Lukuisia maalipaikkoja tuhlaillut Wilpas kaatoi Sovon. SoVo-Wilpas 0-1 (0-0)

Salon Wilppaan vierailu Somerolla tuotti täyden pistepotin. Itse ottelussa mieleen jäi wilppaan suvereeni ylivoima sekä valitettavasti surkea maalipaikkojen hyödyntäminen. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla wilppaalla oli lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta ne onnistuttiin vuoro toisensa perään hukkaamaan. Wilpaskärki Juha Saarimäki oli poissa joukkueen vahvuudesta sairastumisen takia, joten tällä kertaa parhaimmat maalintekopaikat siunaantuivat Juho Väinälälle, Joni Rahkoselle ja Aki Ajalinille. Maaleja ei kuitenkaan saatu aikaiseksi hyvistä yrityksistä huolimatta. Kotijoukkue Voiman vaarallisimmat tilanteet tulivat erikoistilanteista ja niiden jälkitilanteista.

Wilppaan Mikko Batalha ja SoVon pelaajavalmentaja Janne Eerikäinen kulmalipulla.

Toisen puoliajan alussa wilpas sai lyhyen ajan sisällä kaksi rangaistuspotkua. Ensimmäisessä Sovo:n puolustaja pelasi Joni Rahkosen syöttämää palloa kädellä. Seuranneesta rangaistuspotkusta Aki Ajalin pisti pallon varmasti maaliin. Ottelua oli pelattu tuolloin 54. minuuttia. Toisessa rangaistuspotkuun johtaneessa tilanteessa ottelun 57. minuutilla wilppaan vahvuuteen palannut Juho Väinälä haastoi puolustuslinjaa ja pääsi karkaamaan hyvään maalintekopaikkaan. SoVo:n puolustus joutui rikkomaan ja siitä seurasi muutaman minuutin sisään toinen rangaistuspotku. Aki Ajalin asettui vetämään myös tätä toista pilkkua, mutta tällä kertaa sovon maalivahti aavisti oikein ja torjui laukauksen.

Wilpas loi myös toisella jaksolla lisää hyviä maalipaikkoja, mutta valitettavasti lisämaaleja ei joukkue enää saatu aikaiseksi. Kotijoukkue Voima sai ottelun loppua kohden myös hieman enemmän painetta aikaiseksi wilppaan maalille. Joukkueen parhaat tilanteet kuitenkin tulivat kulmapotkuista ja vapaapotkuista läheltä Wilppaan puolustusaluetta. Wilpas pelasi kuitenkin ottelun lopun kohtuullisen fiksusti ja pystyi näin ollen ottamaan kolme tärkeää sarjapistettä paikallispelistä.

– Peli oli sellainen, että meidän olisi ehdottomasti pitänyt pystyä ”naulaamaan” se jo ensimmäisellä puoliajalla. Sen verran paljon pystyimme luomaan hyviä tilanteita. Hallitsimme pelissä selvästi myös palloa. Nyt, kun emme tehneet paikoista maaleja, niin tilanne pysyi ”tiukkana” loppuun asti. Lisäksi joukkueen pelissä oli hyvää se, että saimme avattua ja rakennettua peliä paremmin kuin parissa aikaisemmassa pelissä. Puolustuspeli toimi myös erinomaisesti. Saimme myös vihdoin pidettyä omanpäämme puhtaana täydet 90 minuuttia – Mietiskeli joukkueen valmennus pelin päätyttyä.

Wilppaan sarjapisteiden metsästys jatkuu perjantaina 29.5.2015 klo 18.30 Salon urheilupuiston ylänurmella, kun vastaan asettuu Turun Pallokerho.

Sarjatilanne ja muut ottelut!

6. Sarjakierros LA 23.5.2015 klo 15.00 Someron nurmi
SoVo-Wilpas 0-1 (0-0)
0-1 ´54 Aki Ajalin rp.

Wilpas: mv Eemeli Mälkönen, Niklas Ahlqvist, Joonas Juhola, Teemu Kesänen, Tomi Kuokkanen (´82 Wille Batalha), Juha Wähäsilta, Jesse Jokiniemi (´46 Mikko Tapaninen), Alban Sadikaj (´46 Mikko Batalha), Joni Rahkonen (´69 Antti Rinne), Aki Ajalin ja Juho Väinälä (´75 Joonas Ojanen). Vaihdossa: Riku Yli-Ikkelä ja Samet Bugujevci.

Lisää kuvia ottelusta!

Wilppaan vahvuuteen palannut Juho Väinälä pääsi ottelussa haastamaan sovopelureita mukavasti...
Wilppaan vahvuuteen palannut Juho Väinälä pääsi ottelussa haastamaan sovopelureita mukavasti…

Ja tilanteita riitti...
Ja tilanteita riitti…

Aki Ajalin teki Wilppaan 0-1 voittomaalin rangaistuspotusta ottelun 54. minuutilla.