LTU kova kotikentällä. LTU-Wilpas 3-0 (0-0)

Wilpas jatkoi tiivistahtista syysohjelmaansa perjantaina 8.8 ottelulla Littoisissa. Vastaansa Wilpas sai Littoisten Työväenurheilijat. Keväällä ottelu Salossa päättyi tasatulokseen 1-1 eli odotettavissa oli tasainen peli. Ottelu ei juuri hienouksia katsojille tarjonnut sillä Littoisten hyvin pieni tekonurmikenttä "postimerkki" tekee pelaamisesta erittäin vaikeaa. Ltu oli terävämpi saamissaan erikoistilanteissa ja viimeisteli kaksi osumaa kulmapotkuista ja yhden vastahyökkäyksestä. Wilpas ei onnistunut puhkaisemaan kuparista joten historiaan jäävät loppunumerot 3-0 isännille.

Peli alkoi hyvin tarkalla ja tiiviillä pelaamisella. Pallo ei tahtonut pysyä pienen kentän rajojen sisäpuolella millään vaan peliä jatkettiin poikkeuksellisen usein rajaheitolla. Myös kulma- sekä maalipotkujen määrä oli poikkeuksellisen suuri. Tähän vaikutti, kentän pienuuden lisäksi, molempien joukkueiden syöttötyöskentelyn heikkous sekä aktiivinen puolustaminen jonka takia pallonriistoja nähtiin runsaasti. Menetykset tapahtuivat kuitenkin lähes aina riskittömillä alueilla ja kumpikaan joukkue ei päässyt nopeasti hyökkäämään vaan joukkueet ehtivät ryhmittäytymään pallon alapuolelle. Ensimmäisen puoliajan parhaat maalitilanteet syntyivät rajaheittojen seurauksina. Ltu heitti pääosin pitkiä heittoja joita pyrittiin jatkamaan suoraan maalille kun taas wilppaan pelaajat heittivät pallon hyökkääjänä pelanneen Kustrim Myftarin suojaukseen, joka pyrki jatkamaan peliä maata pitkin omille. Molemmat tavat tuottivat muutaman maalipaikan mutta maaleina paikat eivät konkretisoituneet. Runsaiden pelikatkojen seurauksena ottelun tempo pysyi hyvin alhaisena mikä selvästi suosi isokokoisempia isäntiä.

Toiselle puoliajalle kotijoukkue sai unelma alun. Ltu:n maalitykki, Jari Nieminen, ampuu kulmapotkun kovana maalille ja pallo löytää tiensä wilppaan maaliin Wilppaan puolustajan jalasta ja 1-0 isännille. Wilppaan syöttötyöskentely ei näytä paranemisen merkkejä toisella jaksollakaan vaan hyökkäykset katkeavat poikkeuksetta huonoon syöttöön. Johtoasemassa Ltu vetäytyy alemmas pyrkien avaamaan peliänsä pitkällä pystysyötöllä. Kesken pienen Wilppaan painostuksen, sattuu wilppaan puolustukselle virhearviointi pitkässä pystysyötössä ja kakkospallo putoaa suoraan Ltu:n Niemisen jalkoihin joka pamautta pelivälineen nopeasti Wilppaan maaliin 2-0. Kahden maalin johtoasemassa Ltu passivoittaa peliänsä lisää, vetäytyen todella alas ja antaen pallonhallinnan suosiolla vieraille. Pieni kenttä helpottaa oman maalin puolustamista ja kovasta yrityksestä huolimatta, ei Wilppaalle tuhannen taalan paikkoja aukea. Pelikellon jo näyttäessä täyttä aikaa, Nieminen lisää keltamustien tuskaa, 3-0 maali jälleen suoraan kulmapotkusta ja loppunumerot olivat valmiit.

PE 8.8. klo 18.30 Littoisten KHT. ET: Petri Johansson AET: Arttu Kuukasjärvi ja Juha Hyssälä.

Markus Aho (70. min Jussi Saario)
Juha-Pekka Jokinen (89. min Jussi Lindroos)