Sarjakärki Åifk katkaisi Wilppaan putken Turussa. Åifk-Wilpas 2-0 (1-0)

Wilpas ei pystynyt horjuttamaan Åifk:n asemaa kolmosen ehdottomana voittajasuosikkina. 2-0 (1-0) tappio Turussa ei silti haavoittanut keltamustien itsetuntoa. Enemmän harmia aiheuttivat lukuisat loukkaantumiset wilpas-leirissä. Taistelukentällä kolhiintuneita ja verta vuotavia Wilppaan ”sotureita” kannettiin pois jo ensimmäisen jakson aikana kolme.

Vain seitsemän minuuttia pelattu ja puolustuslinjan vasenlaita Juha-Pekka Jokinen väänsi nilkkansa kentän ”miinaan”. J-P:n tilalle kentälle juoksi vg-ottelun tärkystä pelikuntoon toipunut Tomi Kuokkanen. Ottelun 35. minuutilla hyökkääjä Joni Loimulahti koki saman kohtalon (eri miina) kuin j-p ja vain muutama minuutti myöhemmin puolustuksen keskustassa Tero Järvinen kolhi silmäkulmansa ilmataistelussa. Tästä seuraamuksena oli matka tyksiin, jossa lääkintämiehet parsivat silmäkulmaan kuusi tikkiä.

Ensimmäisen jakson lopun viimeiset viisi minuuttia Wilpas joutui näin ollen pelamaan vain kahdeksalla kenttäpelaajalla, tosin lisäharmejakin meinasi tulla, kun Åifk-tähti Auremaa yritti rumasti saada wilpas-vahti Petri Salomaan Järvisen/ Loimulahden / Jokisen seuraksi kentän ulkopuolelle. Onneksi Salomaa selvisi "vain" tilanteesta molempiin jalkoihin, Auremaan nappulatossuista tulleilla verisillä ruhjeilla. Tilanteesta ottelun erotuomari Tomi Heikkilä vilautti keltaisen kortin åbo-pelurille.

Wilpas pelasi ottelun totutusta poiketen puhtaasti kahdella hyökkääjällä ja tiivisryhmitys kärkien takana vaikeutti selvästi Åifk hyökkäyspeliä, joten vahvasti pelin aloittaneet vierailijat olivat hyvin pelissä kiinni. Wilppaan harmiksi jo ottelun 16. minuutilla wilpas-toppari Wille Batalha teki harkitsemattoman rikkeen wilppaan rangaistusalueella ja siitä seuranneesta rangaistuspotkusta pääsi åbon Jarno Auremaa tekemään 1-0 voittomaali isännille. Wilpas ei epäonnisella ensimmäisellä jaksolla onnistunut saamaan palloa turkulaisten maaliin asti. Lähellä oltiin kun Joni Loimulahti pääsi yllättämään ifk:n maalivahdin Kim Danskan, mutta pallo vain yläripaan tällä kertaa. Åifk pelasi parhaalla miehistöllään ja saikin muutaman kerran pallon vaarallisen lähelle maaliviivaa, mutta vihreässä peliasussa esiintyneen vierasjoukkueen puolustus siivosi pallot väljemmille vesille viimeisenä lukkonaan maalivahti Salomaa.

Wilppaalla oli "kuponki" täynnä otteluun lähdettäessä ja se joutuikin käyttämään kaikki vaihtonsa, mutta pystyi siitä huolimatta hyvään joukkuepeliin ja varsinkin sen puolustuslinja on oppinut alkukauden virheistä "jotain", joten lisäajalla syntynyt Åifk:n 2-0 maali oli pelkkää kosmetiikkaa. Wilppaan hyökkäyspeli oli tänään liian hidasta ja se sortui tuhlaamaan hyviäkin maalintekopaikkoja ehkä turhaan pallon siirtelyyn. Lisää suoraviivaisuutta ja …

Wilppaan seuraava ottelu perjantaina 17.8 klo 18.30 Wilpas – FC Boda Salon urheilupuiston ylänurmella.

TO 09.08.2007 Yläkenttä, Turku.

Åifk – Wilpas 2-0 (1-0)  ET: Tomi Heikkilä AET1: Jari Vahtera AET2: Sami Kattelus

1-0 ´16 rp. Åifk Jarno Auremaa

2-0 ´90+2 Åifk Janne Salminen