Wilpas päätti kevätkierroksen komeaan 0-3 (0-1) vierasvoittoon Raisiossa

Wilpas päätti kevätkauden pelaamalla kevään rästiottelunsa SCR:ta vastaan. Vierailija Wilpas ei isäntiään ottelussa kunnioittanut vaan kahmaisi kolme sarjapistettä omaan pussiin 0-3 (0-1) numeroin. Keltamustat aloitti maalinteon käytännössä ensimmäisestä mahdollisuudestaan kun Markus Aho keskitti kulmapotkun merkistä tilattuun kohteeseen ja Wilppaan kapteeni Juha Wähäsilta ohjasi pallon päällään maaliin 0-1 ja ottelu oli ehtinyt vanheta vain kuusi minuuttia.

Raisiossa tuntuu pakka olevan hieman sekaisin myös kentän ulkopuolella, kun kolmosen takavuosien (jo unohtuneet) ikävät piirteet nousivat taas esille ottelun alla. Kevätkierroksen päättäneen pelin alku viivästyi yli kymmenen minuuttia isäntäjoukkueen etsiessä ottelupöytäkirjaa "jostain", ym…

Itse pelissä isännät olivat kuitenkin liikkeellä hyvällä jalalla ja yritteliäisyys oli kunnioitusta herättävää. Ottelun avausjakso olikin tasaista ja vauhdikasta peliä, jossa tosin SCR pelasi kovaa ja väärin, ampiaisparven ottaen "kiltisti" iskuja vastaan.

Ottelun taso parani toisella jaksolla Wilppaan malttaessa pelata palloa enemmän maatapitkin puhkoen raisiolaisrintamaa hyvillä syöttöyhdistelmillä. Vastaavasti isäntäjoukkueen peli hyytyi avausjakson lopulla suoritetun vaihdon jälkeen kun Vuorilehto otettiin vaihdosta Raisiolaisten kärkeen. Wilppaan puolustuslinja eritoten topparikaksikko Suominen-Stenholm eivät antaneet tälle erinomaiselle target-pelaajalle yhtään liikaa tilaa.

Ottelun ratkaisu syntyi Wilppaan erinomaisen suunnanmuutospelin tuloksena, kun Markus Aho toistamiseen tarjoili maaliin johtaneen syötön. Tällä kertaa siitä sai nauttia "pikalähetti" Joni Loimulahti, joka otti pallon haltuun täydessä vauhdissa, harhautti maalivahdin ja kuljetti pelivälineen lopulta verkon perille asti. Pelikello kävi maalin syntyhetkellä 56. minuuttia.

Raisiolaisia ei voi ainakaan yrityksen puutteesta syyttää sillä 0-2 maalin jälkeen Wilpasvahti Petri Salomaa joutui useampaan otteeseen venymään parhaimpaansa mutta lopun tolppalaukausta lähemmäksi maalia SCR ei tänään osunut.

Ottelussa riitti tapahtumia niin hyvässä kuin pahassakin. Raisiolaisvahdin karatepotku Joni Loimulahden päähän
pallontavoittelutilanteessa n. 20 metrissä (60 min) pitäisi määritellä ”vaaralliseksi pelitavaksi”, mutta ei tällä kertaa edes varoituksen arvoisesti. Toinen erikoisuus nähtiin hieman karatenäytöksen jälkeen kun kamppailun päätuomarin (Sameli Valkaman) pohkeet kramppasivat ”kovavauhtisen” pelin seurauksena. Hän siirtyi linjalle ja linjalta (Senad Slipic) lämmitetyt pohkeet kentällä. Peliin valmistautumisessa on opittavaa myös oikeudenjakajilla.

Lopullinen niitti ottelulle syntyi kun vaihdosta pirteästi kentälle kirmannut veneenkuljettaja, Suomen Merivoimista, (tuore reserviläinen) Jyri Monerris Virkki vapautti upealla syötöllä Topi Luukkalan maalintekoon. Laukaus vasempaan yläkulmaan (taattua tyylipuhdasta Topia, eihän se muualle vedä).

Valmentajan kommentti: ”Joukkue päätti kevätkierroksen voittoon. Upeaa! Me olemme tavoitteista jäljessä, joten työnteko jatkuu eikä tästä voitosta anneta liiemmin pelaajien nauttia. Syyskierros alkaa meidän osalta lauantaina Somerolla. Muutamia ikäviä loukkaantumisia joukkue on kohdannut, eikä niiltä tässäkään pelissä vältytty. Miksi tuomareiden on niin vaikea suojella pelaajia? Eikö meidän futiskulttuuri ole vielä valmis kontrolloidulle ”taitopelille” ?”.

MA 14.7. klo 18.30 Kerttulan nurmi, Raisio.  ET: Sameli Valkama (Snad Slipic), AET: Senad Slipic (Sameli Valkama) ja Sami Kattelus.
SCR – Wilpas 0-3 (0-1)
0-1 ´6 Juha Wähäsilta (Markus Aho)
0-2 ´56 Joni Loimulahti (Markus Aho)
0-3 ´88 Topi Luukkala (Jyri Monerris Virkki)