Jari Vuori in memoriam

Jari Vuori 1955-2023 (Kuva Salon Wilppaan kausijulkaisusta vuodelta 1991).

Jari Tapio Vuori kuoli 24.1.2023 Salossa, jossa oli syntynyt 04.10.1955, 67 vuoden iässä. Jari Vuori oli Salon Wilppaan jalkapallon pitkäaikainen luottopelaaja. Jari muistetaan aina kentällä ollessaan herrasmiespelaajana, niin omien joukkuetovereiden kuin myös muiden pelaajien muistoissa.

Jari Vuoren ura Wilppaan edustusjoukkueessa alkoi jo 1970-luvun alkuvuosina. Jari ehti pelata pitkällä urallaan niin 2. divisioonassa, 3. divisioonassa sekä 4. divisioonan tasolla. Alkuvuosina Jarin pelipaikka oli hyökkäyksessä, josta vuosien myötä pelipaikaksi vakiintui keskuspuolustajan paikka. Jari Vuoren pitkäura Wilppaan edustusjoukkueessa huipentui kauteen 1992.

Kunnioituksena Jari Vuoren pitkälle uralle keltapaidoissa Wilpas jäädytti poikkeuksellisesti hänen pelinumeronsa (14). Jalkapallopelit eivät toki loppuneet edustusjoukkuevuosien jälkeen, vaan Jari jatkoi pelaamista vielä pitkään Wilppaan ikämiesjoukkueissa. Jarin monipuolisuudesta jalkapalloviheriöillä kertoo myös se, että viimeiseksi pelipaikaksi hänelle jäi maalivahdin pelipaikka.

Peliuran jälkeen Jari oli tuttu näky Salon urheilupuistossa, kun hän kävi seuraamassa lukuisia jalkapallopelejä. Myös Salohallissa Jari seurasi oman seuransa Salon Vilppaan koripallon pääsarjaotteluita säännöllisesti.

Työurallaan Jari Vuori työskenteli yli kolmenkymmen vuoden ajan Arsa Oy:ssä, josta hän jäi eläkkeelle muutamia vuosia sitten. Valitettavasti Jari elinvuodet jäivät liian lyhyiksi. Jaria jäivät kaipaamaan veli perheineen sekä lukuisat pelikaverit niin jalkapallon, jääkiekon kuin myös koripallon parista.

Jari Vuoren haastattelu Salon Wilppaan jalkapallon kausijulkaisusta vuodelta 1991.