Wilpas nousi ”vain” tasapeliin

Wilpas vieraili vuosien tauon jälkeen Naantalin Kuparivuoren ”stadionilla”. Tuliaisiksi Wilpas sai ”vain” yhden sarjapisteen kun ottelu Vg-62 kakkosjoukkueen kanssa päättyi 2-2 (1-0) lukemiin. Wilppaan edustusjoukkueen peli on raiteillaan jos katsotaan tappiosaraketta, sillä joukkue on pelannut tappioitta nyt kaksi kuukautta (kuusi peliä)! Edellisen kerran Wilpas jäi pisteittä Kolmosessa kotikentällään 1.6, jolloin TuTo voitti Wilppaan 1-3 (0-1) Salossa. Sarjasijoituksen kannalta voittoja saisi olla vaan sarakkeessa enemmän kuin tasapelejä (voitot 2 ja tasapelit 4).

Wilpas matkusti eilen vg-62 reservijoukkueen vieraaksi. Ottelusta oli kotiin tuomisina yksi vieraspiste, joka tuli kovan työn kautta. Rehellisyyden nimissä kolmeen pisteeseen oli loppujen lopuksi matkaa, sillä joukkue sai malihanat auki vasta pelin loppupuolella. Lisäksi isännät aloittivat pelin odotetun aggressiivisesti. Wilpas taas oli ottelun alussa vailla aggressiivisuutta, liekö sillä ollut osuutta alun löysyyteen, että Wilpas oli päättänyt pitää tunteet kurissa edellisestä pelistä ”viisastuneena”! Joukkue uskaltaa haastaa vastustajan kuin vastustajan peliin myös vieraskentällä, mutta kun yleensä omassa hyökkäyspelissä ei onnistuta niin ei aina myöskään omassa puolustuspelissä. Vg:n onnistuikin mennä ottelussa 1-0 johtoon 13. minuutilla. Tilanne tuli vg:lle kun Wilpas ei saanut pelattua palloa pois omalta puolustusalueeltaan. Palloa yritettiin pelata ”pikkunätisti” pois omalta alueelta, josta seurauksena oli rajaheitto vastustajalle. Vg:n pitkärajaheitto ja pallo wilppaan rangaistusalueelle ja taaskaan palloa ei saada pois alueelta vaan loppujen lopuksi vg:n Kalle Salo pistää pallon wilppaan maaliin. 1-0 vg:lle ”ansaitusti”!

Naantalilaisten tavoite pelissä oli selvä. Kovalla äänenkäytöllä he ohjasivat junioripitoista tuomarikolmikkoa haluamallaan tavalla. Wilpas taasen edellisestä kotipelistään "viisastuneena" yritti kiltisti keskittyä lähinnä pelaamiseen. Tuomarin toiminta oli läpi ottelun epätasaista ja ammattitaidotonta. Tuomioista voidaan olla aina erimieltä, mutta tälläkin kertaa tuomareilla olivat yksinkertaisemmatkin perusasiat hukassa! Mm. kun peli tauon jälkeen jatkuu niin pelipalloa ei pitäisi unohtaa koppiin (aet1). Kolmosessa on käytössä kolmen pallon systeemi myös toisella puoliajalla ei kahden! Päätuomarin olisi pitänyt huomata tämä heti, eikä vasta kun siitä hänelle ”äänekkäästi” huomautetaan… Tosin ”ylitarkkuuttakin” tuomarilta löytyi mm. kun hän tuomitsi vg:lle rangaistuspotkun tilanteessa 2-1 ottelun 78. minuutilla. Tilanteessa vg-pelaajan keskityspallo osui wilpas-toppari Aku Kesäsen rintaan (vaikka kyseisellä palomiehellä lihaksikas rinta onkin niin kyllä sen pitäisi sentään kädestä erottua!). Tuomarin ratkaisu pallo pilkulle, kun oli kuulostanut kädeltä!!!!!  KUULOSTANUT!!! Toisessa päädyssä vg:n rangaistusalueella silmillä katsomalla olisi voinut "ehkä" havaita muutaman käsivirheen tapahtuneen, vaikkakin ne eivät ehkä siltä "kuulostaneetkaan"… Lisäksi aggressiivisesti pelannut kotijoukkue sai ottelussa ainoastaan yhden varoituksen ja tasapuolisuuden nimissä niinhän sai myös vierasjoukkue!!! Nykytuomarit antavat "hyötynäkökulmasta" pelin jatkua liian usein vaikka tilanteessa miestä otetaan rajusti ja myöhässä. Hyödyt ovat usein minimaalisia!!! Lisäksi hyödyn antamisen jälkeen unohdetaan liian usein kortti takataskuun vaikka varoituksen ehtisi antaa vielä seuraavalla katkolla tilanteen jälkeen. Ehkä tämä on kuitenkin liikaa vaadittu? Tuomareita tarvitaan – ilman muuta! Mutta välillä tuntuu, että tuomareiden keskittyminen ei ole aivan "sataprosenttista" vai ovatko paineet liian kovia kun pyritään ylöspäin näistä "rupusarjoista" (lue: piirin sarjoista)?

