Wilpas tappioon Maskussa 3-1 (2-0)

Wilpas jatkoi tiivistä syyskierrostaan ottelulla Maskun palloseuraa vastaan perjantaina 25.7. Erittäin suuri Taponkedon kenttä sekä hyvin kuuma ilma antoivat pelille oman mausteensa. Maskun pelaajat olivat valmiimpia otteluun tänä perjantaina joka osa-alueella mikä heijastui myös lopputulokseen, ansaitusti 3-1 kotijoukkueelle ja puoliajalla jo 2-0.

Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä, pelin pyöriessä lähinnä keskialueella. Masku pääsi johtoon hivenen varkain kun heidän laitapakin 40 metristä lähettämä korkea keskityspallo painui yllättäen Wilppaan maaliin. Oma osansa tilanteessa oli kovalla myötätuulella mikä vaikeutti wilppaan maalivahdin, Petri Salomaa, pallon lentoradan arviointia. Maalinkin jälkeen ottelu oli hyvin tasaista puurtamista, joskin Masku oli jatkuvasti hivenen niskan päällä. Wilppaan pelaajilla oli vaikeuksia saada syöttöjä kohdalleen, osasyynä kova ja kuiva kenttä. Pelipallo sai myös kovaa kritiikkiä pelaajilta, uusi adidaksen-pallo liikkuu nihkeästi nurmen pinnassa ja ilmassa leijui omituisesti. Maskun pelaajat käyttivät sumeilematta Wilppaan pelaajien turhautumista hyväkseen, pelasivat sääntöjen rajamailla kaikki 1 vastaan 1 tilanteet ja jopa vähän rikollisesti. Maskun 2-0 johtomaali tulikin Wilppaan syöttövirheen seurauksena. Hyvin laidalla paininut Tomi Kuokkanen antoi kovan paineen alla harhasyötön alaspäin, josta Maskun pelaaja katkon jälkeen, toimitti pelivälineen maalilla odottaneelle hyökkääjälle jolla oli helppo työ siirtää isäntäjoukkue jo kahden maalin johtoon. Ensimmäisen puoliajan ainoan hyvän maalipaikkansa vierailija Wilpas sai kun jaksoa oli pelattu 43 minuuttia, hyvän laitapelin ja usean omille saadun syötön jälkeen Wilppaan kapteeni Juha Wähäsilta, pääsi antamaan Masku päätyrajalta keskityksen takaviistoon, ylösnoussut Topi Luukkala päästi pallon jalkojensa välistä suoraan Joni Loimulahdelle, mutta veto jäi puolittaiseksi.

Toiselle puoliajalla Wilpas tuli kovemmalla asenteella ja saikin pelin hallintaansa. Maalipaikkoja syntyi muutama jo ennen kavennusta. Kavennusmaalin iski Joni Loimulahti. Loimulahti sai pallon juoksuunsa, haastoi rohkeasti 1 vastaan 1 tilanteessa, ohitti puolustajan ja laukoi pallon maaliin. Kuten aina maali lisäsi vieraitten intoa, mutta ilo maalista ei kauan kestänyt. Masku iski takaisin vain muutaman minuutin jälkeen kuin salama kirkkaalta taivaalta. Wilppaan puolustus nukahti täysin vaarattomassa tilanteessa. Maskulla oli vapaapotku omalta kenttäpuoliskoltaan, jonka se pelasi kovana ristiin Wilppaan puolustuslinjan ja maalivahdin väliin, kun Wilppaan pelaajat katselivat toisiaan kuka pallon korjaa, juoksi Maskun hyökkääjä heidän väliinsä ja sivalsi ottelulle loppunumerot 3-1. Tämä maali katkaisi Wilppaan hyvän hetken ja loppuaika pelistä menikin sitten Maskun hallitessa ottelua melko suvereenisti. Kaiken kaikkiaan Maskun pallollinen sekä palloton peli oli läpi ottelun vahvempaa kuin keltamustien vieraitten, Maskulaiset voittivat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta 1 vastaan 1 tilanteet ja kun pallonhallintakin oli heillä parempaa voidaan oikeutetusti sanoa että parempi joukkue voitti.

Wilppaan kiivas peli tahti jatkuu jo tiistaina 29.7 jolloin suuntana on Parainen ja vastassa Pargas IF.

PE 25.7. klo 18.30 Taponkedon nurmi, Masku.  ET: Petri Johansson AET: Jari Takatupa ja Timo Vuorinen.
MaPS – Wilpas 3-1 (2-0)
1-0 ´11 MaPS Kalle Narmala
2-0 ´38 MaPS Janne Mäkitalo
2-1 ´62 Joni Loimulahti (Jussi Saario)
3-1 ´70 MaPS Tom Thorn