Salon Wilpas risteilee Maarianhaminaan (9.8.2018)

Keltamusta lähtee haastamaan kärkikahinoissa mukana olevaa FC ÅLANDia, kun Länsi-Suomen miesten kolmonen jatkuu. Lauantaina 11.8 käynnistyvä kamppailu starttaa klo 16.

Ottelun lähtökohdat

28.4 FC ÅLAND taipui kovakuntoisen Ampiaisparven vieraana lukemin 2-0. Yhden kauden parhaimmista esityksistään esittäneen raitapaitalauman valttikortteina huhtikuun lopussa oli raivoisa työmäärä, saumaton puolustuspeli ja kova taistelutahto. Maalareina silloin Tomas Vuoriranta pilkulta ja Jesse “Taikuri” Jokiniemi.

“Se oli joukkueelta todella kypsä esitys. Oltiin valmiita laittamaan kaikki likoon ja keskittymisemme oli ensiluokkaista priimaa. Huolellisuus perusasioissa ja toisaalta turha riskittömyys oikeilla hetkillä. Ehjä kokonaisuus ja erinomainen suoritus kollektiivisesti”, muistelee Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho kauden ensimmäistä kohtaamista maarianhaminalaisten kanssa.

FC ÅLAND majailee odotusten mukaisesti sarjakakkosena neljän pisteen päässä sarjaa johtavasta Pallo-Iiroista. Syyskierroksen se on aloittanut kahdella isomaalisella kotivoitolla (14.7 v FC Inter 2 6-1 ja 4.8 v PIF 4-0), kotitasurilla (21.7 v TPK 1-1) ja vierastappiolla (28.7 Peimari UTD v 4-3). Syksyn TPK-tasuri on ainoa pistemenetys sarjan kovimmalle kotijoukkueelle, kaikki loput kuudesta kotiottelusta on päättynyt saarelaisten voittoon.

MIFKin farmina toimiva FC ÅLAND on saanut riveihinsä myös emoseuransa riveistä satunnaisesti apuja, joista merkittävin on ollut keskuhyökkääjä Julio Cesar Fernandes, joka on tykittänyt peräti 10 reppua ja johdattanut tulevat isännät sarjan eniten maaleja tehneeksi joukkueeksi. Valmentaja Semenovin vaativa, mutta joustava 3-4-3-systeemi toimiikin silloin erinomaisesti, kun valkopaidat pääsevät hallitsemaan peliä, eivätkö joudu murehtimaan liikoja puolustuspelaamisesta.

“Vahva, kokenut, kakkosen tason runko boostattuna lahjakkailla paikallisilla nuorilla ja muutamalla Veikkausliigajoukkueen ringissä olevalla pelimiehellä. Selkeä pelitapa, kurinalainen ja pelaava joukkue, joka on yksi sarjan äärimmistä haasteista. Vierasotteluna sarjan vaikein”, ynnää Aho.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

FC ÅLAND – Julio Cesar Fernandes – 10 maalia

Salon Wilpas – Jesse Jokiniemi – 7 maalia

Salon Wilpas team news

Ampiaiset hakevat raivokkaasti vielä syyskierroksen avausvoittoaan, kun Turusta oli viikko sitten tuomisina kitkerä 1-0-tappio ÅIFKille. Salolaiset painoivat toisella puolikkaalla sinnikkäästi pelin keltanuttujen päätyyn, mutta hukattu rankkari ja muutama muu erinomainen tontti, tarkoitti paluumatkaa ilman palkintoa. “Vastustajalla ei ollut yhtään rakenneltua paikkaa, vaan kaikki lähtivät meidän virheistä. Muuten joukkueen pelisuoritus oli hyvä ja kaikki tekeminen kohdallaan. Virheet siis pois ja parempaa pallollista pelaamista, niin päästään täysiin pistepotteihin käsiksi”, uskoo Manu.

Salolaiset ovat painaneet normaalia kovemman treeniviikon päämäärätietoisissa pyrkimyksissään kääntää kelkka. Perjantain huili tullee tarpeeseen, sillä kova viikko on verottanut kroppia jokaiselta. Saaren matka jää väliin Yhdysvaltoihin vaihtoon lähtevältä Joonas Ojaselta, työkiireiseltä Niko Helmiseltä, kuumeflunssan riivaamalta Valtteri Peltolalta, olkapäätään parantelevalta Onni Vesteriseltä, jalkavaivoista parantelevalta Olli Jakoselta sekä nilkka- ja takareisivammoistaan kärsiviltä Jani Lehtiseltä ja Vesa Vainiolta. Tämän lisäksi pelilistalta puuttuvat nuoret Henri Makkonen ja Markus Kuivala.

Vastavuoroisesti kokoonpanoon palaavat Niko Stenholm, Antti Lehtonen, Matti Saario, Mikko Tapaninen, Akseli Auranen, Jesse Koskinen ja Jeremias Erikäinen. Keltamustan avaukseen tulee peräti kuusi muutosta, kun staff yrittää herätellä joukkuetta. Kapteeni Tomi Kuokkanen palaa ensikertaa tämän kauden osalta omalle luonnolliselle pelipaikalleen toppariksi, Niko Stenholm puolestaan starttaa oikealla. Jokiniemi putoaa keskikentän linjaan Mikko Tapanisen kanssa, Jesse Koskisen napatessa halutun 10-paikan. Kärkimiehinä aloittavat puolestaan dynaaminen duo Teemu Kesänen ja Niko Virtanen.

“Viikon anti on ollut hyvä ja varsinkin valmistavan harjoituksen sisältöön olin erittäin tyytyväinen. Saatiin tehtyä isolla porukalla oikeita juttuja ja joukkue imi infon ja ajatukset siitä, miten vastustaja pelaa ja miten heitä haavoitetaan. Me lähdemme kirjoittamaan sankaritarinaa 18:sta salolaisesta, jotka uhmasivat Suomen suurimman saaren veikkausliigapelaajilla vahvistettua kotijoukkuetta”, maalailee Salon Wilppaan päävalmentaja lopuksi.

Kiinnitä katseesi heihin:

Mikko Tapaninen – Mystinen taruolento Suomen Spartasta eli Perttelistä. Raudanluja mies, joka ei turhia puhele tai leveile, vaan käy tylysti töihin. Heat map ulvoo sfääreissään Tapsan takuutuotteena ja ikiliikkuja ei pysähdy. Milloinkaan.

Jesse Koskinen – Pikku-taikuri. 47-kiloinen ihmelapsi, joka tekee asioita fysiikan lakeja uhmaten. Pieni, ketterä, vikkelä ja salamannopea napakettu liikkuu ovelasti, ratkaisee kypsästi ja iskee tappavasti. Uskomattoman hyvä pelaaja!

Tomi Kuokkanen – The captain. Skipper. Joukkueen johtaja, sielu ja ruumis. Täydellinen ihminen ja vielä parempi mies. Pelinavaajana pelipaikkansa ehdotonta aatelia.

Aina luotettava ja tyylikäs, kapteeni Kuokkanen

Lingzin jaloista ja liikkeistä voi seurata oikeastaan mitä tahansa. Pikku-Taikuri Koskinen!

Mikko Tapaninen hengittämässä niskaan pelissä on harvinaisen v**tumainen skenaario.