Wilpas palasi voittojen tielle! Kaapo 2 kaatui 4-1 (1-0)

Juhannusta edeltävänä keskiviikona Wilpas sai vieraakseen Kaarinan poikien kakkosjoukkueen Salon aina hyväkuntoiselle ylänurmelle. Wilppaan pelaajat olivat saaneet ankaran läksytyksen edellisen pelin velttoilustaan ja kaapo 2 saikin vastaansa ärsytetyn ampiaisparven. Lopputulos 4-1 ei jätä numeroiden valossa selittelyille sijaa, mutta pelillisesti numerot eivät kerro koko totuutta.

Ottelu alkoi Wilppaan osalta vauhdikkaasti, heti ensimmäisellä minuutilla aukeni tuhannen taalan paikka, mutta jo perisynniksi muodostunut maalinteko epäonnistui Markus Aholta. Peli jatkui Wilppaan pienellä painostuksella, kaarinalaiset lähinnä peruuttelivat suojaamaan omaa maaliaan. Pallo pysyi ja kiersi wilppaan pelaajalta toiselle mukavasti mutta tiiviisti puolustaneet kaarinalaiset pitivät linjansa kiinni. Viidentoista minuutin kohdalla Wilpas sai jobin postia. Niko Stenholm sai iskun reiteensä ja peli oli ohi hänen osaltaan. Tilalle topparin tontille siirtyi Tero Järvinen. Stenholmin loukkaantuminen herätti Wilppaan, jokainen pelaaja lisäsi hivenen työntekoaan ja keskittyi tarkemmin otteluun. Tuloksena maalipaikkoja alkoi suorastaan satamaan, niin vasemmalta kuin oikealtakin. Puolentunnin aikana Wilpas loi kymmenkunta maukasta maalitilannetta. Kuitenkin vaikutti siltä että puoliajalle mentäisiin 0-0 tasatuloksessa, mutta aivan puoliajan lopussa Joni Loimulahti sai toimitettua pallon päällään maalin takanurkkaan 1-0. Oivan keskityksen antoi Tomi Kuokkanen oikealta laidalta. Kaapo2:sen pelaajat luulivat puoliajan loppuvan maalin jälkeiseen aloitukseen, mutta näin ei käynytkään, wilpas riisti pallon ja se pelattiin nopeasti pystyyn viilettäneelle Loimulahdelle, mutta maalivahti sai pelastettua tilanteen kulmaksi.

Puoliajalla Wilpas pyrki keskittymään kamppailuun uudestaan tavoitteenaan ampiaisparvella oli lisätä kierroksia entisestään ja ratkaista peli lopullisesti. Mutta syystä tai toisesta heti jakson alkuun sattui kardinaalivirhe; keltamustien paitsioansa petti pahasti ja kaapo 2:sen yksinäinen kärki oli karata läpiajoon mutta hyvin sijoittunut ja oikea-aikaisesti vastaan tullut maalivahti, Toni Nurmi, esti tämän. Tilanteessa Nurmen pelin avaaminen epäonnistuikin sitten kuitenkin täydellisesti ja hän syötti pallon suoraan kaarinalaispelaajalle, joka nosti pallon Wilpas vahdin yli lähes puolesta kentästä, pelitilanteeksi 1-1. Maalista Kaarinalaiset saivat lisää virtaa ja uskoa tekemiseensä, kun taas Wilppaan pelaajien usko oli horjua mikä johti huonoon syöttötyöskentelyyn sekä linjojen etäisyyksien kasvamiseen. Keltamustat hakivat muutosta vaisuun toisen jakson peliinsä suorittamalla muutaman pelaajavaihdon. Vaihdot onnistuivatkin piristämään Wilppaan peliä. Isäntien kolmas vaihto Topi Luukkala –>Niko Mättö oli tuloksellinen myös maalien valossa. Mättö teki ottelun voittomaaliksi muodostuneen 2-1 johtomaalin ensimmäisestä kosketuksestaan, oltuaan pelissä mukana vain alle kymmenen sekuntia. Maalista Wilpas sai kovan energia latauksen ja seuraava osuma nähtiinkin ylänurmella jo parin minuutin kuluttua. Tällä kertaa Loimulahti syöttäjänä, Kuokkanen viimeistelijänä. 3-1 maali katkaisi kaarinalaisten selkärangan, Wilppaan pelaajat nautiskelivat kentälle syntyneestä tilasta, paikkoja rakennettiin lisämaalien tekoon useampikin. Loimulahti täydensi iltapuhteensa laukomalla ottelun viimeisillä hetkillä loppunumerot 4-1, syötön maaliin antoi Wilppaan kapteeni Juha Wähäsilta joka valittiin myös pelin parhaaksi pelaajaksi.

Valmentajan kommentti: "Kiva voitto. Vaihdokit olivat taas kullan arvoisia. Meidän Rotaatio tuottaa tällä tavalla kelpo tulosta. Tänään kundit teki maalit vastaavanlaisista tilanteista, joista "Tykkejä" vastaan ei onnistuttu kuin rummuttamaan maalikehikoita. TuTon perässä sarja tasoittuu entisestään. Kolmosessa käydään tällä hetkellä mielenkiintoista kisaa. Näitä pelejä ei kannata missata vaan tulla paikanpäälle katsomaan. Hyvää Juhannusta kaikelle kansalle ja eritoten kaikille keltamustien ystäville."

KE 18.6. klo 18.30 Salon Urheilupuiston ylänurmi.  ET: Mika Koskinen, AET: Isto Peltomäki ja Harri Kortelahti.
Wilpas – Kaapo 2 4-1 (1-0)
1-0 ´44 Joni Loimulahti (Tomi Kuokkanen)
1-1 ´49 KaaPo2 Juha Vyyryläinen
2-1 ´73 Niko Mättö (Loimulahti-Kesänen)
3-1 ´74 Tomi Kuokkanen (Loimulahti)
4-1 ´90+1 Joni Loimulahti (Juha Wähäsilta)