Ampiaiset tasasivat pisteet FC Inter 2:sen kanssa (27.10.2018)

Salon Wilpas tasapelasi toistamiseen, kun 27.7 perjantain Länsi-Suomen kolmosen sarjaottelu FC Interin 2-joukkueen kanssa päättyi 1-1-lukemiin. Tasaisen ja ympäripyöreän ottelun avausosumasta vastasi Olli Jakonen reilun tunnin kohdalla. Turkulaiset kuitenkin kuittasivat maalin seuraavalla minuutilla. Hyvistäkään paikoista huolimatta kumpikaan ei onnistunut maalinteossa toistamiseen.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

Raitapaidat jäivät tekemisissään varsin keskinkertaiselle tasolle. Hidas reagointi ja passiivinen peruuttelu olivat ikäviä leimoja Ampiaisten pelaamisessa. Puolihuolimattomuutta ja liikaa epäselvyyttä. Siitäkin huolimatta se sai luotua paikkansa voittaa ottelun, mutta rehellisyyden nimissä olisi voinut sen myös hävitä. Loppujen lopuksi tasapeli oli oikeudenmukaisin lopputulos.

Isäntien parhaaksi pelasi vakuuttavan varmasti keskikentän keskustassa molempiin suuntiin operoinut Niko Stenholm. Erinomaista sijoittumista pallottomana läpi ottelun, jonka päälle tilastoihin kertyi aimo määrä syötönkatkoja ja riistoja. Pelintekemisessä ja varsinkin sen tasapainottamisessa ja rytmittämisessä Stenu pisti pöytään mestariluokan voittokäden. Fantastinen pelaaja napautti itsensä myös pisteille vapauttamalla erinomaisella syötöllä Olli Jakosen läpiajoon. Opa olikin pirtein vaihdosta viheriölle kirmannut pelimies. Tutun ärhäkkäällä askeleella tuoreilla jaloilla suoraan turkulaisten iholle. Lannistumaton kaikissa liikkeissään ja vahvaa etenemistä pallon kanssa. Maali oli takuuvarmaa maalintekijän kliinisyyttä puhtaimmillaan. Sensuelli, hallittu ja tarkka sijoitus ohi vastaantulleen veskarin ja aivan takapesään. Nam! Valtteri Sinervo valvoi keltamustaraitainen baywatch-puku päällä rantojaan kuin Mitch Buchannon konsanaan. Vidicin valvovan silmän alla äkkisyvään ei joutunut ketään, eikä biitsillä häiriköity.

FC Inter 2 tiedettiin paljon sarjasijoitustaan paremmaksi joukkueeksi ja sen se osoitti kentällä. Aktiiviseen peliin pyrkinyt, urheilullinen ja tavoitteellinen joukkue onnistui pelaamisessaan hyvin. Kentän käyttö oli täyteläistä ja varsinkin laidoille vieraat rakensivat jatkuvasti kolmioita ja hetkellisiä ylivoimia, joista pyrittiin sahaamaan pelivälinettä linjojen väliin taskuihin. Liikkuva ja taitava kollektiivi kokonaisuudessaan, jonka kanssa Wilpas tuskastelikin ajoittain pahanpäiväisesti.

Punapaitojen paras ja pelin näkyvin pelaaja oli keskikentän hyökkäävässä roolissa pelannut Yoonis Muse. Älykkäästi omilleen passitellut taituri pystyi pitämään palloja ahtaissakin väleissä ja tekemään tilaa ja aikaa pelikavereilleen hyvillä, taitavilla henkilökohtaisilla suorituksillaan. Nuorukaisen sarakkeeseen kertyikin reilusti plussapisteitä ja päivän kokonaissaldo jäi rutkasti hyvän puolelle. Säkenöivä peliesitys! Matias Lahti oli jykevä johtohahmo Interin keskuspuolustuksessa. Kovalla fysiikallaan linjojaan johtanut Lahti poistui niin pystypaineista kuin juoksukisoistakin lähes poikkeuksitta voittajana. Matias oli vahvasti mukana myös vieraiden tasoituksessa, singahtaessaan tykin lailla keskikentän katkon perään laidalta karkuun. Tuomas Happonen antoi hyvää vertaistukea Muselle keskikentän ytimessä, mutta selvästi kontrolloivammassa roolissa, missä onnituikin mainiosti. Järkevää pelaamista pääsääntöisesti läpi ottelun.

Ottelun jälkimainingit

”Jatkumoa näille vähän ristiriitaisille tunnelmille. Periaatteessa paikat oli täyteen pistepottiin, mutta niin oli vastustajallakin. Liian vähän onnistuimme kontrolloivassa pallollisessa pelissä ja toisaalta puolustamisessamme oltiin aivan liian passiivisia ja jopa hitaita. Ei missään nimessä parasta antiamme, itse asiassa yksi kauden heikoimmista suorituksistamme”, myönsi Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho pettyneenä.

Salon Wilpas – FC Inter/2 1-1 (1-1), (0-0)

66min 1-0 Jakonen (Stenholm)

67min 1-1 FC Inter/2

Ottelutilastot (Salon Wilpas – FC Inter/2)

rikkeet 10 – 10
laukaukset (kohti/yht) 5/8 – 5/8
paitsiot 4 – 6
kulmat 1 – 1
kelt.kortit + pun.kortit 1+0 – 2+0
pallonhallinta 50% – 50%

Wilppaan tähdet

*** Niko Stenholm

** Olli Jakonen

* Valtteri Sinervo