Piikkiön puutteelliset fasiliteetit eivät auttaneet asioitamme, mutta emme lähde mitään selittelemään. Me olimme kuin aamuvuoroa lopetteleva duunari, jonka esimies perjantain kunniaksi määräsi ylitöihin iltavuoroon. Edessä häämöttäneen viikonlopun rientojen alla ei se meille maistunut ja pelimme oli todella vaisu. PiPS halusi voittoa enemmän ja ansaitsi sen hyvällä latingillaan. Me emme olleet pelin ja vastustajan vaatimalla tasolla”, harmitteli pettynyt Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho ottelun päätyttyä.

PiPS – Salon Wilpas  (2-0), (0-0) 2-0

15′ PiPS 1-0

29′ PiPS 2-0

Ottelutilastot (PiPS – Salon Wilpas)
rikkeet 24 – 16
laukaukset (kohti/yht) 6/13 – 7/16
paitsiot 2 – 0
kulmat 3 – 3
kelt.kortit + pun.kortit 2+0 – 1+0
pallonhallinta 39% – 61%

Wilpas team sheet

Isotahdon (14min Mälkönen), Lehtonen (75min Leinikka), Sinervo, Ojanen, Vainio, Batalha, Kuokkanen, Virtanen, Jokiniemi, Väinälä (72min Helminen), Lehtinen (83min Koskinen)

Wilppaan tähdet

*** Vesa Vainio

** Joonas Ojanen

* Valtteri Sinervo