Edustus

Otteluraportti 3.8.2018 Länsi-Suomen 3div: ÅIFK – Salon Wilpas 1-0

Ampiaiset kärsivät maalin tappion Turun yläkentällä (7.12.2018)

Salon Wilppaan nihkeästi alkanut syyskierros jatkui tahmeana, kun ÅIFK löi salolaiset 3.8 perjantaina Turussa 1-0-lukemin. Keltamusta hallitsi peliä ylivoimaisesti ja ehti tuhria rangaistuspotkunkin jääden lopulta nollille.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

Kotijoukkue ÅIFKin heikosti sujunut kausi ja pisteiden tärkeys näkyi joukkueen äärivarovaisena pelaamisena ja se puolusti koko miehistöllään syvällä omalla puoliskollaan. Pakka tiiviinä ja tuki pallollisen puolustamiseen riittävän lähelle. Hyökkäyspelaaminen oli pitkälti vastaiskuissa ja Wilppaan pallonmenetysten tai syöttöharhojen varassa. Omaa systemaattista pallollista peliä keltapaidat eivät juurikaan esittäneet.

Isäntien parasta on vaikea nostaa muuten tasaisesta turkulaisnipusta, mutta maalivahti Samu Saari komealla pilkun torjumisella ja muutenkin varmalla pelillä lieni kotijoukkueen voiton kannalta tärkein mies. Kapteenina vahvan panoksensa omiensa pelaamiseen tuonut Cuong Tran antoi kirjaimellisesti kaikkensa ja oli koko sydämellä mukana. Jo ottelun aikana kirranneet pohkeet kramppasivat ottelun päätösvihellyksen myötä sen verran vahvasti, ettei kippari omin avuin kyennyt kentältä poistumaan. Ran his socks off, kuten Englannissa on tapana sanoa täyden päivätyön raataneille sankareille. Hyvää vertaistukea Tranille tarjosi selkeässä keskikentän rikkojana roolissa vääntänyt Khyam Aftab. Iso panos defensiivisesti ja erinomaista katkomista, rikkomista, syöttösuuntien peittämistä ja sitä kautta vieraiden pelistä vaikean tekemisen.

Salon Wilpas tuli Turkuun pelaamaan ja oli ainoa osapuoli, joka sen teki. Vahvasti eteenpäin hyökännyt ja ylhäältä aktiivisesti prässännyt vierasjoukkue dominoi pallonhallinnallaan, jonka ÅIFK suosiosti luovutti mustapaidoille. Vastustajan syvällä maanneiden linjojen takaa ja edestä oli vaikea löytää tilaa, eikä salolaiset juurikaan kymppipaikalle päässeet rellestämään. Hyvä laitapeli kuitenkin avasi jatkuvasti keskityspaikkoja ja hyviä murtautumisen mahdollisuuksia. Ampiaisten ainoaksi parantamisen kohdaksi jäikin maalinteko, kun se ei onnistunut edes rankkarista.

Wilppaan paras oli vähän eriskummallisesti maalivahti Eemeli Mälkönen, joka otti muutaman tärkeän kopin avauspuolikkaalla, kun salolaiset olivat huolimattomia pallollisessa pelaamisessaan. Takaiskulle ei sarjan paras maalivahtikaan voinut mitään. Markus Kuivalan kahden suunnan keskikenttäpelaamisessa oli maukkaita elementtejä. Kuivis rohmusi ärhäkkäästi riistoja, jonka lisukkeeksi tarjosi koko kentän kattavaa syöttöarsenaaliaan. Vahvasti mukana luomassa omilleen tilanteita erikoistilanteiden takaa. Jalkavaivojen kanssa tuskastellut kippari Tomi Kuokkanen teki väkevän paluun viheriöille tullessaan puoliajalla sisään. Esimerkillisen varmaa syöttötyöskentelyä sekä taattua laatua puolustuspäähän.

Ottelun jälkimainingit

”Elämme hämmentäviä aikoja ja syyskierros ei ole meille toistaiseksi suonut edes Lady Fortunan hymyä. Pelillisesti ihan ok suoritus meiltä ja olimme ehdottomasti kolmen pinnan arvoisia, mutta niin vain on todettava pallo pyöreäksi ja urheilu ihmeelliseksi. Toki olisimme voineet olla vieläkin parempia pallollisesti sekä kenttätasapainomme olisi voinut olla stabiilimbi, mutta olimme silti riittävän hyvällä tasolla. Maalit jäivät hyvistä paikoista tekemättä ja siksi lopputulos on hyväksyttävä tylynä faktana”, kommentoi Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho Paavo Nurmi-stadionin liepeiltä.

ÅIFK – Salon Wilpas 1-0 (1-0), (0-0)

41min 1-1 ÅIFK

Ottelutilastot (ÅIFK – Salon Wilpas)

rikkeet 11 – 10
laukaukset (kohti/yht) 6/11 – 4/10
paitsiot 5 – 0
ylärimat/tolpat 1/0 – 0/0
kulmat 4 – 4
kelt.kortit + pun.kortit 3+0 – 0+0
pilkut 0/0 – 0/1
pallonhallinta 34% – 66%

Wilppaan tähdet

*** Eemeli Mälkönen

** Markus Kuivala

* Tomi Kuokkanen