Wilpas jatkoi voittokulkuaan kaatamalla Someron 2-1 vieraissa

Wilpas aloitti syyskierroksen vierasottelulla Someron Voimaa vastaan lauantaina 19.7. Aurinkoiseen Someroon Wilpas saapui positiivisissa mutta hivenen epävarmoissa tunnelmissa, sillä muutamien loukkaantumisten sekä muiden syiden johdosta mukana oli ainoastaan 15 pelaajaa. Kevätkierroksen ottelussa Somerolaiset olivat olleet karvan verran parempia voittaen pelin 2-1, eli ampiaisparvella oli kalavelkoja maksettavanaan. Wilpas lähtikin otteluun pelaamaan aktiivisesti voitosta mikä yllätti vastustajan. Loppunumerot Somerolla kirjattiin ansaitusti 1-2 Wilppaalle.

Wilpas aloitti ottelun aggressiivisesti voittaen lähes jokaisen kaksinkamppailun ja viimeistään kakkospallot päätyivät vieraille. Wilpas piti myös palloa jonkin verran somerolaisia enemmän mikä tuntui turhauttavan voiman pelaajia. Wilppaan aggressiivinen prässi vaikeutti Someron pelinavaamista niin paljon, että voima joutui rakentamaan peliä pitkillä pystysyötöillä. Pitkät pystysyötöt eivät selvästikään ole Someron vahvin ase sillä hyvin usein heidän hyökkääjänsä ajautuivat paitsioon. Wilpas taasen pystyi pitämään pelivälineen rauhallisesti maassa ja siten rakentamaan useita hyviä hyökkäyksiä kohti Someron maalia, käyttäen aktiivisesti koko kenttää hyväkseen. Tuhannen taalan paikkoihin ei tosin vieraatkaan päässeet vaan usein viimeistä edellinen kosketus tai viimeinen syöttö eivät laadullisesti olleet aivan kohdallaan. Wilppaan maali kuitenkin oli aistittavassa. Kun peliä oli pelattu 41 minuuttia sai Wilpas jälleen kulmapotkun, jonka Markus Aho pisti liikkeelle. Kulmapotku löysi tiensä Juha Wähäsillan reitille, tuloksena 0-1 valotaululle. Näissä numeroissa myös jakso loppui.

Uutta vauhtia peliinsä SoVo haki tekemällä puoliajalla yhden pelaajavaihdon, kun he vaihtoivat hyökkäykseen oman kotikaupungin miehen, Karri Anderssonin. Andersson toikin somerolaisten hyökkäykseen kulmikkuutta. Toinen jakso alkoi muutenkin tasaisemmissa merkeissä. Taistelu pelivälineestä oli kovaa ja peli pyöri lähinnä keskialueella. Ottelun toisen jakson alkupuolella Wilpas sai jobin postia, kun joukkueen kapteeni, Juha Wähäsilta, oli otettava vaihtoon kipeytyneen pakaralihaksen takia. Tilalle juoksi erittäin pirteitä otteita viime aikoina esittänyt Jyri Monerris Virkki. 64. minuutin kohdalla Monerris olikin juonimassa vieraiden 2-0 maalia. Upealla syöttösommitelmalla Monerris-Loimulahti mursi somerolaisten keskuspuolustuksen, pallo pelattiin linjan selän taakse täydessä vauhdissa olevalle Mikko Batalhalle. Mikko harhautti Someron maalivahdin ja paikalle rynnänneen laitapakin kuutamolle, jonka jälkeen kuljetti pallon rauhassa maaliin, 2-0 vieraille ja peli vaikutti olevan ratkaistu. Isännät onnistuivat kuitenkin lähes välittömästi kaventamaan ottelun tilanteeseen 1-2. Suurta hätää ei wilppaalla kuitenkaan kavennusmaalinkaan jälkeen ollut ja kun Wilppaan viimeisenä lukkona maalilla pelannut Petri Salomaa poimi kaikki loput somerolaisten yritykset näppeihinsä, oli vierasvoitto Wilppaalle selvä. Mainittakoon ottelusta vielä sen verran että tuomarikolmikko onnistui ottelussa erinomaisesti, linja oli selvä ja jämäkkä ottelun alkuvihellyksestä aina loppuun saakka koko kolmikolla.

Valmentajan kommentti:” Ihailen tätä nuorta joukkuetta, jossa kokeneemmatkin nuortuvat sorjaan lentoon. Meillä on nyt pelillisesti menossa vahva jakso. Joukkueen itseluottamus on teräsbetonia ja kiivaaseen ottelutahtiin sopii kiihkeät pelit. Wilpas halusi tätä voittoa isäntiä enemmän ja ansaitsi sen. Ottelun loppuhetkien maalipaikkojen hyödyntäminen olisi vielä kruunannut esityksen mutta jätetään toki jotain tuleviinkin kamppailuihin. Maskussa joukkueelta vaaditaan jälleen apinanraivoa!”

Wilppaan seuraava ottelu Maskussa perjantaina 25.7 klo 18.30 Masku-Wilpas.

LA 19.7. klo 15 Someron Urheilukentän nurmi.  ET: Jan Forsberg AET: Harri Kortelahti ja Tomi Posio.
SoVo – Wilpas 1-2 (0-1)
0-1 ´41 Juha Wähäsilta (Markus Aho)
0-2 ´64 Mikko Batalha (Joni Loimulahti)
1-2 ´67 SoVo Marco Izaac