Keltamusta käynnistää harjoituspelirumbansa (22.2.2019)

Ampiaisten preseason starttaa myös harjoituspelien osalta, kun se treenimatsaa perinteisesti Wilpas2:sta vastaan. Salon Wilppaan miesten jalkapallojoukkueiden välinen kauden avausmittelö käydään Salon Urheilupuiston tekonurmikentällä lauantaina 23.2-19 klo 15.

Ottelun lähtökohdat

Rauli Suomisen koutsaama W2 paransi vuoden takaista suoritustaan Länsi-Suomen miesten vitosessa ja kuudes sija koheni lohkokolmoseksi. Parhaimmillaan se pystyi esittämään varsinkin tasapainoista jalkapalloilua, mutta pahimmillaan melkoista hellureitä. Muutamalla edustusjoukkueen runkopelaajalla vahvistunut reservijoukkue on kuitenkin huomattavasti aiempaa iskukykyisempi ja Raffen piiskaamat joukot ovat harjoitelleet jo reilun kuukauden verran hyvällä pöhinällä.

Aiemmat harjoituspelistartit eivät ole olleet edustusjoukkueelle selviöitä (-16 0-0, -17 2-2), vaikka lähes tarkalleen vuosi sitten ottelu päättyi ykkösjoukkueen 3-0-voittoon. Kakkonen saa vahvistuksikseen edustukselta Abdulla Omar-Khelin, Alban Sadikaj’n sekä Jashar Balincan. Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho haluaisikin joukkueiden tekevän tiiviimpää yhteistyötä: “Rauli ansaitsee tunnustusta hyvästä duunistaan kakkosen kanssa, sillä noin elinvoimainen reservijoukkue on todella harvinaista luksusta. Toistaiseksi yhteistyö vain on ollut kovin yksisuuntaista, vaikka olemme tarjonneet mahdollisuutta esimerkiksi harjoitella yhdessä. Heillä on pelaajia, joille löytyisi käyttöä kolmosessakin”.

Parhaat maalintekijät viime kaudella

Salon Wilpas – 11 maalia – Jesse Jokiniemi

W2 – 14 maalia – Juha Virtanen

Salon Wilpas team news

Seitsemän viikkoa tiiviisti harjoitellut Salon Wilppaan miesten edustusjoukkue alkaa olla valmis starttaamaan harjoitusottelut, vaikka koko joukkueen yhteinen harjoittelu on toistaiseksi ollut vähäistä. Joukkueen lopullinen muoto elää vielä yhteistyöseura Salon Palloilijoiden mukaan ja vahvistuksien kanssa käydään keskusteluja, joista toivottavasti päästään kohta julkaisemaan iloisia uutisia.

“Joukkueenrakennus on osittain kesken, koska emme vielä tarkalleen tiedä ketkä Joutsenista pelaa meillä. Ja se taas luonnollisesti vaikuttaa meidän tarpeisiimme vahvistaa joukkuetta. Lupaavalla salolaisnuorella on meillä aina mahdollisuus lyödä itsensä läpi ja se painaa arvojemme vaakakupissa, mutta tyhjän päälle emme voi jäädä. Maltti ja kärsivällisyys ovat hyveitä tässä kohtaa”, selventää Aho.

Kakkosen kimppuun Manu juoksuttaa lähes kaksi kentällistä Ampiaisia ja agenda on selvä; saada mahdollisimman monelle kauden ensimmäinen otteluharjoitus sekä tietysti nähdä pelaajat tositoimissa. Valmennustiimin jäsenet komppaavat odotuksillaan ja fiiliksillään:

“Nyt on hyvä nähdä isolla kentällä 11v11-peli ja missä mennään milläkin osa-alueella joukkueena. Pelaajien tilannetta seuraan mielenkiinnolla missä formissa talven jälkeen kukakin on. Myös mielenkiintoista nähdä miten SalPan kanssa treenanneet pelaajat ja meidän kanssa treenanneet pelaajat sopeutuvat yhteiseen pelitapaan. Toivottavasti W2 tulee kovalla asenteella haastamaan ja saadaan tehtyä molempia joukkueita tässä vaiheessa preseasonia palveleva harjoitustapahtuma”, summaa Martti Kuvaja.

Ja Toni Niemelä lisää: “Pelit ovat aina varmaakin varmempi kevään merkki. Vastassa on Raffen koutsaama W2, joka varmasti yrittää aiheuttaa meille harmaita hiuksia. Odotan näkeväni ensimmäistä kertaa ns. ison kuvan sekä pelaajat pelaamassa ja toteuttamassa pelikirjaa. On myös hienoa nähdä muutaman junnun epävirallinen debyytti Wilppaassa. Eka peli on kuitenkin aina se eka peli, mutta odottavaisin ja positiivisin mielin tässä ollaan. Pelin jälkeen ollaan viisaampia ja toivottavasti oikealla polulla matkalla sarja-avaukseen”.

Joukkueen kapteenina aloittava Teemu Kesänen tunnetaan tunnollisen kovana treenaajana, mutta tiivistää olennaisimman pelaajan näkökulmasta: “Kyllä sitä innolla aina odottaa kauden ensimmäisiä pelejä. Kilpailu on parasta futiksessa ja vaikka sitä on jokaisessa harjoituksessa, niin nyt pääsee kilpailemaan toista joukkuetta vastaan. Ottelu ottelulta pitää viedä henkilökohtaista ja joukkueen peliä eteenpäin. Onnistuneesta viime kaudesta jäi vahva jälki pelaajien selkärankaan ja se näkyi taas tämän viikon valmistavissa treeneissä. Hymy on herkässä, kun pääsee näiden kundien kanssa taas kentälle”.

Kiinnitä katseesi heihin:

Aleksander Strekalovskiy – Harjoituskauden ykkösmies on vetänyt toistaiseksi täydellisen preseasonin, mikä nostattaa odotusarvoja tulevan kauden osalta. Voiko pelipaikkansa aateliin kuuluva Sasha olla myös sarjan paras laitapuolustaja ?

Otto Mäkinen – Uusi tähti on syttynyt salolaistaivaalle ja ennakkoluulottomalla tavalla itsensä harjoituksissa esitellyt Mäxy on valmiina tekemään nimensä tunnetuksi myös Suur-Salon ulkopuolella.

Jesse Jokiniemi – Salon paras on myös Länsi-Suomen ja koko Suomen paras piiritason pelaaja. Uskomaton. Häikäisevä. Maaginen. Taikuri, jolle ei ole oikeutta tekevää superlatiivia.