Salon Wilppaan valmistautumisjakso tulevan kauden koitoksiin on jo hyvässä vauhdissa ja avoimeksi tarkoitettu lehdistötilaisuus seuran sisäiselle mediaväelle poiki rennon ja tunnelmallisen hetken miesten edustusjoukkueen valmennustiimin kanssa. Seuran päävalmentajana jatkaa hyvää työtä tehnyt Markus Aho, joka solmi viime kauden päätteeksi kahden vuoden jatkosopimuksen. Manun vasempana kätenä jatkaa luottomies Martti Kuvaja ja työ- ja perhekiireiden takia poisjääneen Tero Järvisen korvaa uutena tiimin jäsenenä Toni Niemelä. Jukka Mälkösen tilanne on osittain auki, mutta mies on lupautunut tarjoamaan apua tarpeen tullen.

Ensinnäkin onnittelut viime kauden johdosta sekä uudesta jatkosopimuksesta. Mikä sai Sinut jatkamaan Wilppaassa, sillä varmasti ottajia olisi muuallakin?

Aho: “Kiitoksia. Kolme vuotta sitten tulin tosiaan seuran päävalmentajaksi ja silloin päämääränä oli luoda edustusjoukkueen pelillinen ilme ja profiili uusiksi ja viime kausi oli tietyllä tapaa onnistuneen projektin päätös. Potentiaalimme jätti kuitenkin vastustamattoman haasteen, johon en voinut olla tarttumatta. Uskon tämän joukkueen pystyvän kehittymään vielä paremmaksi joukkueeksi ja toisaalta, vaikka ambitiot valmentajana on vähintään kansallisella huipulla, koen olevani vielä keskeneräinen ja haluan opiskella, tutkia lajia sekä kehittää itseäni valmentajana rauhassa. Tarjouksia on riittänyt viimeisen kolmen vuoden aikana runsaasti, mutta olen täysin sitoutunut Ampiaisten agendaan. Katsotaan tilannetta kahden vuoden kuluttua uudestaan.

Miten valmistautuminen on käynnistynyt tulevaa kautta ajatellen?

Aho: “Aika samalla tavalla kuin viime vuonnakin. Tammikuussa mentiin kahdella palloharjoituksella ja sekä yhdellä juoksu- että voimaharjoitteella per viikko ja nyt helmikuussa siirryttiin kolmen palloharjoituksen rytmiin. Fysiikkaa tehdään ennen jokaista palloharjoitusta kauden alkuun saakka. Treenipelit käynnistyvät 23.2 ja siitä kauden alkuun pelataan joka lauantai”.

Kuvaja: “Hemmetin hyvällä asenteella jätkät ovat vetäneet ja oikeastaan jatkaneet siitä, mihin viime kaudella jäivät. Vaikka kelit eivät aina ole olleet mitään missimorsiamia”.

Millainen pelaajamateriaali Keltamustalla on kaudella 2019?

Aho: “Tilanteemme elää pitkälti yhteistyöseuramme SalPan mukaan. Vielä on aikaista sanoa ketkä pelaa meillä ja ketkä eivät, mutta yhteistyö jatkuu Joutsenten kanssa. Muutamia varmoja lähtijöitä on siinä missä tulijoitakin. Joukkueen lopullisen muodon julkaisemme sarja-avauksen kynnyksellä, mutta vahvistuksista tulemme tiedottamaan sitä mukaa, kun ne varmistuvat. Meille tärkeää on salolaisuus ja sitä arvoa kunnioitamme tulevallakin kaudella”.

Kuvaja: “Menetykset ovat periaatteessa luonnollista poistumaa; opiskelujen perässä poismuuttajia ja kokeneempaa kaartia. Tuntuvia ehdottomasti, joiden paikkaamiseen tarvitaan ns. valmiita pelaajia nuorten lupausten tueksi”.

Toni Niemelä ei salolaisen jalkapalloilun ystävien kesken esittelyjä kaipaa. RoPSin kasvatti ja lahja futis-Salolle tuli tunnetuksi superlupaavana maalintekijänä. “Burgeri” pommitti reppuja nuorukaisena niin Wilppaalle, SalPalle, Halikon Hakoniskoille kuin SavUllekin. Useasti SalPan junioreiden parhaana maalintekijänä palkittu Niemelä on toiminut valmentajana kymmeniä vuosia; SalPassa useissa juniori-ikäluokissa ja miehissä mm. FC Halikon 5.divariin nostajana.

Miten hra Niemelä ajautui Salon Wilppaan valmennuskolmikkoon ja mitkä ovat fiilikset nimityksen johdosta?

Aho: “Toni oli mulla mielessä jo kolme vuotta sitten ja jo viime kaudella halusin hänet mukaan, mutta silloin Bändi vastasi kutsuun ja toisaalta Burgeri koutsasi SalPassa. Nyt palaset loksahtivat paikoilleen ja me saimme haluamamme. Tonin palava intohimo, arvot ja suunnaton halu päästä remmiin nosti hänet ehdokaslistamme kärkipaikalle. Wilppaan näköinen mies”.

Kuvaja: “Annoin Manulle ehdot omalle jatkolleni hankkia pätevä mies Bändin tilalle ja on hemmetin hienoa, että saatiin Toni mukaan!”

Niemelä: “Olin sivustakatsojana saanut kuvan, että Wilppaalla on hyvä meininki päällä ja siksi olen hiton iloinen ja otettu, että pääsin mukaan tähän juttuun. Tosin Bändi on huikea tyyppi ja jätti minulle isot saappaat, mutta Manu ja Masa saa musta hyvän valmentajan tiimiin. He tulevat olemaan vielä ylpeitä musta tulevalla kaudella. Me saadaan tästä helkkarin hyvä setti!”

No loppuun vielä, minkälainen valmentaja Toni Niemelä on ja mitkä ovat odotuksesi tulevasta kaudesta?

Niemelä: “Merseysidelainen filosofia tietty 😉 Uskoisin olevani hyvä opas junnuille, jotka ottavat ensiaskeleet miesten peleihin. Opettaa rohkeutta, olla pelkäämättä virheitä, uskaltaa olla oma itsensä, käyttää vahvuuksia, pelata joukkueena ja puolustaa ylöspäin. Odotukset tässä kohtaa on pelata laadukkaita pelejä, olla vaikea vastustaja muille joukkueille ja tietysti kasvattaa uusia, hyviä salolaisia pelaajia.

Ei muuta kuin kiitokset ajastanne ja oikein hyvää, menestyksekästä kautta Wilppaan edustusjoukkueelle!

#KillerBees Wilpas staff -19 vasemmalta Martti Kuvaja, Toni Niemelä ja Markus Aho