Itse peliin…Vg:n onnistui siirtyä jo 2-0 johtoon toisen jakson alkajaisiksi 53. minuutilla, kun vierailijoiden puolustus haparoi ja päästi isäntien kärkimiehen puolittain läpi ja Kalle Salon tarkka laukaus yllätti toistamiseen wilpasvahti Petri Salomaan 2-0 vg:lle. Tämän jälkeen oli Naantalilaisten paukut käytetty ja Wilppaan ote pelistä vahvistui. Wilppaan hyökkäykset vyöryivät toinen toistaan vaarallisempina VG:n maalille. Läpi ottelun hyviä maalintekotilanteita luonut salolaisnippu sai helpotusta tukalaan tilanteeseensa vasta ottelun 72. minuutilla, kun Markus Aho antoi vaarallisen keskityksen naantalilaisten maalinedustalle, jonne maalinnälkäiset Jussi Saario ja Juha-Matti Schukov liikkuivat mukanaan isäntien puolustaja. Puolustajan epäonneksi hän ohjasi pallon omaan maaliin ja tilanne 2-1, tosin ellei pallo olisi mennyt vg-pelurista suoraan maaliin niin olisivat wilpas-pelurit sen sinne tällä kertaa kyllä laittaneet.

Naantalilaisten tyytyessä roiskimaan palloa puolustuksesta väljemmille vesille toisella jaksolla onnistui heidän kuitenkin muutaman kerran murtautua Wilppaan puolustuksen selustaan ja yksi tällainen tilanne johti täysin käsittämättömin perustein vihellettyyn rangaistuspotkuun ottelun 78. minuutilla. Wilppaan toppariduon Suominen – Kesänen jälkimmäinen osapuoli yritti ottaa keskityspallon rinnalla haltuun omalla kuudentoista-alueella ja tästä ottelun päätuomari epäonnekseen vihelsi rankkarin ja kommentoi Kesäsen haltuunottoa "se kuulosti kädeltä"!

Nyt onneksi kuvaan astui ottelun yksi sankareista Wilppaan maalivahti Petri Salomaa, joka torjui rankkarin kokemuksella ja tällä tempulla sytytti joukkueensa viimeistä miestä myöten lopulliseen taisteluun sarjapisteistä. Reilu minuutti tästä ja Wilpas oli noussut ottelussa kahden maalin takaa-ajoasemista tasalukemiin 2-2. Tasoituksen 80. minuutilla puski ruuhkan keskeltä Jussi Saario keskityksen maalille antoi jälleen vasemman laidan taituri Markus Aho. Ottelun loppuhetkillä Wilpas haki vielä rajusti voittomaalia ja paikkoja kyllä oli useampiakin, mutta se voittomaali jäi odottamaan seuraavaan otteluun…

Ottelun jälkeen joukkueesta aisti helpotuksen, olihan peli ollut vaikea ja lisäksi jo kuudes pistepeli putkeen! Joukkue ei halua katkaista tätä putkea vaan venyttää sen mahdollisimman pitkäksi. Wilppaan kapteeni Juha Wähäsilta kommentoi joukkueensa esitystä pelin jälkeen osuvasti "ei me paljon peruuteltu"! Toivottavasti jo ensikerralla Wilppaan pelaavalla ja hyökkäävällä pelityylillä saadaan myös ansaittu voitto aikaiseksi!

Wilppaan seuraava ottelu perjantaina 3.8 klo 18.30 Wilpas-JyTy (Jyrkkälän Tykit, Turku) Salon urheilupuiston ylänurmella.

KE 25.07.2007 Kuparivuoren nurmi, Naantali.

Vg-62 2 – Wilpas 2-2 (1-0)  ET: Jan Forsberg AET1 Ossi Vuorinen AET2 Dennis Antamo

1-0 ´13 Vg-62 Kalle Salo

2-0 ´53  Vg-62 Kalle Salo

2-1 ´72 Omamaali vg-62 (Markus Ahon keskityksestä)