Keltamusta reissaa Raunistulaan (31.5.2018)

Salon Wilpas matkaa Turun Weikkojen vieraaksi perjantaina 1.6 Turkuun ja Raunistulaan, kun Länsi-Suomen miesten kolmonen jatkuu molempien joukkueiden osalta. Sarjaottelu käynnistyy klo 19.

Ottelun lähtökohdat

TuWe sijoittui viime vuonna Länsi-Suomen miesten kolmosessa kymmenenneksi ja myös siten putoamisviivan alapuolelle. Peimarin Unitedin tullessa kuitenkin liiton sarjoista alas, pelastuivat turkulaiset. Rivit ovat pysyneet pääpiirteittäin samoina ja tämän vuoden kolmonen lähtenyt isäntien osalta käyntiin vähän samoissa merkeissä kuin viime kausikin.

Weikot ovat saalistaneet kahdeksassa ottelussa rekordikseen 2 voittoa, 2 tasapeliä ja 4 tappiota. Voitot se on naarannut peräpään FC Inter 2:sta ja ÅIFKista ja kotikentällään se on laittanut totutusti jokaisen vieraan vaikeuksiin, hyvänä esimerkkinä 0-0-tasuri Peimaria vastaan ja maalin tappio FC Ålandille. Valkopaitojen tämänkin kauden kipupiste on ollut aikaisempien vuosien tavoin maalinteko.

“Me kohtaamme TuWen nyt vaaralliseen ajankohtaan, sillä heillä on ruma rökäletappio Piffenille alla ja sellaisen selkäsaunan jälkeen joukkue kuin joukkue pelaa seuraavan matsin aina takuuvarmasti paremmin. Ja vaikka maalinteko on ehkä tökkinyt, niin heillä on erinomaisia hyökkäyspään aseita mm. Niclas Forssissa ja Olli Wendelinissä. Me olemme valmistautuneet todella haastavaan otteluun perjantaina”, painottaa Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

TuWe – 3 maalia – Niclas Forss & Ville Stylman

Salon Wilpas – 7 maalia – Jesse Jokiniemi

Salon Wilpas team news

Salolaiset vankistivat sarjajohtoaan kaatamalla viikko sitten Rauman Pallo-Iirot Salon Urheilupuiston briljantilla ylänurmella. Todella vahvan ja kontrolloidun pelisuoritteen antanut Ampiaislauma ei jättänyt paremmuudestaan kysymysmerkkejä, kun raumalaiset lähetettiin 2-0-tappio niskassa kotimatkalle. Aho oli luonnollisesti omiensa peliesitykseen äärityytyväinen: “Me pelasimme kauden parhaan pelimme juuri oikeaan saumaan, sillä vähempi ei olisi riittänyt. Lopputulos jopa mairittelee Iiroja, sillä meillä oli muutama todellinen tuhannen taalan paikka tehdä lisäosumiakin, kun taas vastustajan pidimme hyvin poissa todellisilta maalipaikoilta. Kokonaisuutena kiitettävä suoritus meiltä, jossa oikeastaan kaikki meni meidän käsikirjoituksemme mukaan”.

Keltamusta painii pienimuotoisen loukkaantumissuman kanssa, kun TuWe-pelin missaavat: Onni Vesterinen kipeytyneen polven vuoksi, Niko Helminen lomailee Kyproksella, Eemeli Aurasen polvi muljahti viikko sitten ikävän tuntuisesti harjoituksissa, edelleen sääreään paranteleva Olli Jakonen, Jani Lehtisen nilkka vääntyi Iirot-pelissä, Matti Saarion takareisi ei kestä vielä rasitusta, Vesa Vainion perhe velloo oksennustaudissa, Juha Wähäsillan etureisi ei ole ottelukunnossa ja tähän päälle vielä Eemelin Mälkösen työkiireet ja sommiteltavaa riittää. Luojan lykky tulopuolella on uutta ampparia, kun Niko Virtanen on selättänyt jalkapöytäkipunsa ja Jesse Koskinen on palannut Sveitsin lomaltaan. Kaksi debytanttiakin nähdään, kun Teemu Seppä ja Valtteri Peltola iskevät itsensä ensimmäistä kertaa pelipäivän kupongille.

Iirot-pelin starttiin tehdään kolme muutosta, kun takareidensä kuntouttanut kippari Tomi Kuokkanen nappaa oman tonttinsa oikealta, Severi Jaatinen rakentaa peliä keskikentältä jaloin ja Jesse Koskinen puolestaan yrittää lihottaa maalisarakettaan Wilppaan hyökkäyksessä. “Saamme oikeaan aikaan oikeita miehiä takaisin käyttöömme, mikä takaa balanssin rosterissamme. Lisäksi meillä on muutama kaveri kovaa tulossa edustusjoukkueen kuvioihin, mutta eivät ole ihan vielä valmiita tositoimiin. Ehkä seuraavassa pelissä nähdään sitten lisää uusia nimiä”, tiedottaa Manu.

Kiinnitä katseesi heihin:

Valtteri Sinervo – Kuokkasen poissaollessa Ampiaiskapteenina tuurannut topparijärkäle on ollut pelipaikallaan täyttä rautaa ja sarjan ehdotonta aatelia. Johtohahmoksi kohonnut Vidic on lempinimensä mukaisesti v***n kova ja täysin ohittamaton muuri. Valtterin hyvä pelivire on ollut yksi tärkeimpiä syitä salolaisten lennokkaaseen alkukauteen.

Mikko Tapaninen – Polven kuntoutuksen vuoksi vajaaksi jäänyt harjoituskausi ja alkukauden odottamattomat jalkavammat ovat pitäneet Tapsan liiaksi poissa raitapaitojen käytöstä, mutta nyt luksuksesta saadaan nauttia taas, kun mies on täydessä tikissä. Fantastinen ottelu raumalaisia vastaan nostaa odotusarvoja Weikkojakin kohtaan.

Tomas Vuoriranta – Sir Alex Fergusonin kuvaus Gianfranco Zolasta iskee kuin nenä päähän puhuttaessa tästä salolaisesta supertalentista, “he’s a clever little bugger”. Liukas, taitava, juonikas ja pelistä juuri nyt eniten nauttiva pieni pikkupurkkasuu jauhaa jaloillaan hubba bubba-magiikkaa, jota on ilo katsella.

 

Vidic luuti nollan ja antoi häiriintyneen nousunsa päätteeksi namupassin Teemu Kesäsen 2-0-maaliin

Tom Of Salo oli jälleen kerran täysin pitelemättömässä vauhdissa Iiroja vastaan!