Otteluraportti: 19.6-19 Peimari Utd v Salon Wilpas 2-0

Otteluraportti: 19.6-19 Peimari Utd v Salon Wilpas 2-0

Rodrigues liikaa Keltamustalle (19.7.2019)

Salon Wilpas haastoi sarjajohtaja Peimari Unitedin tasapäiseen kamppailuun, kunnes Bruno Rodrigues nousi parrasvaloihin maalaten kahdesti kotijoukkueelle. 19.6 keskiviikkona käyty Länsi-Suomen kolmosen sarjaottelu päättyi isäntien 2-0-voittoon.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

Peimarin sarjajohto ei ole totisesti tullut pelaamalla sarjan näyttävintä jalkapalloa, mutta tehokkainta ja riskitöntä varmasti. Kotijoukkuetta ei kiinnostanut pallonhallinta, eikä lyhytsyöttöpeli, vaan riskittömyys ja omat erinomaiset yksilöt. Kuvaavaa mustapaidoille oli jäädä alle sataan onnistuneeseen syöttöön kummallakin 45-minuuttisella. Se kuitenkin puolusti organisoidusti, luuti vähänkin epäilyttävät pallot pitkälle ja/tai korkealle. Joukkueen fysiikka näkyi sekä juoksukunnossa että kaksinkamppailupelaamisessa, joissa se oli odotetun vahva. Hyökkääminen oli lähinnä pitkien pallojen perään juoksemista tai syötönkatkoista käynnistettyjä suunnanmuutoksia.

Unitedin paras oli kaksi maalia viimeistellyt Bruno Rodrigues. Laituri oli lähes koko ottelun pimennossa, mutta astui valokeilaan 76.minuutilla iskien upean soolo-osuman. Taitava ja nopea laitahyökkääjä, jonka viimeistelyt olivat maailmanluokan suorituksia kaikessa komeudessaan. Laitapuolustaja Daniel Coutinho oli näkyvästi esillä ja wingback paineli kiitettävään tahtiin oikeaa laitaansa, tukien Brunoa. Vahva offensiivinen panos Peimarin hyökkäämiseen. Pakin painava jalka tuli esiin myös laadukkaina erikoistilannepalloina. Egzon Ibrahimi joutui koville Kevin Kreenin kanssa, mutta hoiti tonttinsa tyydyttävästi nollan pysyessä omassa päässä.

Ampiaisilla oli ryhdistäytymisen paikka kontattuaan kotona ja se onnistui yleisilmeensä korjaamisessa. Se pelasi rohkeasti lyhyellä aina maaliotkusta lähtien, eikä hämmentynyt isäntien kovastakaan paineesta, vaan pelaili vaihtelevasti, mutta järkevästi vastustajaa ulos. Kaksinkamppailuihin salolaiset tulivat isku iskusta -mentaliteetilla, eivätkä jääneet jalkoihin. Hyökkäämisessään se käytti vahvuuksia ja pystyi huomattavasti kotijoukkuetta monipuolisempaan pelaamiseen, vaikkei parhaimmille maalipaikoille päässytkään.

Wilppaan parhaaksi nousi miesten debyyttinsä kovassa paikassa tehnyt maalivahti Teemu Koskinen. Krisun nivusten sanoessa itsensä irti alkulämmittelyissä tuli Tempekselle pikakomennus, jonka mies selvitti kunnialla. Pienen hermoilun jälkeen nuorukainen tarjosi erinomaisen jalan pelinavaukseen ja esitti pari komeaa seiviä toisella puoliskolla, kun mustapaidat vyöryttivät painetta Wilppaan maalinsuulle. Takaiskuille ei Wilpas-vahti voinut mitään. Joonas Ojanen oli perusvarma itsensä topparina ja tarjosi johtavan preesensinsä Wilppaan haastaessa sarjajohtajaa. Markus Kuivala taisteli keskikentän ytimessä täydellä sielulla ja oli väkevä katkoissa, kaksinkamppailuissa ja taklauksissaan. Taitavan pelimannen fyysinen puoli kesti vertailun mihin tahansa peimarilaiseen.

Ottelun jälkimainingit

“Todennäköisesti maksimiyritys meiltä näin ohuella rosterilla ja pelaajien pelirohkeuteen ja taisteluilmeeseen täytyy olla tyytyväinen. Niin kauan oltiin hyvin mukana, kun jaksettiin, mutta toiselle jaksolle olisimme ilman muuta tarvinneet uusia jalkoja varsinkin hyökkäyspäähän. Yksilö ratkaisi omalla erinomaisuudellaan pelin”, antoi Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho tunnustusta joukkueelleen.

Peimari Utd – Salon Wilpas 2-0 (0-0), (2-0)

76min 1-0
81min 2-0

Ottelutilastot (Peimari Utd – Salon Wilpas)

rikkeet 12 – 14
laukaukset (kohti/yht) 8/18 – 4/5
paitsiot 2 – 3
ylärimat/tolpat 0/1 – 0/0
kulmat 13 – 3
kelt.kortit + pun.kortit 1+0 – 2+0
pallonhallinta 40% – 60%

Wilppaan tähdet

*** Teemu Koskinen

** Joonas Ojanen

* Markus Kuivala