Wilpas kohtaa kauden viimeisessä vieraspelissä SC Wolvesin (5.10.2018)

Keltamustan kauden ainoa jäljellä oleva reissupeli vie Paraisille, jossa se kohtaa SC Wolvesin. Länsi-Suomen miesten kolmosen kamppailu pelataan lauantaian 6.10 klo 14 Pajbackan nurmella.

Ottelun lähtökohdat

SC Wolvesin loppukausi huipentuu viimeiseen kierrokseen asti, sillä se on intensiivisessä putoamiskamppailussa mukana. Sopivasti painetta hukkasten päätyyn löi ÅIFK voittamalla TPKn 2-0 ja hivuttamalla paraislaiset putoamisviivan alapuolelle ennen Wilppaan kohtaamista. Hyvin vuoristomaisen kauden pelannut tuleva kotijoukkue on parhaimmillaan pystynyt voittamaan kenet tahansa, mutta pitkässä juoksussa epätasaisuus on jättänyt valkopaidat tukalan tilanteen eteen. Syksyn rekordiksi Sudet ovat kirjanneet yhdeksässä ottelussa: 4 voittoa, 2 tasapeliä ja 5 tappiota. Viime kierroksella se hävisi derbyn Piffenille 3-0-lukemin.

“He ovat olleet meille vaikea vastustaja, jota emme ole kyenneet viimeisissä neljässä pelissä voittamaan. Erikoista on myös se, miten paljon olemme tehneet nimenomaan paineettomia lapsusmaisia virheitä aiemmissa kohtaamisissajoista he ovat omaa hyvyyttään sitten rankaisseet. Mutta lauantai on eri peli ja me olemme todella tyytyväisiä asemastamme, missä me voimme vahvasti vaikuttaa heidän kohtaloonsa. Viikatemies tulee raitapaidassa”, lupaa Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

SC Wolves – Jami Hannuniemi – 8 maalia

Salon Wilpas – Jesse Jokiniemi – 11 maalia

Salon Wilpas team news

Ampiaiset surisivat sähäkästi viime perjantaina, kun FC Boda lähetettiin neloseen 4-1-numeroin. Koko ottelua rutiinilla hallinneet salolaiset näyttivät jälleen kerran parasta osaamistaan ja olisi voinut iskeä kevyesti muutaman maalin lisääkin. “Me emme olleet Masku-peliin millään tavalla tyytyväisiä joukkueena ja haimme vastausta alisuoritukseemme Taponkedon nurmella. Joukkue reagoi erinomaisella tavalla ja vastikkeemme kirjattiin tulostaululle. Meidän viimeiset viisi ottelua pienten taktisten muutosten jälkeen ovat olleet briljantteja Masku-peliä lukuunottamatta ja me olemme jälleen löytäneet kevätkauden hurmosta esityksiimme”, analysoi Aho tyytyväisenä.

Ampiaisten treeniviikko onkin ollut pitkästä aikaa moitteeton ja yli 20 miehen vahvuudella vedettyjen harjoitusten tempo ja anti on ollut kiitettävä. “Me haluamme voittaa loput pelimme ja sijoittua mahdollisimman korkealle. Ja teemme sen rakkaudesta lajia ja seuraa kohtaan sekä arvostuksesta sarjan muita joukkueita kohtaan”, alleviivaa Manu.

Pajbackalle Wilpas marssii lähes täydellä repertuaarillaan. Wolves-pelin missaavat kuitenkin pohjevaivainen Vesa Vainio, polvivammaa poteva Matti Saario, kuumeflunssan kanssa koko viikon painineet Severi Jaatinen sekä Markus Kuivala sekä kipeytyneen selän kanssa tuskasteleva Alexander Strekalovskiy. Tärkeitä kokoonpanoon palavia palasia ovat luottomies Mikko Tapaninen, nuorten maajoukkuemies Onni Vesterinen sekä pelikieltonsa kärsinyt runkopelaaja Teemu Kesänen.

Ampiaisten avaukseen tehdään neljä modifikaatiota, kun Onni Vesterinen, Mikko Tapaninen, Niko Virtanen ja Teemu Kesänen ottavat paikkansa startista. “Me emme ole kiinnostuneet tippaakaan siitä miten Wolvesille käy. Päinvastoin meillä on omat kalavelkamme maksettavina ja jos meillä on mahdollisuus lähettää heidät alas, niin me totisesti sen teemme. And we will absolutely fookin’ luv it!”, päättää Salon Wilppaan edustusjoukkueen ykköspiiskuri.

Kiinnitä katseesi heihin:

Olli Jakonen – Sarjan kuumin hyökkääjä tällä hetkellä, joka on itseasiassa ollut Wilppaan loppukauden liekkien pääsyy ja se puuttuva palanen. Häiriintynyt fysiikka yhdistettynä Jakosten suvun kultaiseen veriperintöön tekee Opasta täydellisen sentterin.

Valtteri Peltola – Modernin laitapakin perikuva. Väsymätön laitakameli, joka suhaa kaistaansa armotta ja pysähtymättä. Pyyteetön defensiivisesti ja aktiivinen offensiivisesti. Viime pelissä maukkaana esimerkkinä kauden ensimmäinen osuma tyylikkäänä viimeistelynä etunurkasta.

Niko Virtanen – Keltamustan viime kauden ykköspyssy on kulkenut hieman varjojen mailla ja tehottomuusapinasta oli ehtinyt kasvaa oranki. Joka tosin tipahti Gäliksen leveiltä hartioilta viime pelissä, kun mies naulasi klassikollaan pelin purkkiin. Ja lisää tulee!

Fly like an eagle. Pala Opan dominanssia!

Smooth criminal. Kiiltokuvapoika Peltsi!

Sensual. Gälis ja herkkä tatsi.