Keltamusta tykitti TOVEn nurin kolmosen sarja-avauksessaan (12.4.2018)

Ampiaiset pörräsivät terävästi lauantaina 7.4, kun se käynnisti virallisen pelikautensa isännöimällä TOVEa. Porilaiset jäivät väkivahvan kotijoukkueen jalkoihin numeroin 3-1. Salolaisten maalintekijöinä onnistuivat Jesse Jokiniemi ja debyytin miesten virallisissa otteluissa tehnyt Jesse Koskinen, joka pommitti ensiesiintymisessään heti kaksi maalia.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

Salolaisten ärhäkkä prässipeli ja tiukka kolmen linjan falangi olivat yhtälönä toejoelaisille ylitsepääsemättömän kova. Vieraiden pelistä tuli hidasta pallonpyörittelyä omalla kolmanneksella ja sillä oli tuskaisia vaikeuksia päästä murtautumaan, puhumattakaan maalipaikkoihin. Kotijoukkue oli myös vastustajaansa etevämpi sekä kovassa kaksinkamppailupelissä sekä suunnanmuutoksissa. Vahvalla työmiehen asenteella tilanteisiin iskeneet salolaiset saivat porilaisten suut paukkumaan ja lopulta selkärangan murenemaan. Suunnanmuutoksissa se oli askeleen tai parikin vihreäpaitoja edellä ja transitiot puolustuspelistä hyökkäämiseen tai päinvastoin tapahtui viiveittä. Kova tempo näytti sopivan myös paremmin isännille.

Kentän kunkku oli Wilppaan Jesse Jokiniemi, joka näytti pelisuorituksellaan, miksi kredentiaalit sarjan parhaan pelaajan titteliin ovat olemassa. Yli 90% tarkkuudella passeja omille nakuttanut pelintekijä veivasi ja kapellimestaroi kotijoukkueensa pallollista sinfoniaa. Kerta toisensa jälkeen peliä eteenpäin vieviä ratkaisuja ja kokonaisuutena eheää hyökkäyspelin mestarointia. Muut tekevät mitä pystyvät, Jokiniemi mitä tahtoo. Salolaisen jalkapallon elävä legenda, Juha Wähäsilta, nousi yhdeksi ottelun ratkaisuhahmoksi. Kovan kaksinkamppailupelaamisen keskiössä Wähis on kuin olohuoneessaan. Popkornit ja kokis vuorotanssivat keskikenttämaestron esittäessä fantastisen pääosan kahden suunnan lauantaileffassa. Täyttä dynamiittia väännöissä ja pallollisena itse varmuus. Jesse Koskinen juoksi ensimmäiseen viralliseen miesten peliinsä ja tarvitsi vain 20 minuuttia tehdäkseen itsensä tunnetuksi koko Salolle. Liukas hyökkääjä ei kainostellut isojen poikien kehässä, vaan viimeisteli kliinisesti molemmat paikkansa. Remember the name!

Kentän kingi ja Wilppaan kapellimestari, Jesse “Taikuri” Jokiniemi

Juha Wähäsilta oli tyly isäntä keskikentällä

SaloLOVEa parhaimmillaan, kun Jesse Koskinen on iskenyt ottelun ensimmäisensä ja vienyt Keltamustan 2-0-johtoon

TOVE rohmusi pallonhallinnan ja pyrki rakentamaan peliään maltillisesti aktiivisella lyhytsyöttöpelillä, alhaalta käsin. Ampiaiset vaan tahtoivat ikävästi surista iholla ja korvan takana, eikä ylimääräistä tilaa ja aikaa suotu. Ja kun tuli aika tapella ykkösistä ja kakkosista, poistuivat salolaiset vieraitaan reilusti enemmän voittajina. Ajoittain näyttäviä syöttöketjuja kokoon passailleet porilaiset ontuivat, kun paikka murtautumiseen tarjoutui. Pallonmenetyksiin se reagoi kärkästä isäntäänsä hitaammin ja ajautui usein ikäviin puolustusasetelmiin, jossa salolaiset juoksivat puolustuslinjaa kohti.

TOVEn ykkönen oli keskikentän pohjapelaajana urakoinut Joonas Salo. Vielä viime kaudella kakkosta MuSassa pelannut pelimanni oli pallollisesti varma ja suorastaan erinomainen pohjapelintekijä, jonka kautta vihreäpaidat useasti tulivatkin. Äärettömän hyvä tasapainottaja ja pelin rytmittäjä. Oikean laitapakin roolissa aktiivisesti pallossa ollut Eero Alakruuvi painoi höyrypäänä kaistallaan ja nakutti pelisuoritukseensa vahvasti plusmerkkistä saldoa. Sami Kirvesmäki pyöritti ajoittain mallikkaasti Veikkojen keskikenttäpeliä, mutta tuskastui omiensa pallollisiin ratkaisuihin, jotka kieltämättä jättivätkin parantamisen varaa.

Ottelun jälkimainingit

”Hyvä draivi ja krafti, joka näkyi ja huokui halussamme tehdä koko joukkueena töitä ja olla jääräpäisen periksiantamattomia omaa tekemistämme kohtaan. Oltiin henkisesti ja fyysisesti rautaa ja saatiin kaveri mussuttamaan ja lopulta murenemaan. Kontrolloimme peliä pallottomana ja teimme heidän pelistä hidasta. Riistoihin, katkoihin reagoitiin salamannopeasti ja käännettiin transitiot meidän hyväksemme. Noin taitava ja aktiiviseen peliin pyrkivä vastustaja vaati meiltä vastustajaa enemmän juoksumetrejä ja kurinalaisuutta puolustuspelimme paketin tiiviinä pitämisessä. Siinä onnistuimme erinomaisesti”, kiitteli Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho joukkuettaan sarja-avauksen päätyttyä

Salon Wilpas – TOVE 3-1 (0-0), (3-1)

52min 1-0 Jokiniemi (Virtanen)

84min 2-0 J.Jokinen (Lehtinen)

86min 3-0 J.Jokinen (Lehtinen)

90+2min 3-1 Marttila

Ottelutilastot (Salon Wilpas – TOVE)
rikkeet 18 – 10
laukaukset (kohti/yht) 8/11 – 3/5
paitsiot 0 – 2
kulmat 2 – 4
kelt.kortit + pun.kortit 1+0 – 0+0
pallonhallinta 39% – 61%

Wilpas team sheet

Mälkönen, Strekalovskiy, Ojanen, Sinervo, Kuokkanen, Wähäsilta, Vainio (87min Jaatinen), Aho (64min Kuivala), Jokiniemi (89min Helminen), Virtanen (70min J.Koskinen), Kesänen (60min Lehtinen)

Wilppaan tähdet

*** Jesse Jokiniemi

** Juha Wähäsilta

* Jesse Koskinen