Ampiaiset sarjaykkösen kimppuun Raumalle (8.9.2018)

Salon Wilpas matkaa sunnuntaina 9.9 Äijänsuön stadionille, Raumalle, kohtaamaan Länsi-Suomen miesten kolmosta johtavat Pallo-Iirot. Ottelu käynnistyy klo 18:30.

Ottelun lähtökohdat

Paljon on ehtinyt tapahtua joukkueiden välillä sitten viime kohtaamisen 25.5, jolloin Keltamusta kaatoi raumalaiset Salon Urheilupuiston ylänurmella lukemin 2-0. Silloin salolaiset repivät sarjajohdon neljään pisteeseen. Lähes vastaava on isäntien johto nyt, kun kautta on kuuden ottelun verran jäljellä. Voittamalla sunnuntain ottelun Iirot venyttäisivät eroa kärjessä 6 pisteeseen.

Keväällä raitapaidat onnistuivat lähestulkoon täydellisesti Iiroja vastaan; saumaton koko joukkueen puolustuspeli piti silloiset vieraat suhteellisen vähillä ja vaarattomilla maalipaikoilla, kun taas oma suunnanmuutospeli kaikessa nopeudessaan aiheutti suuria ongelmia vastustajalle.

“Se oli meiltä kokonaisuutena kauden paras pelimme ja varsinkin pallottomana kontrolloitiin pelitapahtumia ja vastustajan tekemistä briljantisti. Vahva joukkuedynamiikan ja -etiikan riemuvoitto”, muistelee Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho lämmöllä.

Pallo-Iirot ovat lunastaneet odotusten mukaisen position sarjassa löytämällä pelaamiseensa tasaisuutta ja tyypilliseen tapaan mestaruus näytetään voitettavan sarjan parhaalla puolustuksella. Alkukevään yskähtelyistä ei ole ollut syyskierroksella tietoakaan, lukuunottamatta SoVo- ja PIF-pelejä, kun se on marssinut voitosta voittoon. Paraisilla shokkihoitoa saaneet tulevat isännät kuitenkin katkaisivat samalla viiden ottelun voittoputkensa.

“Pitkässä juoksussa osaavan valmentajan kädenjälki ja sarjan paras pelaajamateriaali tulevat esille laatuna, jota Iirot ovat nyt esittäneet. Yksilöt ratkaisevat otteluita, puolustus mestaruuksia. Vähän naurattaa Akustin saama kritiikki, vaikka joukkue etenee täysin tavoitteessaan. Varmaa nousua, kun ei ole olemassakaan urheilussa”, muistuttaa Aho.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

Pallo-Iirot – Uchenna Emenike Mbachu – 8 maalia

Salon Wilpas – Jesse Jokiniemi – 9 maalia

Salon Wilpas team news

Ampiaisten synkkä syksy sai kirkkaita auringonsäteitä tuutin täydeltä, kun se latoi viime kierroksella TPKn verkkoon Salon Urheilupuiston ylänurmella 7 reppua! Turkulaiset lähetettiin häntä koipien välissä takaisin Aurajoen rantateille tylyin pesislukemin 7-1. “Luonnollisesti väkevä suoritus kaikin puolin, jonka loppulukemat alleviivaavat. Meidän hyvyyttä kaikilla osa-alueilla, kuten jokainen voi päätellä, sillä TPK ei kuitenkaan ole mikään heittopussi”, alleviivaa Manu.

Wilppaan terveystilanne on pysynyt ennallaan erinomaisena ja Raumalle valittavana oli 30 pelaajaa. Viime pelin taktiset muutokset ovat tuoneet uutta pohdiskeltavaa Keltamustan valmennustiimille, eikä helpotusta ole tuonut mennyt harjoitusviikko, joka on ollut kärkäs ja treeneissä on välillä ollut lähellä läikkyä jopa yli, kun jokainen pelaaja haluaa Ahon mukaan pelaamaan: “Ei TPK-peli nostanut pelaajien fiilistä tai mitään muutakaan, kun emme ole olleet missään vaiheessa missään notkossa. Turhautuneita ilman muuta, kun pisteitä eikä voittoja ole kertynyt pelisuorituksiamme vastaavalla tavalla, mutta ei muuta. Onnistumiset tässä kohtaa olivat toki kivoja ja voitto maistui voitolta”.

Merkittäviä muutoksia ei pelaajarintamalla ole, TPK-pelin missanneet ovat edelleen poissa ja viime matsissa esiintyneistä vain koko viikon flunssakuumeessa ollut Valtteri Peltola ja sukujuhlissa juhliva Jesse Koskinen missaavat Rauman elämysmatkan. Avauskokoonpano pysyy ensimmäistä kertaa tällä kaudella muuttumattomana ja pelipäivän kokoonpanoonkin tulee vain kaksi pakollista muutosta, kun kupongille iskevät Peltsin ja Lingzin tilalle Sauli Karjalainen ja Jeremias Erikäinen.

“Meidän täytyy tiedostaa Raumalla odottava haaste ja kerrata ne hyvät jutut, mitä teimme edellisessä kohtaamisessa. Iirojen pelaamisesta pitää pystyä ottamaan tietyt elementit pois ja onnistuttava käyttämään omia vahvuuksia. Kova missio, muttei missään tapauksessa mahdoton. Me uskommekin omiin kykyihimme ja lähdemme levollisin mielin Äijänsuolle“, päättää tyynenrauhallisen oloinen Salon Wilppaan edustuksen päävalmentaja.

Kiinnitä katseesi heihin:

Eemeli Mälkönen – Eemelin voittavaa preesensiä maalinsuulla tarvitaan pomminvarmasti, kun Ampiaiset lähtevät aiheuttamaan raumalaisille kauden ensimmäistä kotitappiota. Mälkiksen rautainen varmuus, ohjaus ja oman alueen dominointi nostattavat koko joukkueen tasoa.

Onni Vesterinen – Sunnuntain mehukkain matchup lienee Mbachu vs Vesterinen. Kun viheriön octagon sulkeutuu, ei karkuun pääse ja vastustaja pitää kohdata niin kuin mies kohtaa miehen. Toistaiseksi Onnin tappiosarake näyttää pyöreää nollaa ja näyttää sitä toivottavasti ottelun jälkeenkin.

Jesse Jokiniemi – Ahon mielestä TPK-pelin parasta antia oli Taikurin kasvoille liian pitkästä aikaa ilmestynyt leveä, jokerimainen, virne. Why so serious, kun voi olla sarjan ylivoimaisesti paras pelaaja?

Jesse Jokiniemi – Taikuri veivaa, kusettaa, jallittaa

Onni Vesterinen – Ohittamaton defensiivisesti ja pysäyttämätön offensiivisesti

Eemeli Mälkönen – Kiistattomasti personal best-kondiksessa