Wilpas hävisi Raisiossa. SCR – Wilpas 2-1 (1-1)

Ottelusta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa, ei ainakaan pelillisesti! Wilpas hallitsi peliä mielin määrin ensimmäisellä jaksolla. Wilpas siirtyi 0-1 vierasjohtoon ottelun 17. minuutilla kun Rezin Muhamad siirsi pelivälineen SCR:n maaliin. Esityön johto-osumaan teki Juha-Pekka Jokinen, joka voitti pääpallon vasemmassa laidassa ja siirsi sen Rezinille, joka sijoitti pelivälineen ohi kovaotteisen scr-vahdin Visa Riihimäen. Johto-osuman jälkeekin ote säilyi wilppaalla, mutta palloa ei enää saatu scr:n maaliin. Wilpas-pelureiden jo odotellessa taukovihellystä scr pääsi tekemään liian helposti 1-1 tasoituksen ottelun 43. minuutilla. SCR:n Nicklas Lundgren oli unohdettu wilpas maalin takatolpalle, josta hän sai siirtää aivan rauhassa pelivälineen wilppaan maaliin.

Toisella jaksolla wilpas jatkoi pehmeästi ja ottelun 78. minuutilla scr:n Mika Airas siirsi "onnenkantamoisellaan" kotijoukkueen johtoon 2-1. Veto noin 30 m. pääsi yllättämään wilppaalaiset ja painui lähes oikeaan ylänurkkaan.

Loppupeli oli wilppaan kovaa painostusta, mutta lisämaalia ei saatu aikaiseksi. Jälleen kerran wilppaan sairaslista piteni, kun scr:n hyvin pelannut maalivahti teloi wilppaan Tomi Kuokkasen ikävällä taklauksella, molemmat jalkapohjat edellä suoraan Tomin molempiin polviin.

Tilanteessa ottelun n. 80 minuutilla Tomi Kuokkanen pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä. Sijoitus ohi maalivahdin, joka myöhästyi tilanteesta ja joutui telomaan kuokkasen. Wilppaan harmiksi uhrautuneesti pelannut scr-puolustaja sai siivottua pallon uhrautuvasti läheltä maaliviivaa väljemmille vesille. Tuomari Sagulin pilli ei tilanteessa soinut….
Wilpasleirissä (ja uskoakseni osin myös scr-leirissä) näkemys oli tosin hieman erilainen, sillä scr:n maalivahti ei ehtinyt torjua tomin vetoa, vaan puolustaja maaliviivalta. Maalivahti sen sijaan osui kuokkaseen polviin (törkeästi ehkä kylläkin tahattomasti) hieman myöhästyneellä ulostulollaan ei palloon. Tuomari Sagulinin näkemys oli toisenlainen tosin järkkymätön! Maalivahti torjui pallon, eikä osunut Kuokkaseen, että silleen… Ei siis maalia eikä rankkaria wilppaalle!

Molemmissa polvissa ilkeät jäljet ja kovat kivut, mutta tuomaristolta ei tilanteessa eikä edes pelin jälkeen herunut "sympatiaan" wilpasleiriin. Tilanteessa ei tuomariston mielestä ollut aihetta toimenpiteisiin!!! Lisäksi lähes samaan aikaa vain noin kymmenen minuuttia aikaisemmin kentälle tullut Jesse Määttä teloi nilkkansa Kerttulan kentän miinaan ja näin wilpas joutui taistelemaan lähes kymmenen minuuttia kahden miehen vajauksella. Lisäosumia ei saatu aikaan, joten voitto jäi Raisioon.

Varoitukset ottelussa (suluissa kauden aikaisemmissa otteluissa saadut varoitukset, molemmilla 20 pelattua ottelua):
Wilpas 0 (14) ja SCR 1 (41)!

Wilppaan seuraava ottelu Lauantaina 15.9 klo 11 HammIK – Wilpas Hammarland, Ahvenanmaa.

PE 7.9.2007 Raision Kerttulan nurmi
SCR – Wilpas 2-1 (1-1) ET: Krister Sagulin AET1: Arttu kuukasjärvi AET2: Janne Laine
0-1 ´17 Rezin Muhamad (Juha-Pekka Jokinen)
1-1 ´43 SCR Nicklas Lundgren
2-1 ´78 SCR Mika Airas