Sarjakärki haki pisteet Salosta. Wilpas-TuTo 0-4 (0-2)

Sunnuntaina 3.8 Wilpas pelasi syyskierroksen ensimmäisen kotiottelunsa. Vierailijaksi saapui sarjaa suvereenisti johtava Turun Toverit. TuTo oli juuri niin vahva joukkue mitä sarjataulukko näytti, eikä Wilpas pystynyt heitä tasaväkiseen otteluun haastamaan. Tuto siirtyi jo ottelun alkupuolella johtoon ja kontrolloi ottelua siitä lähtien. Loppunumerot 4-0 tovereille, kuvasi joukkueiden tasoeroa melko totuudenmukaisesti. Tuto oli isompi, vahvempi ja fiksumpi joukkue, joka oli myös erittäin hyvin johdettu.

Keväällä joukkueet kohtasivat Turussa Impivaaran tekonurmella. Tuossa ottelussa Tuto oli 3-0 parempi, Kalle Karhusen onnistuttua kolmesti maalin teossa. Wilppaalla oli siis revanssin paikka. Ennen ottelua painotettiin ottelun alkua, alku tarkkaan ja peli mahdollisimman kauan tasoissa. Tällä kertaa näin ei kuitenkaan tapahtunut vaan ottelun alku oli juuri sitä mitä sen ei olisi toivonut olevan. Tuto maalasi käytännössä ensimmäisestä hyökkäyksestään. Peli ehti vanheta vain kahdeksan minuuttia kun toverien Karhunen sai syötön vasemmalta rangaistusalueen sisälle jossa isäntien nuori Niko Stenholm ei pystynyt estämään Karhusen kääntymistä. Tämä viimeisteli takuuvarmasti 0-1 osuman. Wilpasvahti Petri Salomaa oli tilanteessa täysin vailla mahdollisuuksia. Aikainen maali antoi Tutolle mahdollisuuden kontrolloida peliä ja määrätä ottelun tahdin. Kun Tuto onnistui toistamiseen maalinteossa jo ottelun 20 minuutilla, oli tulostaululla ratkaisevan tuntuisesti 0-2, kenen muunkaan toimesta kuin Karhusen. Karhunen onnistui kuluvalla kaudella toimittamaan pallon viidesti keltamustien maaliin. Tuton toisen maalin jälkeen peliä pelattiin pääosin keskikentällä eikä kummallekaan joukkueelle auennut maalitilanteita. Tuton suunnanmuutos peli oli erittäin nopeaa läpi ottelun ja syöttötyöskentely kolmosdivisioonan eliittiä, ja kun Wilpas oli jalalla hidas eikä syötöt osuneet kohdalleen, oli Tutolla helpohko työ pitää isännät nollilla. Wilppaan pelaajien jaloissa varmasti painoi useat ottelut lyhyen ajan sisällä.

Toinen jakso oli kuin kopio ensimmäisestä. Tuto maalasi kahdesti puoliajan alkupuoliskolla. 0-4 valotaululla tiesi sitä ettei voittajasta ollut epäselvyyttä. Wilppaan pelaajat kuitenkin taistelivat loppuun saakka, mutta lukuisista erikoistilanteista huolimatta, ei wilpas oikein päässyt edes testaamaan Tuton maalivahdin näppien pitävyyttä.

Valmentajan kommentti; "pelin jälkeen jäi tunne että aivan kuin me olisimme pelanneet tänään käsijarru päällä. Osin aikaisesta maalista johtuen turkulaiset pääsivät pelaamaan haluamallaan tavalla; hyökkäämään "vähällä vähää vastaan". Me emme löytäneet TuTon puolustuksesta aukkoa josta sen olisi voinut murtaa, joten kaikki kunnia heille ottelun voitosta ja kiitos rehdistä kamppailusta."

SU 3.8. klo 15 Salon Urheilupuiston Ylänurmi. ET: Jani Laaksonen AET: Vesa Nieminen ja Petri Koskela.

Vaihdossa:
Jussi Saario, Juha-Matti Haavisto ja Toni Nurmi.