Otteluennakko: 3.5.2019 Salon Wilpas v PaiHa

Otteluennakko: 3.5.2019 Salon Wilpas v PaiHa

Wilpas-Haka perjantai-illan herkkuna (2.5.2019)

Raitapaidat vastaanottavat sarjanousijan Paimiosta, kun paikallinen Haka saapuu Salon Urheilupuistoon perjantaina 3.5 mittelemään Länsi-Suomen kolmosen sarjapisteistä. Ottelu starttaa klo 19.

Ottelun lähtökohdat

Vihreäpaitojen viime vuoden ylivertaiselle menolle ei Länsi-Suomen nelosessa löytynyt pysäyttäjää, kun paimiolaiset pelasivat nousujuhliin päättyneen kauden tappioitta. Posketon maaliero; 77 tehtyä ja vain 11 päästettyä, kertovat olennaisen suvereeniudesta. Joukkueen peräsimeen pestatun Rodrigon näytöt Veikkausliigasta lienevät kaikille tutut, eikä valmennukselliset urotyöt tunnu yllättävältä.

Rodrigon myötä Paimioon on lennätetty useahko brassipelaaja ja se on noteerattu myös kansallisella tasolla. Viime vuoden brasilialaisvahvistukset takoivat peräti 57 maalia, muun joukkueen vastatessa lopuista. Sama meno tuntuu jatkuvan sillä viime vuoden kvartetti on korvattu neljällä uudella lahjakkuudella, joista hyökkääjä Lucas Fonseca on iskenyt toistaiseksi kaikki Hakan kauden kolmesta tehdystä maalista.

Käynnissä olevaan kolmosen vieraat ovat aloittaneet mukiinmenevästi ja avaustappiota on seurannut kolmen ottelun tappioton putki. Vähämaaliset ottelut puoltavat Hakan vahvaa koko joukkueen puolustuspeliä, mikä antaa aina pohjan rakentaa menestyksekästä joukkuetta. Hyökkäyspeli ei vielä ole yltänyt täyteen lentoon ja vihreänutut ovat jääneet kaipaamaan tehoja.

”Rodrigon tulon myötä seura on totisesti muuttunut huomattavasti ammattimaisempaan suuntaan, joka helposti unohtuu tämän Brasilia-hypen alla. He ovat paljon enemmän ja joukkueena monipuolinen, jolla on useita vahvuuksia. Olisi loukkaus heidän loppua joukkuetta kohtaan puhua heidän olevan pelkästään brassien varassa. Mielenkiintoinen ja haastava vastustaja meille, jonka kohtaamista odottelemme vesi kielellä”, herkuttelee Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho ennakkoon.

Parhaat maalintekijät viime kaudella

Salon Wilpas – 11 maalia – Jesse Jokiniemi

PaiHa – 35 maalia – Felipe Ribeiro

Salon Wilpas team news

Keltamustan vakuuttava meno Länsi-Suomen kolmosessa jatkui viime kierroksella Tykkien vieraana Turun Yläkentällä, josta sarjapisteet lähtivät Ampiaisten kyytiin peräti 2-6-lukemin. Kolmas perättäinen voitto lennätti salolaiset samalla sarjan kärkipaikalle.

”Vähän erikoinen matsi, sillä ainakin ekalla jaksolla emme oikein päässeet missään vaiheessa täyteen vauhtiin ja mentiin puolivaloilla hämmentävästi 0-2-numeroissa puoliajalle. Toisen puoliskon alkuun tullut kolmas osumamme tappoi pelin ja loppu oli enemmän tai vähemmän hellureitä. Voittajasta, kun ei ollut epäselvyyttä. Joka tapauksessa hyviä hyökkäyspään onnistumisia ja pari todella nättiä reppua, jossa pinkkejä vietiin härskisti. Nollapelin rikkoutuminen oli omaa huolimattomuuttamme”, muistuttaa Aho.

Paimiolaisten epäonneksi raitapaidat juoksuttavat perjantain otteluun käytännössä täyden arsenaalinsa. Poissaolijoista merkittävin on armeijan leivissä viikonloppugineksiään nauttiva Tomas Vuoriranta. Massiivisia debytantteja tämän kauden osalta Ampiaisten rosterissa ovat sarjan eliittiin lukeutuvat topparit Niko Stenholm ja Joonas Ojanen. Raudanluja parivaljakko on myös ainoa muutos Wilppaan avauskokoonpanossa.

”Stenun ja Jonnyn saaminen käyttöömme on harvinaislaatuista luksusta ja vahvistaa jo entisestään lujaa puolustuspäätämme. Valmentajan kannalta kohtuuttoman mehukas tilanne, kun valittavana ovat myös Eemeli Auranen ja Vesa Vainio. Nythän esimerkiksi yhteistyöseurastamme SalPasta hyvin meillä pelannut Jeremias Erikäinen ei mahdu edes kokoonpanoon!”, hämmästelee Manu.

Wilpas-koutsi Toni Niemelä on samoilla linjoilla päävalmentajan kanssa: ”Meillä on aivan huikea kokoonpano huomenna! Ja mikä penkki siihen päälle! Olen hiton iloinen siitä, että jätkät on saanu laajalla rintamalla onnistumisia ja, että ollaan alettu hyödyntämään paikkoja, minkä huomaa treeneissäkin. Huomenna oma peli pitää saada heti alusta sujumaan ja pidetään se flow, mikä meillä on ollut nyt päällä, niin hyvä tulee”.

Kiinnitä katseesi heihin:

Jesse Jokiniemi – Taikurin taikasauvat loihtivat Tykkien turmaksi sellaisen ilotulituksen, että alta pois. Ärsyttävän ylivoimainen pallollisessa tekemisessään, mikä turhautti pinkkipaidat ja jätti turkulaisyleisön taputtamaan seisaaltaan. Joko perjantaina paukkuisi sarjan parhaan kauden avausbyyri?

Alexander Strekalovskiy – Aleksanteri Suuri jysäytti Wilppaan voittoparaatin käyntiin 33 metristä lähteneellä killshotilla. Laaki ja vainaa, kuten villissä lännessä sanottiin. Muutenkin meno oli tuttua Sashaa parhaimmillaan, armoa ei tunnettu, eikä sääliä jaettu, kun tämä Allegro mylvi menemään!

Sashan elämä on briljanttia just nyt! Kuva: Sinikka Makkonen